Orban je u pravu

  Sviđalo li se to nekima ili ne Orban je u pravu po pitanju ruske energije,a tako nešto misli i većina stanovnika Europske unije !?

  Početkom travnja Orban/Fidesz je pobjedio na parlamentarnim izborima u Mađarskoj. Iako su svi očekivali neizvjesnu borbu do samog kraja Fidesz je ostvario potpunu pobjedu osvojivši 2/3 parlamentarnih mandata. Njegovi politički protivnici su se bili ujedinili,a tome trebamo dodati da su ih direktno podržali SAD i Njemačka.

  Bez obzira na sve Fidesz osvaja 53 % glasova birača i 2/3 mjesta u parlamentu čime poboljšava raniji rezultat. Kada govorimo da poboljšava ciljamo na postotak osvojenih glasova,a ne većinu u parlamentu. On na izborima uvijek osvaja 2/3 mjesta u parlamentu. To je uspio postići 2010 godine, potom 2014, 2018 i na kraju danas.

  Neki će sigurno navesti da je Orban autokrat sličan Putinu koji mijenja izborne zakone kako mu odgovaraju. Oni koji tako misle lažu sebe i druge. Izborni zakoni Mađarske su potpuno u skladu s europskim zakonima pa stoga nisu na njegovoj milosti i nemilosti. Taj dio se ne smije nikada zaboraviti.

  Orban prije svega predstavlja jednu drugačiju Europu. On predstavlja državu čiji stanovnici slave svoju naciju, čiji stanovnici odbacuju multikulturalizam, rodnu ideologiju i slično. Tamošnji stanovnici znaju da na izborima imaju dvije političke opcije. Prva je za nacionalnu državu,a druga je za multikulturalnu državu i oni glasuju. Mi u Hrvatskoj kao i puno drugih stanovnika zapadnih „demokracija” tu izbornu mogućnost nemamo.

  Čak i pošteni kritičari Orban navode da je ideja nacionalne države stvarno popularna među biračima. Kao primjer toga ovdje navodimo The Washington Post u vlasništvu najbogatijeg čovjeka na svijetu (Bezos). Ovaj medij priznaje popularnost nacionalizma, ali on tu riječ ne može spomenuti pa govori o stvarnoj popularnosti desničarskog populizma !?

  Drugi zapadni nešto pošteniji medij nam govori kako Mađari vjeruju da Fidesz radi u nacionalnom interesu Mađarske. Oni vjeruju, oni znaju da ih Orban štiti od visokih cijena energije, LGBT ideologije, migranata i općenito suvremenih opasnosti. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko Hrvata tako misli o Plenkoviću ??

  Još jedan dokaz različitosti Orbana od tipičnih domaćih i općenito zapadnih političara je kontrola cijena. Početkom siječnja 2022 godine premijer Viktor Orban je zamrznuo cijene hrane i goriva. Naše očekivanje je bilo da govorimo o izbornom triku i da će odmrznuti cijene nakon izbora. On to nije učinio nego je produžio zabranu dizanja cijena do srpnja 2022 godine.

  Danas Mađarska i Europska unija „ratuju” oko sankcija na uvoz nafte iz Rusije. Mađarska se protivi tim sankcijama smatrajući da će one štetiti njenom gospodarstvu i tu su u pravu.

  Europska unija priznaje da će se to možda dogoditi pa je stoga Mađarskoj ponudila financijsku kompenzaciju. Ovu ponudu je Orban odbio iz više razloga, ali po nama najvažniji je nepovjerenje.

  Znate za onu prevari me jednom sram te bilo, prevari me dvaput sram me bilo ? Mađarska i Poljska su prošle godinu povukle veto na korona fond i europski proračun nakon dobivenih obećanja da će im novac biti isplaćen.

  Na kraju Europska unija ih je prevarila pa novac nije isplaćen niti će ikada biti isplaćen. Govorimo ovdje o 7 milijardi eura za koje je Europska unija prevarila Mađarsku !? Sada oni isti koji su ih prvi put prevarili govore potpišite sankcije protiv Rusije i dobiti ćete neki drugi novac !? Koliki moraš biti idiot da vjeruješ lopovu koji te jednom prevario ?

  Ukratko premijer Orban promatra što je u nacionalnom interesu Mađarske, a u njenom interesu je jeftina energija. Vjerojatno se može nagovoriti Mađarsku da dopusti sankcije na uvoz ruske nafte, ali za to bi joj trebalo isplatiti novac. Za početak onih 7 milijardi eura koje je Europska unija ukrala !?

  To je u nacionalnom interesu Mađarske, a što govori Ukrajina preko čijeg naftovoda/plinovoda stiže ruska energija u Mađarsku je nevažno. Isto tako je nevažno što misle SAD i Njemačka koje su pokušale na izborima srušiti vladu Mađarske.

5 9 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Orban je u pravu […]

trackback

[…] Viktor Orban je u stvarnosti frustriran pošto Europska unija neopravdano odbija isplatiti 7 milijardi eura Mađarskoj. Govorimo neopravdano pošto se u dogovoru o formiranju korona fonda direktno govorilo, obećavalo […]

trackback
3 mjeseci prije

[…] je u Mađarskoj bez obzira na svu liberalnu propagandu organiziranu od „Zapada” Orban pobjedio na izborima u Poljskoj imamo krizu. Do ove krize dolazimo jer se sljedeće godine tamo održavaju […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina