Heinz-Christian Strache

Austrijski puč

Puč predstavlja obaranje vlade na protuzakoniti način što se neupitno dogodilo prošle godine u Austriji. Ovaj slučaj je samo jedan od poučnih primjera svakoj vladi u Europskoj uniji koja želi voditi „nepopularnu politiku” jer kao što je Angela Merkel izjavila „Američki neoconi mogu puno od nas naučiti o rušenje vlada”.

Na proljeće 2017 godine postalo je očito da će domoljubno nastrojena Slobodarska stranka ostvariti odličan rezultat na listopadskim izborima u Austriji. To je bilo ujedno doba kada je stranka bila kontaktirana od strane navodnog ruskog oligarha koji želi ulagati u Austriju što dovodi do fatalnog sastanka na Ibizi u srpnju 2017 godine.

U doba održavanja srpanjskog sastanka na Ibizi 2017 godine Kurz je već bio preuzeo Austrijsku narodnu stranku koja je po popularnosti skočila na uvjerljivo prvo mjesto dok je Slobodarska stranka pala na diobu drugog mjesta. Video tog sastanka koji je kasnije pušten u javnost prikazuje predsjednika Slobodarske stranke Heinz-Christian Strache-a i njegovog zamjenika kako navodno nude pomoć ruskom „investitoru” koji bi u zamjenu trebao kupiti najveće dnevne novine u Austriji. Pad popularnosti Slobodarske stranke te 2017 godine je rezultirao time da snimljeni video nije bio iskorišten protiv stranke u predizbornoj kampanji.

Nakon izbora u Austriji je formirana koaliciona vlada Narodne i Slobodarske stranke koja će potrajati malo kraće od 2 godine. Na kraju video će biti iskorišten 2019 godine tokom kampanje za europskih parlament što će automatski dovesti do pada popularnosti Slobodarske stranke s 23 na 17 % i pada vlade republike Austrije. Na parlamentarnim izborima te 2019 godine Slobodarska stranka će osvojiti 16 % glasova što predstavlja pad od 10 % u odnosu na parlamentarne izbore 2017 godine.

Osnovno pitanje koje su svi postali već prvog dana Ibica afere je bilo tko stoji iza ove zavjere pošto su za izvesti ju bili potrebni veći financijski resursi. Citirati ćemo ovdje samo časopis Welt koji odmah po izlasku ove afere tvrdi:”Za ovo izvesti neko je morao potrošiti velike resurse. Duže vremena su nepoznati aktivisti radili kako bi stekli povjerenje zamjenika predsjednika Slobodarske stranke da bi došli do Strache-a. Prije toga su još stvorili mit o sebi, nabavili svu potrebnu tehnologiju za snimanje i vilu na Ibizi. To sve košta”. Slično je naveo i predsjednik parlamenta Njemačke koji u prvim danima za sve to optužuje tajne službe.

O samom događaju se i dan danas provode policijske istrage jer je na kraju krajeva bila riječ o rušenju vlade. Odmah po pojavi videa austrijski kancelar Kurz je za njegovo stvaranje optužio izraelskog političkog savjetnika Tal Silbersteina-a koji je bio izborni savjetnik Socijaldemokratske stranke Austrije 2017 godine što je ovaj odbio. Drugi osumnjičeni je postao promigrantski think-thank Zentrum fur Politische Schonheit koji isto odbija optužbe.

Jedino što se do sada s sigurnošću zna bi bilo da je u operaciji sudjelovao bečki odvjetnik rođen u Iranu Ramin Mirfakhrai koji je po vlastitim riječima organizirao akciju u suradnji s „nevladinom” organizacijom. Provodeći veliku istragu tokom koje je pretreno 55 stanova austrijska policija našla gotovo neograničenu količinu podataka kao i kompletan video sastanka na Ibizi o čemu je obavjestila javnost 27 svibnja 2020 godine. Taj kompletni needitirani video je dokazao da Heinz-Christian Strache na namještenom sastanku odbija nemoralne ponude. Na ponudu da u zamjenu za pozitivne medijske tekstove kasnije ruskom oligarhu udjeli državne ugovore Strache je odgovorio „ja to neću učiniti. Ja želim mirno spavati, ujutro se probuditi i reći čist sam”,a identično je odgovorio i na druge slične nemoralne ponude tokom ovog sastanka. U editiranom video koji je bio pušten u javnost on je navodno bio prihvatio te ponude.

Slagali se mi s pozicijama Strache-a ili ne je potpuno nevažno pošto se jedino trebamo složiti da je austrijska vlada 2019 godine bila srušena od o javnosti nepoznate organizacije s iznimnim financijskim resursima. To je dovoljno da ustvrdimo kako je u Austriji 2019 godine bio izveden puč.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina