Karamarko je nevin

  Priča o obaranju Oreškovićeve vlade je došla do svog pravnog završetka. Sada već bezbroj sudskih procesa završava s presudom Karamarko je nevin.

  Našu priču započinjemo još 2015 godine. Početkom te godine HDZ kojeg vodi Tomislav Karamarko biva uvjeren u izbornu pobjedu. Potom se cijela priča pretvara iz perspektive HDZ-a u noćnu moru. Jednostavno namjesto da govore o gospodarstvo HDZ i Karamarko su cijelo vrijeme govorili o partizanima i ustašama pa bivaju izborno kažnjeni.

  To nas dovodi do formiranja postizborne HDZ-MOST koalicije i neobične Oreškovićeve vlade. Ta vlada će ubrzo pasti kada Povjerenstvo za sukob interesa izađe s zaključkom da je Karamarko u sukobu interesa. Na kraju Tomislav Karamarko će biti prisiljen podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a i potpredsjednika vlade.

  Nakon podnošenja ostavki i nakon što je Plenković postao predsjednik HDZ-a i premijer Karamarko je 27.09.2016 najavio tužbu. Riječ je bila o tužbi protiv odluke Povjerenstva za sukob interesa nakon čega počinju procesi duži od 5 godina.

  Taj prvi slučaj on je bio izgubio na što se žalio Ustavnom sudu koji 2019 prihvaća njegovu žalbu. Ustavni sud tada presuđuje da su ranije odluke bile pogrešne i da su pored ostalog povređena ljudska prava Tomislava Karamarka.

  Dvije godine kasnije Upravni sud će na kraju ukinuti odluku Povjerenstva za sukob interesa koje je Karamarka izbacilo iz politike. Tu presudu je on bio popratio riječima da ga je srušio uvoznički lobi zbog njegovih politika u cilju pokretanja proizvodnje. Kao osoba koja je tada bila aktivna u ovoj priči rekao bi da je to djelomična istina. Prije bi ovdje rekao da ga je oborio financijski nego uvozni lobi.

  Tako smo polako došli do 17 svibnja 2022 godine kada biva donesena finalna presuda u slučaju Karamarko. Tom presudom biva poništena i sama odluka o pokretanju postupka Povjerenstva za sukob interesa. Istovremeno biva presuđeno da niti Povjerenstvo za sukob interesa niti Upravni sud u svojoj prvobitnoj presudi nisu pogrešili.

U objašnjenju presude se navodi da se zakonodavstvo po ovom pitanju promjenilo nakon slučaja Bandić. Nekako nam se čini da je ova presuda donesena u stilu da vuk sit, a koza cijela ili drugim riječima da nitko nije kriv za smjenu Karamarka.

  Na kraju ovom presudom Tomislav Karamarko je i službeno doveden u istu situaciju kao i Heinz-Christian Strache u Austriji. Oboje su bili predsjednici stranke i potpredsjednici vlade u doba kada bivaju oboreni u izmišljenom skandalu. Drugim riječima oboje su bili nevini za ono što ih se optuživalo i zbog čega su morali dati ostavke.

  Nakon što je proglašen nevinim Heinz-Christian Strache je osnovao vlastitu stranku koja na lokalnim izborima u Beču osvaja 3.3 % glasova. Pitanje je sada da li će Karamarko krenuti istim putem, ući u Suvereniste ili otići u mirovinu.

  To je pitanje koje danas iznimno muči HDZ nakon glasovanja o ukidanju Hrvatske valute !?

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Peric pavle
Peric pavle
6 mjeseci prije

Pisete budalastine!

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina