Europska komisija

   Europska komisija u pravom smislu te riječi upravlja našim životima pa je red pogledati iz blizine osobe koje njome upravljaju i koliko im se može vjerovati.

  Na prvom mjestu ovog našeg popisa je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Riječ je o miljenici Angele Merkel koja je prvi put bila izabrana 2003 godine kada ulazi u parlament Donje Saksonije. U pripremi izbora na kojima će 2005 godine pobjediti Merkel ju postavlja za ministricu vlade u sjeni nakon čega ona postaje ministrica obiteljskih poslova. Samo 5 godina kasnije cilj Merkel je bio da Ursula postane predsjednica Njemačke što je dovelo do pobune unutar CDU-a pa predsjednik postaje Wullf. Nakon tog neuspjeha Merkel ju je odlučila postaviti za generalnog sekretara NATO saveza, ali i to je bilo odbijeno pa se Ursula von der Leyen morala zadovoljiti mjesto predsjednice Europske komisije koje je dobila nakon izborne prevare pošto nije bila kandidatkinja za tu poziciju.

  Mnogi će se upitati kako je moguće da je u Njemačkoj bio pružen toliki otpor karijeri Ursule von der Leyen koja ima sve potrebne obiteljske veze (otac je bio član Europske komisije i premijer Donje Saksonije) ? Razloga za to ima bezbroj počevši od doktorske dizertacije koja je plagijat, preko protuzakonitog zapošljavanja konzultanata (stotine milijuna eura) pa sve do „nenamjernog” uništavanja telefona s dokazima. Službeni zaključci su bili da je u svojoj karijeri der Leyen nenamjerno napisala plagijat i potom nenamjerno uništila dokaze suradnje s konzultantima.

  Nakon što smo detaljno pogledali prošlost Ursulu von der Leyen red je obratiti pažnju na izvršnog potpredsjednika Europske komisije Fransa Timmermansa (slika). Njegovo porjeklo je slično onome Ursule von der Leyen pošto mu je otac bio nizozemski diplomat s kojim je kao dijete putovao po Europi. To mu je omogućilo da odmah počne raditi u diplomatskoj službi što je zajedno s njegovom urođenom inteligencijom dovelo do toga da on 2014 godine postane prvi potpredsjednik Europske komisije,a na toj poziciji ostaje i dan danas. Neprijatelji u Nizozemskoj iz koje potiče ga zovu Brutus, dok ga europski politički neprijatelji nazivaju Sorosevim čovjekom.

  Razlog za ovu drugu titulu se nalazi u njegovim čestim susretima s Sorosom. Prvi potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans se po službenim podacima između 28.04.2017 i 26.11.2018 četri puta sreo lice u lice s Sorosom. Općenito govoreći ta komisija se s Sorosom ili predstavnicima njegovih nevladinih organizacija srela 64 puta između 2014 i siječnja 2019 godine. Bez obzira na sve kritike tih sastanaka s lobistima Frans Timmermans se nije promjenio tako da je u prvih 100 dana de Leyen komisije on imao gotovo 50 % više susreta s lobistima od drugog najaktivnijeg člana komisije.

  Sljedeća europski dužnosnik kojim ćemo se ovdje baviti je latvijski Plenković. Njegovo ime je Valdis Dombrovskis, a ovdje ga zovemo latvijski Plenković zbog sličnosti njihovih karijera. Po ulasku Latvije u Europsku uniju Dombrovskis je postao zastupnik Europskog parlamenta i član odbora za proračun. Po izbijanju političke i financijske krize Valdis Dombrovskis je bio pozvan da napusti Europski parlament i postane premijer Latvije 2009 godine.

  Postavši premijer on je dao prioritet ulasku u eurozonu iznad svega drugoga što je dovelo do gospodarskog pada od 25 % i masovnog bijega mladih.Danas je Latvija nacija koja nestaje, koja nema budućnosti,a njen bivši premijer je jedan od najviših dužnosnika Europske komisije. Početkom 2014 godine Dombrovskis je prestao biti premijer kako bi dao šansu svojoj stranci da postigne što bolji rezultat na izborima, ali on je to učinio 5 godina prekasno. Na posljednjim održanim izborima njegova stranka je postala najmanja parlamentarna stranka u Latviji čime ovaj dio priče možemo završiti.

  Za provođenje sadističkih mjera štednje u Latviji i za uvođenje Latvije u eurozonu Valdis Dombrovskis je 2014 godine nagrađen pozicijom potpredsjednika Europske komisije koju i dan danas drži. Dokaz da eurokrati ipak imaju smisao za sadistički humor je puno ime njegove titule „potpredsjednik Europske komisije za ekonomiju koja funkcionira za ljude”. Svi znamo kako je to funkcioniralo u Latviji pa znamo kako će i funkcionirati u Europskoj uniji.

  Za kraj ćemo se na kraju samo kratko osvrnuti na predsjednicu Europske središnje banke Christine Lagarde. Christine Lagarde je najpoznatija po činjenice da je osuđena za davanje 400 milijuna eura francuskom oligarhu i izjavi da su prekršeni svi europski zakoni tijekom eurokrize, ali da je to bilo opravdano jer je bilo nužno spasiti euro.

   Time ćemo završiti ovaj naš osvrt o najvažnijim dužnosnicima Europske unije.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] doktorske dizertacije. To je inače služben zaključak istrage koji navodi da je bila riječ o „nenamjernom” plagijatu. Potom je u svojstvu ministrice protuzakonito zaposlila konzultante plativši ih stotine milijuna […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina