Mario Draghi

  Na parlamentarnim izborima u Italiji uvjerljivu pobjedu je ostvarila „eskstremna” desnica koja će naslijediti vladu kojom je predsjedavao Mario Draghi. 

  Mario Draghi koji nikada nije sudjelovao u izbornom procesu biva početkom 2021 instaliran za premijera Italije. To se dogodilo nakon što je Matteo Renzi koji pati od napoleonskog kompleksa obavio prljavi posao i srušio lijevu vladu.

  To je inače bila repriza scenarija iz 2011 godine kada su Europska komisija i SAD srušili talijansku vladu s ciljem postavljanja Marija Montija za premijera (potkralja ?). Znači u realnosti ništa novoga se nije bilo dogodilo u Rimu.

  Zahvaljujući podrški eurokrata i europskih fondova Draghi je 2021 kupio podršku svih stranaka osim Fratelli d’Italia. Zbog tog odbijanja novca i davanja podrške vlade mi smo već u svibnju 2021 pisali da će stranačka predsjednica Giorgia Meloni postati nova premijerka. Naše projekcije su se na ovim izborima i ispunile !?

  Tijekom 18 – 20 mjeseci što je bio premijer (potkralj ?) Italije Mario Draghi vladao on biva miljenik eurokrata i SAD-a. Pokušajući utjecati na rezultat talijanskih izbora ne samo da je predsjednica Europske komisije prijetila Talijanima i njihovoj uskoro izabranoj vladi nego je Draghiju dodjeljena i nagrada.

  Njemu je tako 20 rujna u New Yorku dodjeljena nagrada „Državnik 2022 godine”. U svom govoru on koji nikada nije sudjelovao u izbornom procesu je govorio o nužnosti borbe protiv autokracije !?

  Nakon završenih izbora Europska unija je parafrazirala bivšeg njemačkog ministra financija koji 2015 izjavljuje: „izbori ne mijenjaju ništa”. Držeći se ove europske „demokratske” dogme potpredsjednik Europske središnje banke izjavljuje:”Vlada koju vodi Giorgia Meloni neće moći mijenjati gospodarski put”.

  S druge strane Bijela kuća je izašla s svojom izjavom povodom izborne pobjede desnih „esktremista”. Ta izjava glasi:

Italija je član NATO saveza, G7 grupe država i član Europske unije. Mi ćemo surađivati s novom talijanskom vladom na velikom broju svjetskih izazova.”

  Kritičari su zamijetili da Bijela kuća nije spomenula niti Giorgiu Meloni koja bi trebala biti nova premijerka niti desnu koaliciju. Tome se treba još dodati da je Bijela kuća zabrinuta da će se nova vlada više baviti talijanskim, a manje europskim ili svjetskim problemima !? Jedinu utjehu po ovom pitanju predstavlja da Bidenova administracija priznaje na izborima izraženu želju Talijana !?

  To navodno vrijedi za SAD, ali ne i za eurokrate. Vladavina njihovog ljubimca Marija Draghija sada biva zamijenjena vladavinom onih koje eurokrati smatraju zaostalim, reakcionarnim i populističkim. Zbog toga je Europska komisija već zaprijetila budućnoj „ekstremno” desnoj vladi obustavljenjem isplate 180 milijardi eura iz europskih fondova !?

  Svi ti događaji i izjave povezane s izborima u Italiji najbolje ukazuju na odnos navodnih zapadnih demokratskih institucija prema demokraciji. Samo nam sada još fali da netko dođe i počne kritizirati Talijane jer su glasovali za ekstremnu desnicu. Tijekom posljednjih 15 godina Talijani su pokušali sve da podignu ekonomiju i društvo iz problema.

  Prvo su bili glasovali za umjerenu desnicu, potom su imali tehničku vladu (potkralj ?), pa lijevu, pa populističku, pa ponovno potkralja. Nakon što su sve probali osim „ekstremne” desnice sada su njoj dali mandat da im digne životni standard. Europska i američka reakcija na to nije razumijevanje nego užas jer netko od njihovih elitističkih prijatelja neće biti premijer. Zamislite Talijani su se usudili samo izabrati svog premijera koji govori kao obični građani !?

  Najbolji komentar prošlotjednih i ovotjednih događaja vezanih s Italijom i EU je dao britanski Telegraph. On je izašao s tekstom koji govori: „samo u Briselu se potkopavanje izabrane vlade smatra demokratskim”. Mi se nadamo da talijanski političari neće kapitulirati pod europskim ultimatumima i/ili kovertama pa da će učiniti pravu stvar. Mi se tome vatreno nadamo !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina