Indijske demonstracije

  Tijekom božićno-novogodišnjeg razdoblja bili smo izašli s tekstom o uspješnim pokušajima indijskog premijera Modija u transformiranju Indije u Hindustan. Tada smo govorili i o njegovoj omraženosti među svjetskom i indijskom elitom kao i političkoj greški koja je dovela do pobune indijskih seljaka.

  U međuvremenu situacija u Indiji se zakomplicirala pošto su se razne zapadne „nevladine organizacije” na čelu s svetom Gretom Thunberg uplele u rasplamsavanje demonstracija. Ona je 03 veljače 2021 pretpostavljamo po principu copy-paste izašla na Twitteru s pozivom na najveće demonstracije u ljudskoj povijesti, na demonstracije protiv indijske vlade. U dokumentu koji će ona ubrzo potom pobrisati se navodi kako će se umjetno stvoriti podrška internacionalne zajednice za seljake, a protiv indijske vlade.

  Jedan od internet portala koji se spominje u dokumentu, kojemu je danas posao prikazati Indiju kao fašističku diktaturu se zove askindiaway (pitajindijuzašto). Ovaj portal se pita Zašto Indija ubija vlastite ljude ? Nakon čega još govori o Indijskom fašizmu 101, o tome kako nema pravde za žene, o tome kako je Indija zabranila stjecanje državljanstva muslimanima iz susjednih država, o otvorenom aparthejdu, o prosvjedu seljaka, o ukidanju novinarskih sloboda kao i sprečavanju aktivizma.

  Reakcija sigurnosnih službi na dokument koji je Greta Thunberg pustila u javnost je bila automatska pa je uhićenja njene suradnice u Indiji. Po mišljenju indijske policije zadatak tog dokumenta, tog toolkita je stvaranje i širenje ciljano stvorenih lažnih vijesti putem Twittera s zadatkom potkopavanja legalno izabrane vlade. U nastavku policija navodi kako ovaj dokument ukazuje na zavjeru iza nasilnih demonstracija održanih 26 siječnja 2021 i da ujedno dokument poziva na socijalni, gospodarski, kulturni i regionalni rat protiv Indije.

   Dok su zapadni mediji koliko toliko prenijeli vijest o Gretinoj „pogrešci” i reakciji Indije oni se svaki put kada govore o prosvjedima iznimno trude ne vidjeti slona u staklarni. Deutsche Welle, France 24, CNN i drugi govore o demonstracijama, ali nikada u stvarnosti ne spominju one koji demonstriraju pošto govorimo o slonu u staklarni.

  Suočen s protivljenjem seljaka Modi je 15 siječnja 2021 suspendirao svoj poljoprivredni zakon koji je izazvao demonstracije nakon čega su Hindusi odustali od njih. Sada već više od mjesec dana protiv vlade kojom predsjedavaju Hindusi demonstriraju samo Sikhi tako da je u stvarnosti riječ o problemima multietničke, multikulturalne Indije u kojoj se jedna nacionalno-religiozna grupa bori za svoje interese. Taj dio zapadni mediji u svojim objavama uvijek zaboravljaju spomenuti pošto je suprotan njihovim ideološkim ciljevima.

  To da je u stvarnosti riječ o pobuni, o demonstracijama Sikha priznaju i sami zapadni zagovornici „farmerskih” demonstracija u Indiji. Internet portal askindiawhy tako u svojoj obavijesti otpravljenoj medijima navodi „Svjetska organizacija Sikha u Kanadi, Istraživački institut Sikha, Koalicija Sikha i Poetic Justice Foundation upozorava Reports without Borders, Journalists for Human Right etc da obrate pažnju na slobodu medija u Indiji povodom farmerskih demonstracija”.

  Drugim riječima čak i onaj koji potiče na demonstracije javno izjavljuje da se iza njih nalazi vjerski, nacionalni element, ali se zapadni mediji ne usuđuju tako nešto prenijeti u svojim vijestima o njima. Što to govori o zapadnim medijima ?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina