Paralelna realnost progresivaca

  O domaćim progresivcima se može reći stvarno puno toga, ali oni su ipak nevinašca. Oni su nevinašca pošto u zapadnom liberalnom sustava postoji paralelna realnost progresivaca.

  Time riječima mi ciljamo na izabrane progresivne političare koji stvarno žive u svom svijetu potpuno odvojenom od svijeta građana. Kao dokaz toga ćemo uzeti sadašnju demokratski izabranu američku vladu i na identičan način izabranog premijera Španjolske.

  Nakon što je u SAD-u cijena goriva ekstremno porasla na “čak” 5 dolara po galonu Amerikanci su počeli njurgati. Riječ je o puno nižoj cijeni nego što plaćaju Njemci, Hrvati i drugi, ali je ona za Amerikance naviknute na jeftini benzin previše visoka.

  Odgovarajući na ova brundanja američki ministar transporta Pete Buttigieg je odgovorio: „Što veću bol Amerikanci osjete na pumpi to su veće beneficije za električna vozila”. On je u teoriji kao socijalno osjetljiva osoba ili osoba iz u teoriji socijalno osjetljive stranke trebao znati da obični Amerikanac nema novca za preskupe električne automobile.

  Tako smo došli u paralelnu stvarnost gdje socijalno osjetljiva Demokratska stranka podržava aute samo za bogate,a socijalno neosjetljive Republikanci se tome protive. Ministar Buttigieg (slika) je na kraju priznao da „neće biti lako postići da siromašni Amerikanci kupe električni auto”.

  Potom u ovoj paralelnoj realnosti trebamo obratiti pažnju na Bijelu kuću. SAD je prva dva kvartala ove godine ima negativni gospodarski rast. Ekonomskim riječnikom SAD je ušao u recesiju, ali u paralelnoj realnosti to baš i nije tako.

  Bijela kuća u svojoj službenoj izjavi navodi: „Neki smatraju da dva kvartala negativnog gospodarskog rasta predstavljaju recesiju, ali to nije službena definicija niti kako ekonomisti definiraju recesiju”. Nakon toga Bijela kuća nastavlja riječima „mi trebamo gledati iz holističke perspektive na podatke”. Pametni političar našeg svijeta bi izbjegavao pozivanje na holizam, ali oni nisu od ovog svijeta.

  Koordinirano s ovom izjavom Bijele kuće iz paralelne realnosti tamošnja vlada je počela vikati: „Mi nismo u recesiji”. To je prva povikala ministrica financija dok je šef središnje banke doveo u pitanje podatke o gospodarskom padu. Strateški cilj ovog vikanja je da se prisili državnu agenciju kako ona ne bi službeno proglasila recesiju !?

  Nakon ove dvije vijesti iz SAD red je da sada malo ismijavamo socijalističkog premijera Španjolske. On je pozvao radnike da ne nose kravate na radnom mjestu kako bi se uštedila energija. Jedno jako zanimljivo pitanje bi bilo koliko njegovih glasača, koliko običnih radnika nosi kravatu ?

  Ne nemojte ga ni slučajno tako nešto pitati jer on živi u paralelnoj realnosti. Možda, možda on zna da njegovi glasači već provode tu mjeru bez da su čekali ta uputstva.

  Kao posljednjih od tih koji žive u paralelnom svijetu ćemo ovdje samo reda radi navesti predsjednika liberalne stranke Nizozemske. Da govorimo o Marku Rutteu koji je odlučio zatvoriti 29 000 farmi u Nizozemskoj. Što će ljudi jesti i od ćega će farmeri živjeti ne zanima ovog liberalnog političara.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina