Poljaci i Mađari su naivni

  Poljaci i Mađari su naivni u svojim poslovanjima s Europskom unijom. Ta njihova naivnost je sada zahvaljujući korona fondu postala svima očita kao i europsko licemjerje.

  Tijekom studenog 2020 godine Mađarska i Poljska su bile uložile veto na europski korona fond i proračun. Razlog za njihov tadašnji veto se nalazio u uvjetovanošću isplate novca s vladavinom prava.

  Poljska vlada tada izjavljuje: „Vladavina zakona predstavlja samo formalni razlog za naš veto. Prijedlog proračuna u realnosti limitira našu neovisnost”. Po tom mišljenju Poljaci su se drastično razlikovali od Mađara.

  Mađarska vlada je s druge strane izjavila: „Kršenja vladavine prava predstavlja pojam koji je teško definirati što ostavlja mogućnosti za političke zloupotrebe. Zbog toga smo prisiljeni uložiti veto.”

  U tu raspravu o dvostrukom vetu protiv korona fonda i europskog proračuna se potom uključio i Soroš. On je u otvorenom pismo kojim kritizira Mađarsku i Poljsku priznao da je vladavina prava abstraktni, neodređeni pojam. Potom on kritizira ove države kojima po njemu vlada korupcija, ali to predstavlja drugu za ovaj tekst nevažnu stvar.

  Na kraju Poljska i Mađarska su kapitulirale i prihvatile stvaranje korona fonda. Navodno su dobili obećanja da se vladavina prava neće koristiti kako bi im se blokirale isplate iz fonda, ali… Jednostavno bili su naivni pa nisu znali da se s „carevima” ne može pogađati, da oni neće poštivati dogovoreno.

  Trenutačno po mišljenju institucija Europske unije 3 članice krše vladavinu prava. Te države su Njemačka, Mađarska i Poljska. Bez obzira na kršenje vladivine prava Njemačka je iz korona fonda dobila novac još u lipnju.

  S druge strane niti Poljska niti Mađarska do početka rujna nisu dobile novac, a kada će on stići nitko ne zna. Europska komisija je formalno objavila 1 rujna 2021 da Poljska nije dobila novac zbog osporavanja europskih zakona.

  Potom navodeći razloge Europska komisija je izjavila da ove dvije države potkopavaju neovisnost sudstva i slobodu medija. Poljska je inače trebala nepovratno dobiti 23 milijarde eura, a Mađarska 7.2 milijarde.

  Ukratko Poljska i Mađarska su izigrane jer su vjerovale danim obećanjima. Oni su naivno očekivali da će se europske institucije držati svoje riječi što nam zvuči smješno.

  Mi u realnosti smatramo da se Poljska dovela u situaciju da bude taoc Mađarske. Prioritet Europske unije je rušenje vlade u Budimpešti. Kada bi novac bio uplaćen na račun Mađarske Orban bi ga mogao upotrijebiti što bi potaklo gospodarstvo. Tim potezom bi bila ojačana njegova politička pozicija prije izbora na kojima ga EU želi smjeniti.

  Cilj je da taj novac bude isplaćen Mađarskoj kada više ne ostane dovoljno vremena da Orban ojača svoje pozicije. U određenom smislu cilj je da taj novac bude upotrebljen kako bi pomogao njegovom rušenju !? Poljska je u ovom pitanju ispala samo posredna žrtva dok su obje države zajedno ispale naivne.

5 7 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   Znate za onu prevari me jednom sram te bilo, prevari me dvaput sram me bilo ? Mađarska i Poljska su prošle godinu povukle veto na korona fond i europski proračun nakon dobivenih obećanja da će im novac biti isplaćen. […]

Binance referal code
4 mjeseci prije

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/ph/register-person?ref=IJFGOAID

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina