Vatreni krug

  Wolfgang Ischinger, predsjednik Konferencije o sigurnosti u Munchenu je najavljujući ovogodišnju konferenciju izjavio da je Europska unija okružena krugom vatre što znači da je nekome ipak došlo od dupeta do glave.

  Još 2018 godine Robert Jurčić u svojoj knjizi 25 godina Europske unije izjavljuje da je Europa okružena vatrenim krugom što će potom preuzeti i svijetu raširiti američki ekonomist Branko Milanović u svom tekstu.Ono što Wolgang ne izjavljuje, a ono što smo je jasno i nedvomisleno rečeno u knjizi bi bilo da je Europska unija svojim uplitanjima, svojim ciljanim odlukama stvorila vatreni krug.

  Zanimljivo pitanje na koje bi on i eurokrati trebali svima odgovoriti bi bilo kako je unija koja u nebesa uzdiže ljudska prava i humanost uništila toliko država na svojim granicama i postala suučesnik u bezbroj krvavih sukoba. Kako nam oni nam nikada neće dati odgovor na niti to ili puno drugih sličnih nezgodnih pitanja mi možemo ovdje samo konstatirati kako je stvoren vatreni krug oko Europske unije.

  Prva od tih odluka je neupitno bila ona o Turskoj. Prije sada već više od 20 Europska unija je vršila pritisak na Tursku da pusti Erdogana iz zatvora i potom mu dopusti da postane premijer. To je bilo učinjeno u interesu ljudskih prava i micanja turske vojske iz pozicija državne kontrole. Danas kada je Turska upletena u Libijski građanski rat, podržava džihadiste u Siriji, okupira dio Iraka, pokušava anektirati dijelove Grčkog mora i sudjeluje u sukobu protiv Armenije možemo samo čestitati Europskoj uniji na zaštiti demokracije i humanosti.

  Prije sada već 10 godina Velika Britanija i Francuska, dvije članice Europske unije su pokrenule planiranu vojnu agresiju na Libiju. Nakon 7 mjeseci borbi oni su uz pomoć drugih EU članica i SAD uništile libijsku vladu nakon čega je tamo počeo građanski rat koji i dan danas traje. Kako su džihadisti dobili slobodne ruke u Libiji oni su se ubrzo proširili i u Mali gdje se sada već duže vremena vodi rat protiv njih. Bravo za Europsku uniju !?

  Nakon Libije na red je bila došla Sirija. U ovom navodnom građanskom ratu se bore sekularna sirijska vlada protiv džihadista. Samo stvarno bolesni europski politički lideri mogu razumjeti u kakvom je moguće interesu Europske unije zamjeniti sekularnu sirijsku vladu s džihadističkom sirijskom vladom. Normalne osobe to ne mogu razumjeti, ali bez obzira na to Europska unija, pa čak i njene manje članice kao na primjer Hrvatska su zajedno s SAD-om podržavali,a neki od njih još uvijek podržavaju sirijske svete ratnike, sirijske džihadiste.

  Na kraju imamo i primjer Ukrajine, Majdan revoluciju. Za razliku od događaja u Libiji, Siriji i Turskoj ova revolucija, ovaj puč čak u sebi ima i geopolitičkog smisla. Vlada korumpiranog predsjednika Janukoviča svjesna unutrašnjih podjela Ukrajine na istočni proruski dio i zapadni proeuropski dio donosi odluku da bude neutralna između Europske unije i Rusije. Ta odluka je bila neprihvatljiva SAD-u i Europskoj uniji pa smo imali događanje naroda nakon kojeg predsjednika postaje oligarh Porošenko, Rusija anektira Krim, a proruski Donetsk uz podršku Rusije postaje u teoriji neovisna država. Da ne bi bilo nesporazuma tu revoluciju su organizirale Europska unija i SAD pa su oni ujedno krivi za sve što se dogodilo.

  Zbog svega toga kada drugi put čujete da Wolfgang Ischinger ili neki drugi europski političar spominje da smo okruženi vatrenim krugom sjetite se da ga je Europska unija sama stvorila !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina