Embargo na rusku naftu

  Svi znamo da je Mađarska protiv embarga na rusku naftu, a ono što se manje zna bi bilo da ju SAD podržava. Embargo na rusku naftu je po mišljenju Washingtona idiotska ideja koja će više štete nanijeti Europi no Rusiji.

  U Europskoj uniji se puno govorilo o mađarskom vetu na odluku o zabrani uvoza ruske nafte. Praktički svi tradicionalni mediji su se držali uputstava Europske komisije i masakrirali premijera Orbana. U tim napadima su se pozivali na njegovo navodno prijateljstvo s Putinom i puno drugih lipih stvari.

  Ono što se nisu usudili učiniti je kritizirati moćni SAD zbog pozicije identične mađarskoj. Mađarsku se može i treba napadati, ali SAD se ne smije !?

  Još u travnju 2022 godine ministrica financija SAD-a je upozorila Europske uniju da ne radi idiotizme. Ona 22 travnja izjavljuje:

Europska zabrana uvoza ruske nafte će podignuti svjetske cijene nafte. Ta zabrana će imati negativan efekat na Europu i ostatak svijeta dok istovremeno neće imati značajniji efekat na Rusiju”.

  Europska unija je odlučila odbiti ovaj američki savjet jer tko je SAD da bi njih savjetovao. Svi znamo da su „stručnjaci” Europske komisije „najpametniji” na svijetu.

  Kako su najpametniji 04 svibnja je Ursula von der Leyen je izašla pred Europski parlament i najavila embargo na uvoz ruske nafte. Genijalci u Europskom parlamentu su tu objavu dočekali s oduševljenjem !? Ona i oni su čisti primjer negativne selekcije na djelu.

  Nakon toga je došao veto Mađarske i američki poruke u stilu „da li ste vi normalni ?” Kako bi se objasnila ova američka pozicija Janet Yellen, ministrica financija SAD-a je 18 svibnja došla u Europu.

  Na sastanku održanom u Belgiji ona je govorila kako postoji cijeli tucet opcija, a ne samo zabrana uvoz ruske nafte. Govorila je o mogućnosti uvođenja uvozne carine i/ili limitiranja maksimalne količine uvoza ruske nafte. Ukratko ona je uvjeravala „genijalne” predstavnike Europljana da rade bilo što, ali da ne zabrane uvoz.

  Tijekom sastanka pozicija Europska unija je bila da se najkasnije 2023 treba zabraniti uvoz ruske nafte pa kud puklo da puklo. Konkretno pozicija Njemačke je bila da ono što zagovara SAD neće funkcionirati. Po riječima Njemačke „vjerojatno je moguće postići da uvozna carina/ograničenje cijene ruske nafte funkcionira, ali nama je to teško prihvatiti”.

  Ukratko mišljenje SAD-a je da će Europska unija nanijeti veću štetu sebi nego Rusiji ako uvede embargo. Taj dio eurokrate, europske stručnjake uopće ne zanima pošto znaju da će to sve narod platiti. Oni znaju da će Hrvati, Talijani, Mađari, Francuzi financirati zelene transformaciju s 48 eura mjesečno, Ukrajini će pokloniti 1000 eura iz svog džepa

  Znači narod to sve tiho trpi pa će pretrpiti, pa će platiti iz svog džepa i ovaj trošak. To je mišljenje neizabranih genijalaca iz Europske unije

4.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
4 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Embargo na rusku naftu […]

trackback

[…] ovih dana viče na šefove Europske unije jeste li vi ludi ? On to viče jer smatra, jer zna da naftne sankcije potkopavaju europsku ekonomiju,a Rusiji ne smetaju. Po njemu energetske sankcije su do sada […]

trackback

[…] sastanka bila Ruska invazija Ukrajine. Po ovom pitanju Orban je na crnoj listi Njemačke jer se od početka protivio embargu na uvoz ruske nafte u čemu nije bio jedini. Iako nije bio jedini koji se protivio embargu ispao je jedini koji ustraje na tom […]

trackback

[…] Potom smo u svibnju podržali pozicije SAD-a i Mađarske da se ne uvede embargo na rusku naftu i plin, ali… Da li ste gledali film Idiocracy ? Ukratko Europska unija je nastavila po svom […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina