Predsjednica Europske komisije

  Predsjednica Europske komisije je učinila ono što je njena cijela karijera govorila da će učiniti. Ona je uništila dokaze svojih radnji više nego upitne zakonitosti.

  Od Europske unije možemo baš sve očekivati osim da njen predsjednika bude osoba poznata po poštenju i moralu. Prije Ursule von der Leyen predsjednik Europske komisije je bio Jean-Claude Juncker.

  Prije nego što je instaliran za predsjednika Europske komisije on je bio poznat po dvije osnovne stvari. Prva je bila njegova pozicija o tome kako Europska unija funkcionira i kako treba funkcionirati. Po ovom pitanju on izjavljuje: „ Kada mi donesemo odluku o nečemu, pustimo ju da stoji i čekamo da vidimo što će se dogoditi. Ako se nitko ne pobuni jer velika većina ljudi niti ne zna što je odlučeno mi nastavimo vršiti promjene korak po korak do trenutka kada ih više nije moguće poništiti”

  Druga stvar po kojoj biva poznat je pretvaranje Luksemburga u europsku prijestolnicu izbjegavanja plaćanja poreza. Prije nego što je postao predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je 18 godina bio premijer ove državice. U doba kada on drži najvišu funkciju Europske unije u javnost izlazi afera LuxLeaks.

  Ta afera je koristeći neupitne dokaze ukazala na dogovore o izbjegavanju poreza koje je Luksemburg potpisao s 340 korporacija. Po ovim podacima Jean-Claude Juncker je „sudjelovao” u prebacivanju 215 milijardi dolara kako bi se izbjeglo plaćanje poreza.

  Zbog ova dva razloga, zbog zagovaranja centralizacije Europske unije i suradnje u izbjegavanju plaćanja poreza Jean-Claude Junckera je bio izabran za predsjednika Europske komisije. Za Europsku komisiju kojom je on upravljao potpuno je bilo nevažno čiji novac se „šverca”. Nema nikakve veze da li je riječ o novcu terorističkih organizacija ili korporacija.

  Nakon završetka mandata Junckersa za predsjednicu Europske komisije je izabrana Ursula von der Leyen. Ona je kao i prethodnik ispunjavala osnovne uvjete poštenja i morala za ovu poziciju.

  Za početak moramo naglasiti da je riječ o miljenici njemačke kancelarke Angele Merkel. To je bio jedan, ali u određenom smislu ne pretežak uvjet za njen posao. Onaj teži uvjet su bili dotadašnji skandali Ursule von der Leyen koji su dokazali da ona ima što treba za ovaj posao.

  Predsjednica Europske komisije je inače kćerka bivšeg člana Europske komisije što joj je dali odlične početne pozicije. Ona je tu početnu vezu iskoristila dokazajući uz put svoje ograničene sposobnosti.

  Kako uz svu pomoć Ursula von der Leyen nije mogla završiti fakulteta onaj je napisala plagijat doktorske dizertacije. To je inače služben zaključak istrage koji navodi da je bila riječ o „nenamjernom” plagijatu. Potom je u svojstvu ministrice protuzakonito zaposlila konzultante plativši ih stotine milijuna eura. Kada je pokrenuta istraga ona je „slučajno” uništila dokazni matirjal.

  Tim radnjama ona je dokazala da ispunjava sve uvjete za poziciju predsjednice Europske komisije. Kada je nastupila na ovu dužnost ona je nastavila istim putem. Još u travnju 2021 su američki mediji pisali da se Ursula von der Leyen dopisivala s šefom Pfizera o nabavi cjepiva.

  Kako je po zakonu o pravu na pristup informacijama to dopisivanje der Leyen trebao biti javno dostupan podatak on biva zatražen. Po očekivanju Europska unija ga je odbila navodeći da te poruke više ne postoje. Da li je itko iznenađen da je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ponovno „uništila” dopisivanje ?

  Sve u svemu to dokazuje da je ona prava osoba na pravom mjestu. Što to govori o Europskoj komisiji je potpuno drugačija stvar. Samo ćemo reći da nas ona nije razočarala.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina