Antisemitizam

  Jedna od neupitnih bolesti zapadnih i muslimanskih društava je antisemitizam. Riječ je o bolesti koja se izuzetno rijetko spominje i kada izađe na vidjelo se najčešće zloupotrebljava.

  Svi znamo da Mađarskom gledajući iz zapadne liberalne perspektive upravlja „diktator” Orban. Riječ je o „diktatoru” koji je kriv za sve zamislive i nezamislive „zločine”. Ako ih mi trenutačno ne možemo naći onda ih je red izmisliti pošto je on neupitno kriv za njih.

  To 9 veljače 2023 čini Linda Thomas-Greenfield veleposlanica SAD-a u Ujedinjenim narodima. Ona je izjavila:

Prošli tjedan svastike su nacrtane na židovskom groblju u Australiji. Spomenik Holokausta u Mađarskoj je bio vandaliziran…”

  Na tu lažnu vijest, lažnu diplomatsku izjavu o Mađarskoj je odmah reagirala tamošnja vlada. Rezultat na tu reakciju biva američka isprika iza zatvorenih vrata i križanje Mađarske u službenoj izjavi na portalu veleposlanika. Ukratko SAD je odbio javno ispraviti svoju pogrešku pa u očima javnosti i medija Mađarska i dalje ostaje kriva za antisemitizam.

  Može biti da se SAD nije javno izvinio jer se to vandaliziranje spomenika Holokausta dogodilo u Švedskoj. Nije teško zamisliti tko je u Švedskoj izvršio vandaliziranje spomenika Holokausta, ali o tome se ne smije govoriti.

  Ova lažna vijest koju je bubnuo SAD o Mađarskoj ispadne dobar razlog da pogledamo stvarno stanje antisemitizma. Kako bi otkrili situaciju s antisemitizmom usporediti ćemo stanje u Njemačkoj, Mađarskoj i ostatku Europe. Na žalost podatke koje koristimo su iz 2019 godine i ne navode stanje u Hrvatskoj.

  Za početak navodimo situaciju u Njemačkoj koja je nama svima „uzor”. Prije nego što počnemo red je naglasiti da su na pitanja o antisemitizmu odgovarali samo tamošnji Židovi kako bi se dobili jasni odgovori !?

  Sve u svemu 89 % ispitanika je izjavilo da se u posljednjih 5 godina (2013-18) povećao antisemitizam u Njemačkoj. Na identični način su odgovorili i prosječni ispitanici u drugim državama EU gdje je provedeno ispitivanje.

  Sličnu situaciju imamo i po pitanju antisemitizma na internetu pošto 87 % ispitanika vjeruje da se on povećao. U EU taj postotak inače iznosi 88 %.

  Njemačku priču ćemo završiti podatkom da je 47 % tamošnjih Židova zabrinuto da će postati žrtve fizičkog nasilja. Taj postotak u Europskoj uniji inače iznosi 40 %.

  Nakon što smo naveli 3 neupitno jasna pitanja i odgovora po pitanju antisemitizma u Njemačkoj sada ćemo navesti kako su na njih odgovorili Židovi u Mađarskoj.

  U Mađarskoj za razliku od Njemačke i Europske unije „samo” 71 % ispitanika vjeruje da se antisemitizam povećao. Riječ je o postotku koji je 18 % manji u Mađarskoj nego u Njemačkoj i Europskoj uniji !?

  Velika većina ispitanika u Mađarskoj vjeruje da se antisemitizam na internetu povećao. U to vjeruje 83 % ispitanika što je ipak 4 posto manje nego u Njemačkoj i 5 % nego u EU.

  Mađarsku priču isto kao i Njemačku završavamo podatkom da je samo 13 % ispitanika zabrinuto da će postati žrtve fizičkog nasilja. Ponoviti ćemo da u Mađarskoj o tome brine samo 13 % ispitanika, dok u Njemačkoj to brine njih 47 %, a EU 40 %. Možemo iz toga slobodno zaključiti da se Židovi praktički najsigurnije u Europi osjećaju na području Mađarske !?

  Bez obzira na ovo službeno ispitivanje javnog mijenja koje je provela Europska unija, SAD je optužio Mađarsku za antisemitizam. Kao što smo na početku rekli iz liberalne perspektive Orban je diktator, Orban je neprijatelj pa ga se treba optužiti za sve zamislive i nezamislive zločine.

Za kraj ćemo samo reći da ova lažna optužba za antisemitizam inače nije niti prvi niti posljednji put poslana na pogrešnu adresu. Jednostavno potrebno je mobilizirati Židovske organizacije u Mađarskoj da napadnu Orbana, ali…

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina