Smanjite temperaturu

  Ruska invazija Ukrajine je rezultirala povicima „smanjite temperaturu svojih domova” kako bi pokazali Putinu. Riječ je o zelenom idiotizmu koji predstavlja prijetnju našem zdravlju.

  Priča o snižavanju temperature u našim domovima je iz moderne perspektive prastara i nema veze s Rusijom. Ta priča koja govori da snižavanjem temperature naših domova mi štitimo prirodu su stvorili zeleni fundamentalisti krajem 20 stoljeća. Na početku drugog desetljeća 21 stoljeća zapadne vlade su je počele prihvaćati i promovirati.

  U tom stilu je britanska državna agencija za energiju i klimatske promjene 2011 godine izašla s svojim izvještajem. Ona se tada pitala da li bi temperatura u britanskim domovima trebala ostati 17.5 stupnjeva ili ju se treba smanjiti na 16. Smanjivanjem na 16 stupnjeva bi se po ovoj agenciji smanjilo ispuštanje stakleničkih plinova za 7 %.

  Tako se govorilo na Zapadu do ruske invazije Ukrajine, ali ta priča nije bila toliko uspješna. Današnja propagandna priča s identičnim ciljem govori smanjite temperature u vašim domovima i tako pokažite srednji prst Putinu. To nam je poručio šef Internacionalne organizacije za energije (IEA).

  Konkretno Fatih Birol izjavljuje „smanjite temperaturu za 1 celsius kako bi smanjili potrebu za uvoz iz Rusije”. Tim potezom Europska unija bi smanjila uvoz iz Rusije za 10 milijardi kubičnih metara plina. Čovjek se izgubi u njegovoj logici pošto Unija godišnje uvozi iz Rusije 155 milijardi kubičnih metara, pa stoga… Bez obzira znači da idiotski prijedlog Europska komisija najavljuje da će uzeti na razmatranje IEA prijedlog.

  Njemačka državne agencija za ekologiju je s druge strane u ožujku 2022 izašla s svojim procjenama. Po njoj ako smanjimo temperaturu u svojim domovima za 1 celsius smanjiti će se za 5 % uvoz iz Rusije, a ako za 2 celsius smanjenje će biti 7 %. To će po ovoj agenciji ujedno smanjiti ispuštanje stakleničkih plinova za 7.5 milijardi tona što je isto nevažno kada gledamo ukupni uvoz. Agencija potom navodi i druge primjere kao na primjer manje tuširanja, ali to nam je nevažno.

  Ono što u svojoj zelenoj propagandi ne navode bi bilo koja je zdravstveno ispravna temperatura naših domova ? Jedno je propagandno vikati smanjite temperature svojih domova,a drugo reći na koju temperaturu.

  Da bi dobili odgovor na ovo pitanje okrenuti ćemo se stručnim zdravstvenim publikacijama. Službena američka pozicija bi bila da kućna temperatura treba biti između 20 i 22 stupnja !? Kako ovo ipak nije zdravstveni podatak okrenuti ćemo se Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO).

  Riječ je o organizaciji čije službene zdravstvene podatke se nitko javno ne usuđuje osporiti. Još 1987 godine je Svjetska zdravstvena organizacija izašla s zaključkom da kuća u stanovima/kućama mora biti između 18 i 24 stupnja. Nakon ovog osnovnog podatka se navodi kako su došli do ovih stupnjeva što je za ovaj tekst nevažno.

  Novija analiza WHO-a nam samo skraćeno navodi da bi sobna temperatura trebala iznositi 18 stupnjeva. Ova temperatura ujedno predstavlja smjernicu koju je Svjetska zdravstvena organizacija poslala svim državama. Riječ je o iznimno jakoj smjernici koju države ne bi smjele kršiti određući nižu temperaturu od navedene. Višu sobnu temperaturu je moguće imati, ali nižu NE.

  Kada ovoj ideji o snižavanju temperatura u našim domovima dodamo onu o manje mesa u prehrani dobijemo zabrinjavajući miks. Obe ove mjere u pravom smislu te riječi negativno utiču na zdravlje ljudi, na energiju koju oni posjeduju. Nekako nam se čini da u interesu zagovornika obje ove mjere nije dobrobiti niti nas niti naše djece.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina