Vjerska mržnja

  Kada informirana osoba sluša govore zapadnih vjerskih i političkih dužnosnika o vjeri mora se upitati s kojeg su planeta pali. Sigurno ne s našeg gdje je vjerska mržnja iznimno aktivna.

  Službena analiza Europske unije priznaje da sekularna Unija i sekularna globalna elita predstavljaju svjetski izuzetak,a ne budućnost. U toj sada već par godina staroj analizi se navodi da je europsko promoviranje sekularnosti bila pogreška. Riječ je o pogrešnoj politici jer su politički lideri Zapada smatrali da budućnost pripada sekularnosti,a to se pokazalo lažnom projekcijom.

  Bez obzira na to Zapad nastavlja svojim putem pošto jer se inerciju ne može lako poraziti. U skladu s tom inercijom Kršćanstvo u Europi i eurokrati nastavljaju svojim putem promovirajući gluposti koje ljude odbijaju od vjere. Kako drugačije komentirati riječi vjerskih dužnosnika „Mrtvi u Mediteranu su Isus”, o „blagoslovu LGBT parovima” ili „žene bi trebale sudjelovati u izboru pape”. Riječ je o herezama koje odbijaju vjernike od crkve.

  Dok se crkveni poglavari i teolozi tako zabavljaju na Zapadu u drugim regijama svijet Kršćani umiru u ime svoje vjere. Deseci tisuća njih biva ubijeno u Nigeriji, a napadi na crkve u drugim državama su postali nešto što nikoga ne iznenađuje.

  U „uređenim” državama se ne događaju takva ubojstva Kršćana nego ih se najčešće „samo” ugnjetava. Primjer jedne takve države je Kina koja od 2018 godine vrši pritisak na tamošnje kršćane da se učlane u državnu crkvu (slika). Drugi primjer je Pakistan u kojemu se maleni broj preostalih Kršćana s vremena na vrijeme osudi na smrt zbog blasfemije.

  Sličnu situaciju imamo i u drugim državama, kao i s drugim religijama. U na primjer muslimanskom Bangladešu glavne žrtve su Hindusi. Njih muslimani napadaju zbog navodne blasfemije, ali nužno je pohvaliti tamošnju vladu koja pokušava osigurati sigurnost svih građana za razliku od Pakistana.

  U Indiji s druge strane imamo drugačiju situaciju. Cilj tamošnjeg premijera izabranog s rekordnim brojem glasova je transformiranje sekularne Indije u državu Hindusa. Zbog toga su zapadni mediji govorili do ruske invazije Ukrajine da on provodi protumuslimanski džihad i/ili genocid.

  Zapadne kritike indijske politike su se nastavile i ove godine, ali one su postale tiše jer nam je potrebno prijateljstvo Indije. Neki bi mogli komentirati da se zbog rata u Europi sada bavimo rektalnim alpinizmom s Indijom, ali to nam je ovdje nevažno.

  Cilj ovog teksta nam je bio samo dokazati neupitnim primjerima da većinske religiozne skupine/države ili ako ništa drugo moćnije ugnjetavaju manjinske religiozne skupine u svijetu. Nema nikakve veze da li govorimo o muslimanima, kršćanima, hindusima ili budistima.

  Dok se to događa u svijetu europske političke i vjerske vođe se pozivaju na sekularizam i multikulturalizam. Oni tvrde da svi možemo i trebamo živjeti zajedno u Europi i prave se blesavi na događaje u svijetu. Neki će reći da se oni ne prave blesavi nego to jesu, ali to nije istina. Oni gledaju da problemi neće postati vidljivi za njihova života,a da će osporavanje vladajuće ideologije dovesti do njihovog gubitka pozicija.

  Ukratko htjeli smo samo podsjetiti da u velikom dijelu svijeta „vlada” mržnja prema drugoj vjeri i njenim vjernicima. To je podatak koji službena Europa nastavlja ignorirati.

4.3 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kine da će pratiti zapadnu zelenu transformaciju. Druge stvari po pitanju Tajvana, demografije ili religije ne predstavljaju nikakvo […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina