Klimatske promjene i zdravlje

  Ime trećeg panela Konferencije o budućnosti Europe je bio klimatske promjene i zdravlje. Riječ je o panelu građana na kojem je izbilo najviše svađa jer čak 13 prijedloga nije prihvaćeno.

   Današnji tekst predstavlja nastavak na tekstove o zaključcima prvog i drugog panela, a potom će biti i onaj o četvrtom panelu. Ponovno ovdje moramo naglasiti važnost ovih panela i Konferencije o budućnosti Europe čiji finalni cilj je stvaranje Europske federacije.

  Prvi prihvaćeni prijedlog ovog panela govori o nužnosti europskih subvencija za organsku poljoprivredu. Potom slijedi prijedlog o vertikalnim farmama u pravom smislu te riječi s ciljem ostavljanja što većih površina šumama.

  Potom je stigao prijedlog o nužnosti gradnje novih biciklističkih zona i zona bez automobila u gradovima. Kada govorimo o ovim drugim zonama izglasan je prijedlog za njih s tim da se ne oštete trgovački interesi. Kako to dvoje staviti skupa nisu naveli.

  Nakon tih prijedloga kojima se traže europske subvencije dolazi onaj koji zahtjeva europski zakon o zelenim gradovima. Tim prijedlogom se traži da privatne i javne zgrade budu ekološki gledano što zelenije, ispuštaju što manje ugljika u atmosferu.

  Govoreći općenito o proizvodima na ovom panelu je donesen prijedlog o njihovom novom označavanju. Cilj tog označavanja bi bilo jasno ukazivati na cjelokupni ekološki otisak proizvoda.

  Kada preskočimo općenite proizvode i gledamo prijedlog za hranu ponovno dolazimo do zahtjeva za europskim subvencijama. Cilj tih subvencija bi bio nagovoriti korporacije da koriste biorazgradiva pakiranja za hranu.

  Potom dolazimo do prijedloga koji je potpuno u skladu s Europskim projektom Fit for 55. Riječ je o prijedlog ovog panela koji poziva na postepeno ukidanje stočarstva. Nakon toga dolazi prijedlog o nužnom označavanju hrane u čijoj proizvodnju su korišteni hormoni. U sklopu ovog prijedloga se traži istraživanje utjecaja takve hrane na čovjeka !? Nama nije jasno zašto nisu predložili zabranu takve hrane koja ima „nepoznat” efekt na zdravlje ??

  Treba li uopće spomenuti da je izglasan prijedlog o porezu na nezdravu hranu ? Vrijeme je sada se maknemo od njihovih prijedloga po pitanju hrane i pređemo na drugu tematiku.

  Tu tematiku čini ideja osnivanja „stručne” (europske) organizacije za borbu protiv zagađenja. Ta organizacija bi trebala pomoći „državama” i regijama u čišćenju zagađenja i obnovi ekosistema !?

  Govoreći o zdravlju ovaj panel se više bavio mentalnim nego fizičkom zdravljem Europljana. Točke 44, 46 i 47 govore o mentalnom zdravlju Europljana i pozivaju na stvaranje europskog tjedna mentalnog zdravlja i puno drugih stvari. Najzanimljivi prijedlog po ovom pitanju govori o nužnosti ulaska tematike mentalnog zdravlja u škole ??

  Potom nam dolazi prijedlog koji poziva na formiranje Zdravstvene unije. U njemu se konkretno traži izmjena ugovora, ustava Europske unije kako bi ona na sebe preuzela zdravstvo !?

  Nakon ovih prijedlog nužno nam je navesti one koji nisu dobili dovoljno glasova, oko kojih je bila „svađa”. Prvi odbačeni prijedlog je bio onaj o zabrani prodaje alkohola i cigareta. Potom ovdje navodimo da je odbačen prijedlog o europskoj propagandnoj kampanji o zdravom životu. Isto tako je odbačen prijedlog kojim se građane htjelo prisiliti na manju potrošnju vode i kažnjavanje kompanija koje ne prodaju sve napravljene proizvode…

  Za pročitati cijeli tekst ovog dokumenta napisanog na engleskom jeziku pozivamo Vas da posjetiti sljedeći link.

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina