Europska demokracija i vrijednosti

  Europska demokracija i vrijednosti je ime drugog panela Konferencije o budućnosti Europe. Današnji tekst se nastavlja na tekst prvog panela koji se bavio ekonomijom.

  Pun naziv ovog panela je bio Europska demokracija, europske vrijednosti, vladavina zakona i sigurnost. Za mnoge „predstavnici” građana koji su izglasali prijedloze po ovim pitanju su imali najosjetljiviji posao.

  U prvoj točki prijedloga se govori o nužnosti uvođenju kvota za manjine, mlade, stare, žene. Kako se korporacije ne može na to prisiliti (ili su to mislili) prijedlog je da se uvedu porezne olakšice za one koji provode ovu mjeru.

  Nakon ove točke koja se bavi „pravima manjina” u točki tri se govori o pravima životinja. Barem nama ovdje to ostavlja prilično gorak okus u ustima.

  Prijedlozi iz točaka 7 do 9 se bave pravom na privatnost. U njima se pored ostalog traži jačanje prava Europske unije, smanjivanje prava država članica po pitanju zaštite privatnosti.

  Govoreći o reformi Europske unije prvi prijedlog panela o Europskoj demokraciji je promjena imena njenih najvažnijih organa. U skladu s ovim prijedlogom Vijeće Europske unije bi se trebalo zvati Senat Europske unije. U skladu s istim prijedlogom Europska komisija bi se trebala zvati Izvršna Komisija Europske unije. Hladna istina se s tim ne slaže pošto bi ispravniji nazivi bili Predsjedništvo Europske unije i Vlada Europske unije !?

  U prijedlogu reformi se govorilo i o Europskom parlamentu. Po njihovom prijedlogu trebale bi se ukinuti nacionalne liste za Europski parlament !? Time priča o parlamentu nije završena pošto su „predstavnici” građana predložili da on ima mogućnost raspisat Europski referendum o važnim pitanjima !?

  Normalno u sklopu tih prijedloga reformi se spominje ukidanje prava veta država članica. Taj prijedlog baš nikoga ne iznenađuje pošto svi znamo da je cilj Konferencije o budućnosti Europe formiranje Europske federacije, europskog suvereniteta.

  U dijelu prijedloga koji se bavi Europskim vrijednostima i identitetom govori se o borbi protiv dezinformacija i nužnosti promocije Europskog identiteta. Neupitno najosjetljiviju točku ove tematike nalazimo pod brojem 30. Tamo se govori o nužnosti edukacije migranata po pitanju europskih vrijednosti i Europljana po pitanju migrantskih tematika.

  Posljednji prihvaćeni prijedlog koji ovdje navodimo se bavi obnovom rasprave o stvaranju ustava Europske unije. Kada to govorimo ne smijemo zaboraviti da je prvi pokušaj stvaranja Ustava propao na referendumu !?

Predstavnici” građana na ovom panelu su po nekim pitanjima ipak zadržali zdrav razum. Dokaz toga je propast pokušaja da se predloži formiranje europske institucije u kojoj će sjediti samo predstavnici manjina i NGO-a. Po tom odbačenom prijedlog ova institucija bi imala pravo veta na različite zakone koji se tiču manjina.

  Puni tekst prijedloga s kojima je izašao panel „Europska demokracija, europske vrijednosti, vladavina zakona i sigurnost” možete vidjeti na sljedećem linku.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] o nužnosti ukidanja veta članica Europske unije na njene odluke. O tome se razgovaralo tijekom Konferencije o budućnosti Europe,a i potom. Tijekom posljednjih godina se o tome toliko priča da to cijeli svijet spominje (kineski […]

nimabi
2 mjeseci prije

Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina