Kmetovi

  Ako pitate potpredsjednika Europske komisije Valdisa Dombrovskisa mi smo svi samo kmetovi. Mi smo kmetovi koji trebaju na svoju grbaču preuzeti sve što on poželi.

  Kao što smo ranije navodili postoje iznimne sličnosti između Valdisa i Plenkovića. Oba su dokazani kadrovi iz europskog parlamenta koji bivaju postavljeni na mjesto premijera s ciljem uvlačenja države protivno željama stanovnika u eurozonu. U doba ulaska Latvije u eurozonu to je podržavalo samo 38 % stanovnika, a i u Hrvatskoj imamo sličnu situaciju.

  Kao premijer Latvije Valdis Dombrovskis je svojim gospodarskim mjerama doveo do najvećeg mirnodopskog pada BDP-a u povijesti. O tome što je učinio dovoljno bi nam bilo reći da je Latvija 2008 godine imala viši BDP nego danas. U konkretnim brojevima BDP Latvije je 2008 bio 36 milijardi dolara, a danas i 2019 iznosi 34 milijarde !?

  Tim „gospodarskim” uspjehom Valdis se dokazao kao neupitni gospodarski stručnjak koji je potreban Europskoj uniji. To znanje biva dodatno ukazano kada ispada da navodno nije znao za mafijaške financijske poslove u Latviji,a njegovu kasniju protuzakonitu suradnju s Blackrockom nećemo niti spominjati.

  Tijekom posljednjih godina Valdis se bavi borbom protiv toga da Mađarska i Poljska dobiju europske novce zbog kršenja vladavine zakona. To samo po sebi ispadne smješno kada uzmemo u obzir sve njegove sumnjive poslove.

  Potom dolazi ono najvažnije, potom dolazi zelena transformacija. Po njegovim riječima svake godine mi moramo uložiti u zelenu transformaciju 260 milijardi eura. U konkretnim brojevima to znači da se svake godine po glavi stanovnika Europske unije treba potrošiti 580 eura za to. Ukratko plaće Europljana se po njemu trebaju smanjiti za 48 eura kako bi taj novac završio u zelenoj transformaciji.

  Nakon ovih priča o zelenoj tranziciji došla je ona o ratu u Ukrajini. Dombrovskis koji se uvijek zalagao za financijsku štednju sada viče „moramo pomoći Ukrajini”. Kako pomoći, koliko pomoći ? Odgovor na to pitanje bi glasio: „pomoći s 500-600 milijardi eura”.

  Sljedeće pitanje bi bilo tko će to platiti, a odgovor bi glasio europski kmetovi. Ukratko svatko od nas će iz svog džepa dati po tisuću eura za obnovu Ukrajine. To naravno neće ići direktno iz džepa nego će porezi plaćeni za zdravstvo ili Bog zna što drugo završiti u Ukrajini.

  To je na kraju uvijek poanta Valdisa. Nema veze da li govorimo o politici štednje, zelenoj transformaciji ili Ukrajini poanta je da to narod, kmetovi trebaju platiti !?

  Pored ostalog Valdis Dombrovskis je jedan od glavnih eurokrata zaduženih za ulazak Hrvatske u eurozonu. Službena objava Plenkovićeve vlade o njemu nam glasi:

  „Potpredsjednik EK Dombrovskis dolazi iz Latvije koja je euro uvela 2014. stoga je vrlo dobro upoznat s procesom uvođenja eura i koristima koje euro i članstvo u europodručju imaju za gospodarstvo i društvo u cjelini”

  Tu izjavu ćemo komentirati riječima da je vlada potpuno u pravu. Ona je u pravu pošto Valdis sigurno zna da je BDP Latvije nakon 8 godina eurozone niži nego što je bio 2008 godine !?

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina