bundeswehr

Navodni desničarski napadi u Njemačkoj

Prošlih dana u Njemačkoj, Hrvatskoj i drugim državama jedna od zanimljivih vijesti je bila ona o uhićenju grupe ekstremnih desničara koja je navodno pripremala napade na džamije. Oni su po riječima policije i medija pripremali terorističke napade u desetak njemačkih regija. Glasogovornici njemačke vlade i ministarstva unutrašnjih poslova su izašli s vrlo sličnim izjavama o potrebama zaštite mjesta za bogoštovlje pa je red sjetiti se sličnog ranijeg uhićenja ekstremnih desničara 2017 godine i kako je to završilo.

To ranije uhićenje ekstremnih desničara nas vodi do njemačkog časnika Franca Albrechta koji je na proljeće 2017 godine uhićen zajedno s par prijatelja zbog pripremanja terorističkog napada na migrante u Njemačkoj. Ovaj časnik njemačke vojske rođen 1989 godine se revoltiran masivnim primanjem migranata s Bliskog istoka se prijavio 30.12.2015 u centar za azil tvrdeći za sebe da je izbjeglica iz Sirije imena David Benjamin. Djelatnici porjeklom iz Maroka koja je radila u centru za azil je on navodno bio sumnjiv, ali mu je ipak bio odobren azil u Njemačkoj.

Duže od 12 mjeseci ovaj njemački časnik je uspješno živio pod dvostrukim identitetom, onim vojnika Franca Albrechta i sirijskog azilanta Davida Benjamina. To će sve na kraju biti otkriveno tek kada bude uhićen u Beču zbog posjeda pištolja na aerodromu nakon što austrijska policija ubaci njegove otiske prstiju u kompjuterski sustav koji je otkrio dvostruki život vojnika. Na kraju Austrijanci ga puštaju iz pritvora samo da bi on potom zajedno s prijateljem bio uhićen u Njemačkoj 26.04.2017. nakon čega je izvršen pretres 16 različitih građevinskih objekata.

Po uhićenju u Njemačkoj je povedena histerična medijska kampanja povodom pripreme desničarskog terorističkog napada, a sama tadašnja ministrica unutrašnjih poslova i današnja predsjednica Europske komisije Ursula van der Leyen je zbog svega otkazala putovanje u SAD. Nakon sve medijske kampanje vođene protiv „desničarskog teroriste” Franca Albrechta sud je već u studenome 2017 godine naredio njegovo puštanje iz zatvora jer ne postoji sumnja da će izvesti teroristički napad,a kasnije će regionalni sud Frankufurta odbiti optužnicu protiv njega jer ne postoje realne sumnje da je pripremao teroristički napad. Na tu odluku državni odvjetnik će tek dvije godine kasnije, znači krajem 2019 godine uložiti žalbu u kojoj se zahtjeva održavanje suđenje.

Jedine neupitne činjenica istrage protiv Franca Albrechta biva otkriće da je 25 % zahtjeva za azil u Njemačkoj bilo lažno i medijska histerija protiv „ekstremistički nastrojenih desničara”. Taj drugi dio ne smijemo nikada zaboraviti kada sljedeći put čitamo vijest o uhićenju ekstremnih desničara koji navodno pripremaju terorističke napade protiv migranata. Na sreću članice Europske unije još uvijek nemaju staljinističke sudove koji potvrđuju i najluđe optužnice, ali pitanje je koliko će to još trajati.

3 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kao i ovom današnjem puču. Na kraju taj slučaj se pretvorio u iznimno negativnu aferu za Njemačku pošto je regionalni sud u Frankfurtu 2017 odbio optužnicu za terorizam. Potom se trebalo čekati dvije godine da država izmisli, stvori i digne novu optužnicu protiv […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina