Pokušaj puča u Njemačkoj

  Dana 07 prosinca 2022 policija je uhitila 25 osoba za pokušaj puča u Njemačkoj. Iza tog pokušaja puča navodno stoje pripadnici tamošnje desnice koji traži obnovu granica Njemačke iz 1913 godine.

  Prije nego što počnemo govoriti o ovom navodnom pokušaju puča trebamo se vratiti u 2017 godinu. Tada u Njemačkoj biva uhićen „Franco A.” pod optužbom pripremanja terorističkih napada. Po optužnici riječ je o vojniku koji se registrirao kao arapska izbjeglica u cilju vršenja terorističkog napada. On je godinu dana uspio živjeti svoj dvojni život kao njemački vojnik i arapski izbjeglica.

  Riječ je bila o slučaju o kojemu se cijela Njemačka i Europa pričale kao i ovom današnjem puču. Na kraju taj slučaj se pretvorio u iznimno negativnu aferu za Njemačku pošto je regionalni sud u Frankfurtu 2017 odbio optužnicu za terorizam. Potom se trebalo čekati dvije godine da država izmisli, stvori i digne novu optužnicu protiv „Franca A”. U skladu s tom novom optužnicom „Franco A” će biti osuđen u srpnju 2022 čime sudski proces nije završio. Za taj dio drugi dio priče je malo tko čuo.

  Potom skačemo u 2020 godinu kada Njemačka uhićuje 12 desničara zbog planiranja terorističkog napada. Oni su bili optuženi za planiranje napada na političare, azilante, muslimane i sigurnosne službe. Nužno je navesti da su za to bili optuženi na sudu dok su u stvarnosti bili uhićeni za planiranje napada na džamije. Kako je sudski slučaj završio i da li je završio ne znamo pošto su se u cijelom procesu skrivala imena uhićenih/optuženih.

  Nakon ovih navedenih prošlih zavjera sada je red doći do današnje „Reichsburger zavjere” ili preciznije pokušaja puča. Njemačka je javila u srijedu 07. prosinca 2022 o uhićenju 25 osoba pod sumnjom za organiziranje puča. Sveukupno u ovoj desničarkoj zavjeri kojom je navodno upravljao Heinrich XIII (slika) sudjelovale su 52 osobe pa policija još 27 njih traži.

  Zavjera nosi ime Reichsburger pošto njeni članovi traže obnovu njemačkih granica iz 1871 i odbijaju legitimitet sadašnje države. To su inače ideološki ciljevi desničarskog Reichsburger pokreta. Zbog ranijih iskustva te optužbe o državnom puču moramo uzeti s zrnom soli pa pretpostavljamo da će one biti odbačene. Reći ćete da smo cinični kada govorimo da smatramo kako je riječ o protu-desnom PR.

  Njemačka inače po ovom pitanju provodi politiku u skladu s europskim smjernicama. Primjer toga nam daruju službe policijska izvješća o terorizmu u Europskoj uniji. Po njima između 2011 i 2020 desničari su pokušali izvesti 1 043 teroristička napada, ljevičari 247, a džihadisti njih 130. S druge strane policija je zbog terorizma uhitila 4 206 džihadista, 1 461 desničara i 545 ljevičara.

  Iz toga dolazimo do jednog od dva moguća zaključka. Prvi bi bio da policija neopravdano sumnjiči, maltretira desničare, a drugi da policija neopravdano maltretira muslimane. Svako od nas je slobodan po svojoj savjesti da izabere ispravan odgovor.

Za kraj ćemo samo dodati komentar da je po našem mišljenju Heinrich XIII psihički bolestan ako je stvarno pokušao organizirati puč

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina