Kršćani u svijetu

  Danas možemo slobodno reći da Kršćanstvo za razliku od drugih vjera na Zapadu izumire. Ova današnja situacija na Zapadu se značajno razlikuje od toga kako žive Kršćani u svijetu.

  Kršćanstvo na području Europske unije u pravom smislu te riječi izumire. Razloga za to ima puno od potpunog ignoriranja biblijske doktrine, preko razbacivanja novca pa sve do soljenja pameta vjernicima. To je sve dovelo do toga da su Kršćani prestali biti većina u Njemačkoj,a uskoro i drugim državama.

  Ovaj razvoja događaja u stvarnosti po mišljenju Europske unije predstavlja svjetsku anomaliju. Zapadna Europa je provodila službenu politiku desekuralizacije smatrajući da će po tome biti svjetski predvodnik. 2020 godine ona priznaje svoju pogrešku navodeći da se vjerska vjerovanja u svijetu nalaze u konstantom porastu.

  Ukratko dok su vlada zapadne Europe vodile, sponzorirale politike napuštanja vjere ostatak svijeta je nastavio svojim putem. Jedina utjeha nam je u tom priznanju greške komentar da se politika napuštanja vjere temelji na marksizmu.

  Sve u svemu dok smo se mi protivno vlastitim željama, ali u skladu s željama elite pretvarali u multikulturalna društva Kršćani u ostatku svijetu su nastavljali umirati smrću mučenika.

  Tako nam Voice of America navodi da su 2020 godine tisuće Kršćana bile ubijene zbog svoje vjere. Sveukupno se procjenjuje da su radikalni Islamisti pobili 2200 Kršćana u Nigeriji. Istovremeno je u ostatku svijeta bilo pobijeno još 2571 Kršćana zbog njihove vjere.

  Kako se po broju mučenika Nigerija nalazi u epicentru red je navesti malo šire podatke za nju. Procjene govore da je u Nigeriji koja je pobijeno između 50 i 70 tisuća Kršćana u posljednjih 18 godina. Red je ovdje spomenuti da je Nigerija multikulturna država na čijem jugu Kršćani čine većinu, a na sjeveru su to Muslimani.

  U određenom smislu sličnu situaciju imamo i u dijelovima istočne Afrike. Tamo situacija nije toliko teška kao u Nigeriji, ali isto imamo proganjanja Kršćana samo zbog njihove vjere.

  Nakon ovih proganjanja Kršćana na području u teoriji multireligioznih država ne smijemo zaboraviti vjerske ratove. Jedan primjer takvog rata nam je onaj u Mozambiku gdje muslimani čine 19 % stanovnika. Tamo je 2017 godine „islamistička vojska” izvršila invaziju s ciljem proglašavanja Islamske republike. Ovaj rat će na kraju završiti porazom Islamista 2021 godine !?

  Na kraju najbolji primjer sunitskog vjerskog rata protiv Kršćana imamo u Srednjoafričkoj republici. U ovoj državi Kršćani čine 90 % stanovnika što nije spriječilo islamske pobunjenike da osvoje vlast. Kasnije će regionalne sile intervenirati i izbaciti islamiste iz prijestolnice, ali time priča neće završiti.

  Nasilje protiv Kršćana u Africi i Aziji je tematika koja praktički biva zabranjena u zapadnim medijima. Njena nepopularnost se temelji na činjenici da ona narušava sliku sretnih multikulturalnih, multireligioznih država koju našu režimi propovjedaju.

  Ipak u teoriji mi imamo slobodu medija pa stoga povremeno, stvarno povremeno uleti neki tekst o tome. Riječ je o tekstovima napisanim da se istovremeno pojave u ime slobode medija i nestanu u ime narušavanja sretne multikulturalne slike.

  Primjer takvih tekstova osima onog od Voice of America je Deutsche Welle tekst iz 2019 godine. On govori o nasilju protiv Kršćana u Africi dok je Newsweek ove godine izašao s puno jasnijim tekstom. U njemu se navode primjeri nasilja i još govori da Maroko, Alžir i Tunis iz kojih dolaze migranti ugnjetavaju Kršćane.

  U skladu s svim tim red nam je navesti da je svakog dana u svijetu ubijeno 13 Kršćana zbog svoje vjere. Istovremeno se procjenjuje da je u prosjeku 12 crkvi napadnuto svakog dana, a 5 Kršćana zbog svoje vjere oteto.

  Možda, možda ti brojevi i nisu tako točni, ali točan je jedan podatak kojeg nitko ne može osporiti. Danas još uvijek u svijetu Kršćani umiru mučeničkom smrći zbog svoje vjere. To je stvar koju zapadna multikulturalna elita želi da mi zaboravimo.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina