Talijanski parlamentarni izbori

  Protekli vikend su obilježili ruski referendumi u okupiranim dijelovima Ukrajine i talijanski parlamentarni izbori. Na njima je po očekivanju pobjedu ostvarila „ekstremno” desna koalicija koja će formirati novu vladu.

   U određenom smislu talijanske parlamentarne izbore je obilježila kapitulacija proeuropskog režima. Kada to govorimo ciljamo da na ovim izborima obavještajna zajednica nije vršila prljave trikove kao u Češkoj i Austriji da bi oborila nacionalistički nastrojene kandidate.

  Tko zna to se možda dogodilo jer je prljava municija ispucana još na lipanjskim lokalnim izborima ili su zaključili da to više nema smisla. Po tom drugom scenariju ovo više nema smisla jer je Italija vatreno podijeljena pa niti jedan skandal ne može srušit rejting desnih kandidata ?

  Kako se obavještajna zajednica nije uključila u izbornu utakmicu lideri desnice su odlučili sami sabotirati svoj izborni rezultat. Ovaj put za to nije kriv Salvini koji je svojom glupošću sabotirao rezultat na lokalnim izborima nego su krivi Berlusconi i Meloni.

  Silvio Berlusconi je tako ničim izazvan bubnuo na televiziji o ruskoj invaziji Ukrajine: „Putin je gurnut u invaziju Ukrajine od strane ministara i Rusa koji su htjeli u Kijevu postaviti vladu u kojoj će biti dolični ljudi”. Tim riječima Silvio Berlusconi je dokazao pohvalnu vjernost svojim prijateljima, jer nemojmo zaboraviti Vladimir Putin mu je prijatelj, ali politički …

  Politički on je izgleda bio odlučio počiniti harakiri pred televizijskim kamerama. Tko zna možda je svojim idiotizmom htio poraziti gospodarski idiotizam stranke Fratelli d’Italia.

  Gospodarske ideje stranke Fratelli d’Italia čija Giorgia Meloni će postati novi premijer su blago govoreći problematične. Ona posljednjih mjeseci zagovara smanjivanje poreza što treba biti nadoknađeno rezanjem socijalnih primanja. Prije svega na udaru bi se trebala naći primanja koja iz proračuna dobivaju najsiromašniji Talijani.

  Italija je 2019 godine donijela zakon po kojemu svako ima pravo na minimalno primanje od 780 eura. Oni koji ne ostvaruju ovu plaću taj novac dobivaju iz proračuna !? U doba donošenja zakona o naknadi za najsiromašnije navodno je 5 milijuna ljudi imalo pravo na novac. To znači da 11 posto Talijana s pravom glasa ostvaruje pravo na naknadu.

  U skladu s tim koliko trebaš biti mentalno ograničen da tijekom izborne kampanje vičeš ponovno i ponovno da ćeš ukinuti ili smanjiti ovu naknadu ? To je inače ono što su radili Giorgia Meloni i njeni gospodarski savjetnici tijekom izborne kampanje. Oni su konkretno malo manje od mjesec dana prije izbora izjavili da će smanjiti za 50 % trošak ovih naknada već u 2023 godini !?

  Pitanje bi glasilo da li je to Giorgia Meloni radila iz svojih uvjerenja, idiotizma ili arogantne samouvjerenosti ? Sve u svemu Pokret 5 zvjezdica je u posljednjim tjednima kampanje odlučio iskoristiti taj idiotizam vodeći kampanju u najsiromašnijim regijama. Tamo su vikali „oni žele uzeti, ukrasti Vaš novac” i to im se je na kraju isplatilo.

  Na kraju je desnoj koaliciji pružila pomoć u osvajanju vlasti predsjednica Ursula von der Leyen. Govoreći o izborima u Italiji ona je izjavila:

Ako situacija krene u teškom smjeru Europska komisija ima instrumente što smo dokazali na primjeru Poljske i Mađarske”.

  Ta njena autokratska izjava koja dokazuje stvarno stanje demokracije u Europskoj uniji je postala toliko toksična da su se od nje ogradila i talijanske proEU snage.

  Ipak kao što vidimo bez obzira na pucanje u vlastite noge desna, nacionalistička koalicija je pobjedila na izborima. Ona je po projekcima osvojila minimalno 111 od 200 mjesta u Senatu i 227 od 400 mjesta u Cameri. Drugim riječima desnica je osvojila apsolutnu većinu u oba doma parlamenta,a zahvaljujući glupim izjavama Meloni Pokret 5 Zvjezdica je ostvario bolji rezultat od očekivanja. 

  Razlog za tu pobjedu se sigurno nalazi u činjenici da su Talijani tijekom posljednjih desetljeća imali lijeve, tehničke i populističke vlade. Bez obzira na njih gospodarska situacija u Italiji je nastavila tonuti pa su izabrali posljednju preostalu opciju.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Talijanski parlamentarni izbori […]

trackback

[…]   Tu cinično govoreći prodaju Berlusconija smo imali primjer vidjeti tijekom izbora predsjednika gornjeg doma talijanskog parlamentima. Na talijanskim parlamentarnim izborima je apsolutnu većinu zastupnika osvojila desna koalicija koju pr…. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina