krava

Naša hrana

 Doba korona virusa i histerije stvorene oko njega je bilo savršeno vrijeme za naše autokratski nastrojene eurokrate da rade što žele. Jednostavno nitko se nije obazirao na njih pa su mogli donositi nepopularne, nedemokratske mjere bez protivljenja stanovnika Europske unije.

Nakon što su sklopili još jedan od građana omražen sporazum o navodnoj slobodnoj trgovini došli su na briljatnu ideju koje se ne bi sramio ni Staljin. Došli su na ideju da napišu novi program/plan/zakon o tome što mi možemo, a što ne jesti. Sve u svemu dokument koji govori o hrani od farme do vilice je podržan od Europske komisije, Europskog parlamenta, Europskog vijeća, Europskog socijalnog i gospodarskog komiteta i komiteta regija, a njegovim usvajanjem dolazi do prisilnih promjena prehrambenih navika stanovnika Europske unije.

Riječ je o dogovoru koji je sklopljen pregovorima raznih Europskih frakcija što je više nego vidljivo u njemu tako da svaka poslovna frakcija ima svoj razlog za zadovoljstvo,a građane tko šljivi. Za početak ćemo navesti ono dobro, ono čemu ćemo mi u Hrvatskoj pljeskati.

To pozitivno je nova strategija Europske unije koja poziva da hrana prođe što kraći put od mjesta proizvodnje do kućnih i restoranskih stolova. Kada bi se to provodilo kako je napisano tada bi se u sklopu europske strategije Hrvatska više okrenula proizvodnji hrane,a manje njenom uvozu. Naša buduća vlada tko god da ju sastavi bi se trebao pozvati na ovaj sporazum kako bi smanjio uvoz hrane iz Njemačke, Poljske, Italije, a da o Brazilu i Argentini niti ne govorimo. Normalno za tako nešto treba biti svjestan nacionalnih interesa Hrvatske i imati muda……….

Druga pozitivna stvar koja nam dolazi iz ovog europskog plana za hranu se tiče pesticida. Cilj Europske unije je smanjiti korištenje kemijskih pesticida za 50 % do 2030 godine što mi svi trebamo pozdraviti. Zagovornik zelenih ciljeva će ovaj smjer kretanja pozdraviti s zadovoljstvom dok će ciniku i osobi koja razumije poslovne procese smetati pojam „kemijski” pesticidi pošto on ostavlja mogućnost korištenja pesticida koji će biti pravno gledajući drugačije definirani, ali u stvarnosti….

Nakon što smo naveli pozitivne ili navodno pozitivne dijelove europskog plana za hranu sada se moramo baviti njegovim užasavajućim, diktatorskim, totalitarističkim dijelovima. Europska unija je 2017 godine proizvela 935 milijuna tona stakleničkih plinova. Od tog broja 7 % svih stakleničkih plinova je proizvedeno u stočarstvu što je po mišljenju Europske unije neprihvatljivo visoko. U skladu s tim proizvodnja stakleničkih plinova u stočarstvu se treba drastično smanjiti, a to će se postići promjenom prehrane ljudi i životinja.

Životinje u ovoj europskoj priči neupitno postaju prve žrtve pošto se u planu navodi kako 68 % svog poljoprivrednog zemljišta se koristi za prehranu životinja što je potrebno drastično smanjiti. Stočarstvo je kako smo ranije rekli odgovorno za 7 % svih stakleničkih plinova u Europskoj uniji i to se do 2030 godine treba smanjiti. Prva promjena se tiče manjeg korištenja mesa, a druga davanje tableta, davanje aditiva životinjama da ne ispuštaju zrak. Da ne prde i podrigavaju.

Po mišljenju Europske unije Europljani jedu nezdravu hranu i to je nužno promjeniti. Postizanje tog cilja EU namjerava pomoći ulaganjem 10 milijardi eura u istaživanje alternativne hrane kao što su to na primjer hrana proizvedena od insekata i ona koja predstavlja zamjenu za meso. Jednostavno cilj je promjeniti prehrambene navike Europljana u cilju većeg korištenja voća i povrća,a smanjenog korištenja crvenog mesa, šećera, soli, masnoća. Taj cilj EU namjerava postići do 2030 godine kombinacijom porezne politike i propagandnih akcija.

Pošto je ovo plan Europske unije za promjenu naših prehrambenih navika do 2030 godine možda se trebamo uplašiti kako će izgledati taj plan za razdoblje do 2040 ? Možda je red da ponovno pogledamo film Soylent Green ?

Plan Europske unije za promjenu prehrambenih navika s točnim datumima kada bi koji njegov dio trebao stupiti na snagu možete skinuti na našim internet stranicama.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] Naša hrana […]

trackback

[…]   Razlog za ovaj plan se po eurokratima nalazi u činjenici da se 68 % poljoprivrednog zemljišta koristi za domaće životinje. Te životinje ujedno ispuštaju vjetrove i zagađuju atmosferu pa se stoga treba smanjiti njihov broj. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina