Austrijski izbori

  Sljedeći parlamentarni izbori u Austriji će se održati 2024 godine. Najkasnije vrijeme njihovog održavanja biva jesen kada će se austrijski izbori najvjerojatnije i održati.

  Pobjednik parlamentarnih izbora 2017 godine je bila Austrijska narodna stranka Sebastiana Kurza. Na drugom mjestu su bili završili tamošnji Socijalisti, a ne trećem Slobodarska stranka Heinza Christiana Strache-a. Nakon tog izbornog rezultata su Kurz i Strache formirali postizbornu koaliciju koja dovodi do formiranja tamošnje vlade.

  Formiranje te vlade je u Europskoj uniji dočekano s užasavanjem. Zapadni političari i nevladine organizacije su osudile ovu vladu i javno se pitali kako je moguće da stranka slična HDZ-u i CDU sklopi savez s ekstremno desnom Slobodarskom strankom. Riječ je inače o stranci koja se otvoreno protivi doseljavanju muslimana i multikulturalizmu.

  To protivljenje ovoj vladi nije ostalo samo na medijskim napadima nego rezultira i organiziranim državnim prevratom. Tijekom izbora za europski parlament 2019 godine u javnost je puštena snimka po kojoj šef Slobodarske stranke prodaje medijski utjecaj Rusima. Nakon puštanja u javnost ove snimke Strache biva prisiljen podnijeti ostavku,a Kurz raspisuje nove parlamentarne izbore.

  Odmah po izbijanju afere predsjednik parlamenta Njemačke izjavljuje da je riječ o puču iza kojeg stoje tajne službe. Godinu dana kasnije su njegove riječi dobile potvrdu kada biva otkriveno da je video lažiran.

  Raspisivanjem novih izbora i pobjedom na njima Sebastian Kurz je mislio riješiti sve svoje probleme. On nije razumio da se našao na crnoj listi zbog ranijeg partnerstva s Stracheom pa u drugoj aferi on sam biva smjenjen.

  Sada skačemo u sadašnjost u 2023 godini kada je Slobodarska stranka kojoj upravlja Herbert Kickl daleko najpopularnija stranka u Austriji. Da mnogi će reći kako podrška od 31 % birača nije nešto strašno puno, ali ako uzmemo u obzir da su Socijalisti na 25 %, a Austrijska narodna stranka na 22

  Inače nije riječ samo o ispitivanjima javnog mijenja nego o realnosti koju potvrđuju lokalni izborima. U siječnju 2023 su bili održani izbori za regiju Donje Austrije gdje Slobodarska stranka osvaja 24.19 % glasova čime završava na drugom mjestu. Inače prije 5 godina je u ovoj regiji bila osvojila samo 14.76 % glasova !?

  Nakon tih izbora došli su oni svibanjski u Salzburgu gdje Slobodarska stranka osvaja 25.75 % glasova. Ponovno su značajno povećali broj osvojenih glasova i završili na drugom mjestu.

  Ova promjena političke klime u Austriji je užasnula tradicionalne medije, financijske organizacije i općenito režim. Tako nam The Economist s užasnom javlja da bi predsjednik Slobodarske stranke mogao postati kancelar, a Fitch navodi da Austrijska narodna stranka ne može vratiti popularnost.

  Mediji ili preciznije režim se otvoreno pita „kako su Austrijanci mogli zaboraviti Ibiza aferu” ? Naša odgovor na to biva da se mediji bave lažima i dezinformacijama jer Austrijanci nisu zaboravili Ibiza aferu kojom je 2019 pučistički oborena vlada. Oni isto tako nisu zaboravili da je bivši predsjednik Socijalista i kancelar Austrije Christian Kern bio osoba kojeg je Rusija financijski nagradila za dobar posao. U određenom smislu dodatnu municiju Slobodarskoj stranki će dati i ovogodišnji pokušaj puča unutar Socijalističke stranke.

  To su svi događaji koji utječu na mišljenja glasača i koji znaju što je istina, a što dezinformacija.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina