Odvraćanje pozornosti

  Odvraćanje pozornosti predstavlja nužnu osobinu svakog sposobnog političara, mađioničara i muljatora. Njihov posao se sastoji od toga da svih nas uvjeri da gledamo gore dok on dole nešto izvodi.

  To je upravo ono što se sada događa istovremeno na više nivoa. Dok su jedni od nas pratili izbjegličku krizu na granicama Poljske, drugi ekološka dogovaranja na COP 26, a treći korona krizu Europska unija je povukla svoj potez.

  Kao što smo već govorili prošlu godinu rekli Europska unija je stvorila plan kojim će udariti po našim tanjurima. Tim novim planom se namjerava sve nas prisiliti da smanjimo količine mesa koje jedemo.

  Razlog za ovaj plan se po eurokratima nalazi u činjenici da se 68 % poljoprivrednog zemljišta koristi za domaće životinje. Te životinje ujedno ispuštaju vjetrove i zagađuju atmosferu pa se stoga treba smanjiti njihov broj.

  U skladu s navedenim kao i činjenicom da je meso štetno za zdravlje (?) Europska unija je odlučila financirati proizvodnju alternativne hrane. Jedna od te alternativne hrane će neupitno biti laboratorijsko meso,a druga hrana od insekata. Europljani će biti gurnuti u smjeru korištenja ove vrste hrane putem porezne presije na meso i propagandnih akcija.

  Inače govorimo o službenom planu Europske unije do 2030 godine, a što će biti kasnije nitko ne zna. Riječ je inače o planu koji se počeo provoditi ove godine kada možemo reći to nije nitko gledao.

  Za početak Europska unija je u lipnju 2021 godine dopustila obradu i prodaju kukca brašnara u cilju ljudske prehrane. Konkretno odobrenje govori da je odobravane stavljanje na tržište sušenih ličinki tenebrio molitor kao nove hrane.

  Ta prva odluka o korištenju kukaca kao hrane je prošla bez da se itko bunio pa se napravio sljedeći korak. Taj sljedeći korak čine skakavci koje Europska unija proglašava novom ljudskom hranom polovicom studenog.

  Sljedeći kukci na redu da budu proglašeni ljudskom hranom će biti cvrčci. Jednostavno riječ je o europskom procesu koji se razvija dok nitko na njega gleda. Još 2018 godine je u Europskoj uniji bilo zabranjeno koristiti kukce kao hranu, a danas…

  Riječ je inače o klasičnom načinu funkcioniranju Europske komisije koji je najbolje opisao Juncker. Po riječima ovog bivšeg predsjednika Europske komisije oni donose zakone korak po korak. Ako se nitko ne pobuni protiv prvog poteza, oni povuču drugi pa treći… Kada se na kraju netko pobuni tada je već prekasno za išta promjeniti.

  To je inače način kako Europska unija donosi zakone o korištenju kukaca kao hrane. Osnovni problem te europske strategije je da kukci nisu ukusni. To priznaju i oni koji ih zagovaraju kao hranu što na kraju krajeva predstavlja osnovni problem ove europske strategije.

  Jedna od svjetskih procjena govori da će se vrijednost ljudske hrana proizvodene od insekata uvećati 8 puta do 2030 godine. Bez obzira na ovo uvećanje vrijednost te hrane će biti samo 8 milijardi dolara dok će istovremeno vrijednost prodanog mesa iznositi 324 milijarde. Tu govorimo o procjenama za cijeli svijet pošto je zeleno ludilo kojemu je cilj obustaviti proizvodnju mesa zahvatilo i SAD.

  Dok se ne riješi problem ukusa kukci neće postati popularna hrana koliko god da to Europska unija želi. Na kraju krajeva samo zeleni radikali mogu povjerovati porukama u stilu „jedi kukce i zaštiti planetu”.

  Bez obzira na to Europska unija će nas neupitno pokušiti prisiliti da prestanom jesti meso i počnemo jesti kukce. To je jedna činjenica koju nitko ne osporava

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kada ovoj ideji o snižavanju temperatura u našim domovima dodamo onu o manje mesa u prehrani dobijemo zabrinjavajući miks. Obe ove mjere u pravom smislu te riječi negativno utiču na […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina