Popularnost mađarskih stranaka

  Popularnost mađarskih stranaka je pitanje svih pitanja za buduće odnose u Europskoj uniji. U skladu s tim točno dva mjeseca prije održavanja parlamentarnih izbora u Mađarskoj smo izvršili analizu tamošnjih ispitivanja javnog mijenja.

  Dvije članice Europske unije zajedno koristeći veto mogu blokirati daljnju transformaciju Unije u državu kojom se vlada iz Brisela. Te dvije članice, države su trenutačno Poljska i Mađarska zbog čega se njihove vlade nalaze pod zapadnim medijskim napadima. Zanimljivo nam je ovdje dodati da se ovi napadi događaju zajedno s kampanjom koju vodi Soros protiv ovih država.

  Kako se parlamentarni izbori u Mađarskoj održavaju 03 travnja 2022 godine danas se bavimo njome. Nema nam potrebe ovdje ponavljati kako su u cilju vođenja kampanje protiv vlade Mađarske Njemačka i SAD otvorili medijske kanale na mađarskom jeziku. O tome smo do sada već previše puta pisali.

  Odgovarajući na ovu propagandnu kampanju protiv sebe vlada Mađarske je povukla par zanimljivih poteza. Prvo je u lipnju 2021 donijela LGBT zakon koji će biti kritiziran u Europskoj uniji. Nužno nam je ovdje dodati da se niti jedna opozicijska politička stranka nije usudila glasovati protiv tog zakona. Razlog za tu njihovu odluku je što vrlo dobro znaju razmišljanja Mađara o ovoj tematici.

  Nakon ovog zakona krajem rujna u Mađarskoj se okupilo 5 predsjednika vlada i država koji su potpisali Deklaraciju o demografskoj obnovi. Za kraj navođenja događaja iz 2021 godine red nam je spomenuti micanje veta Mađarske na korona fond. Mi smo to micanje veta bili nazvali naivnim znajući da Budimpešta neće dobiti taj novac prije izbora. Možda smo bili u pravu možda i nismo jer sada opozicija ne može kritizirati vladu zbog potencijalnog veta na europski novac.

  Dok je vlada poduzimala te mjere agitiranje opozicije potpomognute iz inostranstva su rezultirale rastom popularnosti protivnika vlade koji se brzo ispuhao. Tijekom studenoga 2021 godine većina agencija koje se bave ispitivanjem javnog mijenja je govorila o vodstvu opozicije.

  Tako nam je agencija Republikon koju financira Europska unija govorila da Ujedinjena opozicija vodi za 7 posto nad vladajućim Fideszom. Sličnu situaciju su nam navodile i druge agencije s časnim izuzecima koji su tada i koje sada govore o vodstvu Fidesza. Tu možemo prije svega spomenuti Tarsadalomkutato.

  Razvoj političke situacije u Mađarskoj krajem prošle godine najbolje možemo vidjeti u podacima agencije Zavecz. Ona nam navodi da je Ujedinjena opozicija imali 4 % prednosti u listopadu, 2 % u studenom i samo 1 % u prosincu. To su inače podaci za sve osobe koje imaju pravo glasa. Ako gledamo podatke samo za osobe koje su najavile da će glasovati na izborima onda je situacija drugačija. Po tim podacima Opozicija je imala prednost od 4 % u listopadu, ali ju je potpuno izgubila pa su 1 prosinca stranke izjednačene.

  Počevši od 15 prosinca sva ispitivanja javnog mijenja su pokazala da se stanje drastično promjenilo. Dok su u studenom 3 agencije govorile da vodi Orban (Fidesz),a 4 da vodi Ujedinjena opozicija od 15 prosinca do danas sve je postalo puno jasnije. Drugim riječima u posljednjih 50 dana 5 agencija za ispitivanje javnog mijenja je reklo da Orban vodi, a samo jedna da je nerješeno.

  Ta posljednja agencija koja ne priznaje da Fidesz vodi, ali ne može istovremeno reći da vodi Opozicija je ranije spomenuti Republikon. Ona nam tvrdi je da kada gledamo osobe koje će glasovati imamo izjednačeno stanje (47:47) dok u općoj populaciji vodi Fidesz (41:40).

  Sve u svemu kako trenutačno izgleda Orban će ostati premijer Mađarske. Njegovu popularnost će sigurno pojačati zamrzavanje cijena prehrambenih artikala, ali time priča nije završena.

  Za očekivati je da će opozicija uz pomoć tajnih službi stranih država izvući nekakav skandal u predizborno vrijeme s ciljem rušenje Orbana. Tako je srušen Babiš u Češkoj, dok su europski izbori bili iskorišteni za puč u Austriji.

  Time želimo samo konstatirati da priča nije gotova pošto nam još predstoji „novinarsko” stvarno ili lažno otkriće protiv Orbana.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina