Teorija zagrijavanja Zemlje

  Teorija zagrijavanja Zemlje nam govori da smo svi mi zajedno s našim precima odgovorni za današnje vrućine. Kako postoji puno skeptika Njemačka državna medijska kuća DW je pokrenulo edukacijsku propagandnu kampanju. Ovaj naš tekst predstavlja odgovor na nju !?

  U osnovi Deutsche Welle u svojim edukacijskim tekstovima govori da su skeptici djelomično u pravu. Ova medijska grupacija tako priznaje da je u prošlosti bio toplijih razdoblja nego danas nakon čega dolazi „ali”. Taj ali nam govori da se planeta danas zagrijava najbrže u svojoj povijesti i za to smo mi odgovorni.

  Ukratko mi ne živimo u najtoplijem razdoblju ljudske povijesti što smo mi ovdje na Hladna istina već govorili. Tako smo bili govorili da je prije točno tisuću godina temperatura bila viša nego danas. Potom smo naveli da je identična situacija bila i u doba Isusa čime je sve rečeno. Jednostavno temperatura naše planete se samostalno mijenja o ciklusima od 500 godina. Nakon toplog rimskog razdoblja bilo je došlo hladna doba,a isto se ponovilo po završetku srednjevjekovnog toplog doba.

  Sada živimo u trećem toplom razdoblju za koje postoje arhivski spisi. Ako želimo napustiti ove razdoblje za koje postoje povjesni tekstovi možemo gledati i dalje u povijest. Dovoljno je navesti da su na poluotoku Kola u polarnom krugu rasla drveća do 2000 godina prije rođenja Isusa.

  Ako želimo gledati još dalje u povijest našeg planeta otkriti ćemo da je naš planet bio topliji tijekom prvog dijela Holocena. Riječ je o razdoblju do približno 5-6 tisuća godina prije rođenja Isusa i tu činjenicu nitko ne osporava.

  U stvarnosti znanstvene rasprave da li je sadašnja temperatura abnormalno visoka ili ne traju već 60 godina. Nju je započeo Hubert Lamb kada 1967 objavljuje studiju o temperaturi u vrijeme ranog srednjeg vijeka (1000-1200). U toj studiju on navodi da je temperatura prije tisuću godina bila između 1 i 2 stupnja viša od današnje.

  Nakon te znanstvene studije i par drugih je došlo do sličnog zaključka, a onda smo došli do modernog društva. Riječ je o modernom post-istina dobu u kojemu ne postoji jedna istina. Primjer tog novog doba je studija The Medial Warm period Hughes i Diaza u kojoj se napada studiju Lamb-a. U toj studiji se navodi da su postojali dijelovi planete gdje je bilo toplije nego danas i tamo gdje to nije bilo tako.

  Nakon ove studije potom se pojavila britanska s ciljem nalaženja nekog kompromisnog rješenja između različitih analiza. Ta studija nam govori da je prije tisuću godina globalna temperatura bila samo 0.2 stupnja viša nego danas.

  Kada svemu ovdje navedenog dodamo još i Climategate sve nam postaje jasno. Climategate je inače 12 godina stara afera kojom je otkriveno da klimatolozi namještaju podatke. Predsjednik Američke udruge za napredak znanosti je tu aferu bio komentirao riječima:”Nema dokaza o falsificiranju podataka, ali možemo biti zabrinuti zbog znanstvenih interpretacija”:

  Ukratko lipanjski DW tekstovi o zagrijavanju planete nam govore da ljudi ne vjeruju u nenormalno zagrijavanje planete. U skladu s tim se mijenja propagandna ploča. Sada više nećemo govoriti o najvišim temperaturama u povijesti čovječanstva nego o količini stakleničkih plinova, životinjama i Artiku. Stari proizvod kojeg dio stanovnika nije htio kupiti je sada prepakiran u drugo navodno ljepše pakovanje.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   Od početka 21 stoljeća neprekidno smo bombardirani vijestima o zagrijavanju Zemlje i nužnošću zaustavljanja ovog procesa. Realnost utjecaja čovjeka na ovo zagrijavanje nije upitna. Ono što je upitno bi bio koliki dio ovog zagrijavanja predstavlja odgovornost čovjeka, a koliko prirodni proces. Climategate nam je tako dokazao da znanstvenici namještavaju podatke u cilju jačanja histerije vezane s globalnim zagrijavanjem. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina