Orbanova provokacija

  Orbanov govor u Rumunjskoj je doveo do općih osuda Zapada. To je neupitno bila Orbanova provokacija u kojoj j „malo” pretjeruje pa je mora povlačiti riječi.

Sva multietnička, multikulturalna društva su propala društva. Navedite mi neku državu u kojoj originalno stanovništvo i migranti žive u miru ?” Pokušajte pogoditi tko je ovo izjavio ? Ne to nije izjavio niti Orban niti Mađarska. To su riječi Stefa Bloka, nizozemske sive eminencije koja je između 2012 i 2022 vršila bezbrojne ministarske dužnosti.

  Kako je Orban originalan on nije ponovio te riječi nego izjavio: „Postoji svijet u kojem se Europljani miješaju s onima koji dolaze izvan Europe. To je svijet mješane rase. Mi smo s druge strane mješavina ljudi koji žive u europskoj domovini. Mi smo spremni miješati se jedni s drugima, ali ne i postati narod miješane rase”.

  Tu izjavu su mediji napali kao nacističku, a mi ćemo dodati i da je bila netočna. Ona je netočna pošto u Europi nema previše brakova između Europljana i neEuropskih migranata. Situacija je tako loša po ovom pitanju da se njime više niti statistika ne bavi zbog po režim neugodnih rezultata.

  Po očekivanju prvi napad na ovu izjavu je došao iz židovskih organizacija. Glavni rabin Mađarske je izjavio da postoji samo jedna nedjeljiva rasa, a njeno ime je Homo Sapiens. S druge strane Internacionalni Auschwitz komitet je Orbanovu izjavu nazvao glupom i opasnom. Tome je još dodano da ih izjava podsjeća na vrijeme mraka i opasnosti.

  Na ove kritike prvo židovskih organizacija,a potom i Zapada Orban je odgovorio: „Moja vlada ima nultu toleranciju prema antisemitizmu i rasizmu. Bog je stvorio ljude prema svojoj slici. U skladu s tim za ljude kao ja rasizam je isključen”.

  Realno gledajući Orbanovu izjavu su osudili prije svega mediji i pojedinačni političari, a ne vlade. Najvažnija osoba koja osuđuje Orbana je njegova savjetnica koja zbog izjave podnosi ostavku. Tu ostavku su prenijeli i komentirali BBC, The Guardian, Bloomberg i praktički svi drugi zapadni mediji. To nas podsjeća na vrijeme kada su Zaljevske monarhije i Zapad kupovali sirijske ministre kako bi oni osudili nasljednog predsjednika Assada.

  Red je po ovom pitanju spomenuti da je Europska komisija dugo odbijala osuditi izjavu Orbana, ali je na kraju poslije više dana kapitulirala pod pritiskom medija. Europski parlament koji nema zakodavne ovlasti je s druge strane odmah osudio izjavu Orbana o tome da ne želi da Mađari postanu narod mješane rase.

  Na kraju i pod pritiskom SAD-a u koji uskoro putuje Orban je izašao s politički ispravnom izjavom: „Ja sam jedini političar u Europskoj uniji koji se otvoreno zalaže za antimigrantsku politiku. Ovo nije pitanje rase nego kulture”.

  Ovaj tjedan u Europi frustrirani Orban putuje u SAD na sastanak s Republikancima i Trumpom. Republikanci su sve ove kritike Orbana komentirali vrlo jednostavnim riječima: „Woke kultura je sudac i porota slobodnog govora. Najtragičniji dio priče bi bio da je ljevica kriva za fašizam, a za to optužuje drugu stranu”.

  Viktor Orban je u stvarnosti frustriran pošto Europska unija neopravdano odbija isplatiti 7 milijardi eura Mađarskoj. Govorimo neopravdano pošto se u dogovoru o formiranju korona fonda direktno govorilo, obećavalo da će novac biti isplaćen.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina