Mađarski LGBT zakon

  Mađarski LGBT zakon je dignuo prašinu u Europskoj uniji. Reakcija na njega predstavlja kombinaciju propagande, istine i laži. Donošenje zakona inače ne predstavlja iznenađenje pošto je Orbanova vlada dovedena pred zid !?

  Parlament republike Mađarske je izglasovao s 157:1 zakon kojim se zabranjuje LGBT „propaganda” u programima za maloljetnike. Ukratko možemo reći da se niti liberalna opozicija nije usprotivila ovom zakonu znajući koliko bi to bilo toksično. To nam ujedno govori da nisu upali u Orbanovu klopku.

  Orbanova vlada se danas nakon 11 godina vladavine nalazi pod „neprijateljskom opsadom”. Njemačka i SAD su zajedno donijele odluku da ju treba srušiti pa su započeli propagande akcije u tom cilju. Glavno medijsko oruđe za to predstavljaju njihove državne televizijske i radijske stanice koje su počele emitirati na mađarskom jeziku.

  Drugi dio tog plana za rušenje Orbana predstavlja ujedinjavanje „crvenih i crnih” vragova na zajedničkim izbornim listama. Praktički sve opozicijske stranke će zajedno izaći na izbore protiv Fidesza. Teško je zamisliti da su se umišljeni politički Napoleoni ujedili bez miga iz SAD, Njemačke ili EU !?

  Cilj cijele ove operacije nije micanje „diktatora” Orbana jer je on nije diktator. Kada govorimo o njemu ne smijemu nikada zaboraviti da on vlada Mađarskom 11 godina dok Merkel Njemačkom 15. Znači dužina vladavine nije problem kao što niti nije problem medijsko slavljenje velikog vođe pošto se isto tako slavi Merkel.

Problem” predstavljaju pozicije Orbanove vlade. Taj prvi problem je njegovo potpuno odbijanje primanja migranata, a potom i nacionalizam. Jednostavno moderna zapadna ideologija potpuno zabranjuje domoljublje pa zbog toga Orban treba otići.

  Suočen s ovom situacijom Orban je donio stratešku odluku da ojača kulturološke podjele, da započne kulturološki rat. Riječ je o ratu domoljubne i neoliberalne kulture u kojoj prva vrednuje tradicionalne vrijednosti, a druga ostalo. U to ostalo spadaju globalizacija, multikulturalizam, LGBT, BLM…

  To u osnovi predstavlja razlog za Orbanovo donošenja zakona o zabrani popularizacije LGBT vrijednosti maloljetnicima. Ovaj zakon je popularan među njegovim glasačima, a slično misli i puno drugih Mađara pa opozicija nije glasovala protiv njega.

  S druge strane Europska unija i zapadni mediji su na zakon skočili kao bik pred crvenom krpom. Medijski naslovi koji su popratili ovaj zakon nam govore „EU članice osudile Mađarski LGBT zakon”. U stvarnosti zakon je osudilo samo 16 od 27 članica Europske unije pa možemo reći da je glasovanje bilo 16:11. Drugi izvori nam inače govore da se glasovanje malo razlikovalo od ovoga. Po njim članice EU su glasovale 17:10 protiv mađarskog zakona, ali ta minimalna razlika je nevažna.

  Iz toga zaključujemo da zakon uživa određenu potporu europskih vlada, da stanje nije onako kako ga prikazuju mediji. Da li možemo reći da mediji lažu je sada već druga stvar. Dovoljno nam je ponoviti riječi Edwarda Lucasa koji je bio urednik The Economista: „Zapadni mediji prioritiziraju pravednost nad istinom”. Normalno što je pravedno, a što nije na kraju odlučuje režim.

  Sve u svemu Viktor Orban se u Mađarskoj bori za politički život pa mu je jedina mogućnost jačanje kulturoloških ratova. Europska unija voli piliti pilu naopako pa tvrditi da je krivica uvijek u njenim protivnicima što je laž. Ona je započela ovaj rat organiziranjem opozicije i propagande protiv Mađarske vlade. Kako će on završiti danas nitko ne zna.

Jedino što se zna da je Mađarska opozicija pametnija od Europske komisije. Ona u parlamentu nije glasovala protiv zakona za razliku od Europske komisije koje diže buku i halabuku. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je progutala udicu i napala Mađarsku najavljujući Europsko poteze. Od toga će jedino profitirati Orban koji joj se treba zahvaliti na tome.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] Pravnici protiv Mađarske govori o mišljenju pravnih stručnjaka Vijeća Europe da Mađarski zakon o LGBT zajednici krši ljudska […]

trackback

[…] koji redovno demonstriraju. Drugi plus za vladu biva ne samo dokaz da su bili u pravu po pitanju LGBT zakona nego i dokaz da ga treba dodatno […]

trackback

[…] ovih podataka predstavlja Mađarska. Ona je iznenađenje zbog buke koja se bila dignula oko mađarskog LGBT zakona. Nakon svih europskih osuda tog zakona Mađarskoj ILGA joj daruje 30 bodova, znači više od […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina