COP26 je bio potpuni debakl

  COP26 je bio potpuni debakl predstavlja najkraći zaključak ovog okupljanja. Naravno „naši” mediji to neće tako predstaviti pošto je njihov cilj voditi ekološku propagandu. Njihovi tekstovi govore o prije svega velikim uspjesima ovog okupljanja koji postoje kao i Potemkinova sela.

  Naša prvobitna namjera je bila posebno spomenuti svaki potpisani dokument, ali smo zaključili da to nema smisla. S jedne strane zauzelo bi puno prostora,a s druge strane moglo bi se smatrati da uživamo u propasti projekta. Mi u tome ne uživamo jer realno gledajući taj projekt niti nije propao.

  U njemu jednostavno teče previše novca da bi on propao. Osnovni problem za vladajuće bi bio kako provesti projekt bez da se izazove revolucija. Iz perspektive takozvanih nerazvijenih to je jednostavno, ali razvijenih nije. Nerazvijeni traže da im se svake godine ispaliti tisuću milijardi dolara za zelenu tranziciju što bi njihovi građani pozdravili.

  To bi trebali financirati razvijeni,a prije svega građani Europske unije. U skladu s tim Europska komisija koju nitko nije izabrao može i potpisavati razne obveze, ali demokratski izabrane vlade ne.

  To smo konkretno vidjeli već tijekom preuzimanju obveze o prestanku korištenja ugljena. Tu obvezu je potpisalo 14 članica Europske unije (Hrvatska je potpisnik) dok ju je njih 13 odbilo potpisati. Ako gledamo izvan područja Europe otkriti ćemo da je najvažniji potpisnik Egipat čime je sve rečeno.

  Sljedeći sporazum koji biva potpisan je ona o zabrani proizvodnje i prodaje novih osobnih vozila koji koriste fosilnu energiju. Taj sporazum su na kraju potpisale samo 24 od oko 200 država u svijetu. Sve iole važnije države zajedno s najvećim proizvođačima automobila su je odbile potpisati.

  Dok se događao ovaj debakl koji su neki mediji predstavili kao veliki uspjeh zeleni radikali su javno otkrivali svoje namjere. Oni su nosili plakate s kojima javno i glasno traže potpuno zabranu korištenja svih vrsta automobila !? Time su samo dokazali našu raniju poantu da se radikalima mora reći NE, namjesto da se s njima razgovara !?

  Nakon ove deklaracije koju su odbili potpisati Kina, Indija, Japan, SAD, Njemačka i drugi došla je ona još luđa. To je deklaracija o zabrani proizvodnje i prodaja autobusa i kamiona koji koriste fosilna goriva do 2040 godine.

  Mediji nam govore da je ovu suludu deklaraciju potpisalo 15 država, ali oni pišu neistine. Tu deklaraciju je potpisalo samo 13 država. Oni su došli do broja od 15 država tako da su Škotsku i Wales proglasili državama kako bi povećali broj potpisnika !?

  Ukratko COP26 je ispao jedan veliki debakl. Kina, Indija, SAD i Indonezija su odbili potpisati sporazume o prestanku korištenja ugljena i prestanku proizvodnje vozila na fosilna goriva. Njemačka je potpisala sporazum o ugljenu, ali je odbila potpisati ostale sporazume.

  Na kraju tu imamo Europsku uniju koju možemo zvati Njemačkom Europom. Europska komisija je na kraju potpisala samo one sporazume koje potpisuje i Njemačka !?

  Govoreći o Hrvatskoj možemo konstatirati da smo potpisalo sporazum o prestanku korištenja ugljena i osobnih automobila na fosilna goriva. Jedini koji nismo potpisali je sporazum o zabrani proizvodnje i prodaje autobusa i kamiona na fosilna goriva.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Prošlogodišnji sastanak je u osnovi bio propao. Na njemu svjetske države nisu potpisale niti odustajanje od korištenja ugljena, niti odustajanje […]

trackback

[…] Prošlogodišnji sastanak je u osnovi bio propao. Na njemu svjetske države nisu potpisale niti odustajanje od korištenja ugljena, niti odustajanje […]

trackback

[…] Kao što smo govorili prije dvije godine COP 26 je bio debakl, ali to neće zaustaviti ekološke projekte. Države su na tom okupljanju odbijale potpisati sporazume o prestanku korištenja ugljena i drugih […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina