Raspad Rusije

  Zapadni komentatori su počeli propagandistički govoriti o vojnom porazu Rusije. Po njima rezultat toga poraza će biti raspad Rusije što mi smatramo nemogućim.

  Ti politički komentari se prije svega temelje na onome što se dogodilo s Sovjetskim savezom 1991 godine. Oni pričaju da će se Rusija u slučaju gubitka rata raspasti kao što se raspao SSSR i u tome iznimno greše.

  Dokaz da u tome griješe je slučaj sovjetskog maršala Sergeja Akhromejeva. Riječ je bila o sovjetskom domoljubu kojeg je Mihail Gorbačov smatrao opasnim pa ga šalje u mirovinu. Tehnički on ga nije umirovio nego postavio 1989 godine za svog vojnog savjetnika kojeg nikada ne sluša. Jednostavno Gorbačov ga je smatrao opasnim pa mu je oduzeo komandiranje vojskom.

  Slično se dogodilo i s drugim tadašnjim domoljubima pa su na kraju pokušaj smjene Gorbačova vodili oni kojima je vjerovao. Čuvši za pokušaj smjene maršal Sergej Akhromejev se uputio u Moskvu i dao na raspolaganje zavjerenicima. Njegova pozicija biva zašto se zagovornik neovisne Ukrajine/Estonije/Gruzije naziva domoljubom,a ja ne mogu biti domoljub Sovjetskog Saveza ?

  Nakon propasti „puča” maršal Sergej Akrhomejev je ušao u Kremlj. Tamo piše poruku „Sve što sam radio u životu je propalo” i vrši samoubojstvo.

  Tijekom svojih godina na vlasti Mihail Gorbačov je takve domoljube ili nacionaliste micao s zapovjednih pozicija. Vladimir Putin radi potpuno obratno pa oni koji se nadaju raspadu Rusije u slučaju gubitka rata gadno griješe. U slučaju gubitka rata i odlaska Putina na vlast tamo će stupiti netko kao maršal Sergej Akrhomejev,a ne netko kao Jeljcin.

  Govorimo ovdje o predsjedniku Jeljcinu kojeg je Zapad volio i kojeg još uvijek voli. Riječ je o Borisu Jeljcinu koji po mišljenju Zapada donosi demokraciju u Rusiju. Sastavnio dio te ruske demokracije koju zapad slavi biva slanje tenkova na parlament jer što drugog učiniti kada tamo oporba ima većinu.

  Zapad opravdava to njegovo slanje tenkova na parlament jer je bila riječ o „predemokratskom parlamentu”. Ta priča inače predstavlja klasični gaslighting pošto su i tadašnji parlament i tadašnji predsjednik (Jeljcin) izabrani na jednopartijskim izborima. Drugim riječima imali su identični legitimitet.

  Nakon par mjeseci Putinove vlasti 2000 godine mogli bi slobodno reći CIA think thank Jamestown foundation izlazi s tekstom u kojemu govori:

  1) po prvi put od 1991 godine ne postoji opasnost od raspada Rusije

  2) završila je parada suverenosti dijelova Ruske federacije

  3) završio je ruski hladni rat između društva i vlasti

  Konkretno govoreći Jeljcin je bio ostavio Rusiju na rubu raspada i Zapad mu je na tome pljeskao. Taj dio ne smijemo zaboraviti.

  Nakon njega dolazimo u sadašnjost kada ranije spomenuti Jamestown foundation, Financial Times i mnogi drugi govore o raspadu Rusije. Oni govore da će se u slučaju gubitka rata u Ukrajini Rusija raspasti jer će Tatari, Čečeni i drugi pokrenuti borbu za neovisnost. Po njima rat protiv Rusije je ujedno rat protiv ruskog kolonijalizma koji stoljećima ugnjetava tamošnje narode. U slučaju raspada ruske vojne moći ti narodi bi po ovoj priči uspjeli ostvariti neovisnost.

  Ta priča bi držala vodu samo kada Rusija ne bi imale duhovne nasljednike maršala Akhromejeva. Ona bi funkcionirala kada Rusija ne bi imala osobe kao general Armagedon.

  Uzmimo sada kao istinit taj zapadni scenarij potpunog poraza Rusije u Ukrajini i ustanka u Tatarstanu, Dagestanu, Čečeniji… Koliko Vas smatra da Rusija ne bi upotrebila oružje masovnog uništenje u ime zaštite integriteta državnog teritorija ? Ona bi ga mogla upotrebiti znajući vrlo dobro da Zapad neće intervenirati. Govorimo ovdje o Zapadu koji je službeno izjavio da neće upotrebiti nuklearno oružje ako ga Rusija upotrebi u Ukrajini !? Nitko na Zapadu neće prstom mrdnuti u slučaju ovog scenarija i taj dio ne smijemo zaboraviti.

  Za kraj je ovdje nužno napomenuti kako znamo da Rusija ne može doživjeti katastrofalni poraz u Ukrajini. Ona to ne može doživjeti zbog broja svog stanovništva i potencijalnih vojnika. Time o ovom pitanju sve biva rečeno.

4 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina