Pegasus

  Pegasus je program o kojeg obožavaju državne službe jer služi za špijuniranje svih „narodnih” neprijatelja. S time smo htjeli reći da ovaj program koriste vlade za špijuniranje političkih protivnika i općenito sumnjivih osoba.

  Pegasus spyware je stvorila izraelska NSO grupa 2011 godine. Tijekom sljedećih mjeseci i godina prvobitna verzija programa je bila nadograđivana do trenutka kada je postala znana svima u svijetu.

T  ajna postojanja ovog softvera je izašla u javnost još 2018 godine tijekom sudskih bitaka vezanih s njim. Ti sudski slučajevi nam govore da je Izraelska vlada 2012 ili 2013 godine dala službeno dopuštenje Ujedinjenim Arapskim Emiratima da kupe ovaj program. To dopuštenje je bilo nužno pošto je Pegasus registriran kao oružje pa mora dobiti blagoslov ministarstva obrane za prodaju u inostranstvu. Prvi ministar koji je dao ovo dopuštenje biva Ehud Barak (slika),a to će potom nastavit svi njegovi nasljednici.

  U deset godina svog postojanja Pegasus je postao softver, oružje koje sve vlade koje drže do sebe moraju imati. Nema nikakve veze da li ovdje govorimo o apsolutnim diktaturama kao što je to Saudijska Arabija ili apsolutnim demokracijama kao što je to SAD.

  Dok se neke vlade srame priznati posjedovanje ovog oružja druge ga priznaju. Kupovinu ovog softvera su službeno priznali Mađarske, Njemačke, SAD-a i u tome nisu bili niti približno jedini. Tim priznanjima dolazimo do zapadne propagande koja nam govori da postoje dobri i loši režimi. Dobri režimi uvijek koriste svoj arsenal za dobre stvari, a loši za loše.

  U skladu s tom propagandom Njemačka i SAD koriste Pegasus za borbu protiv kriminala, a Mađarska i Poljska za borbu protiv opozicije. To nam konkretno govori europska službena propaganda koja tvrdi: „Mađarska i Poljska su jedine članice Europske unije koji su Pegasus koristile protiv svojih kritičara”.

  To je službena europska propaganda koja se danas koristi s ciljem rušenja među eurokratima omraženih vlada Mađarske i Poljske. Službena priča nam tako govori da je vlada Poljske koristila Pegasus za špijuniranje oporbe kako bi ostvarila izbornu pobjedu. To navodno otvara pitanje da li je trenutačna vlada Poljske pošteno pobjedila na izborima 2019 godine i da li ona ima legitimitet.

  U Mađarskoj koja će uskoro imati izbore vodi se aktivna kampanja po pitanju Pegasus skandala. Mađarska priča nam tako govori da je Orban navodno špijunirao 50,000 mobilnih telefona. Kako je moguće kontrolirati toliki broj telefona i koliko tisuća ljudi treba raditi u toj kontroli nam ova priča ne govori.

  Bez obzira na taj „maleni” problem opozicija je pokrenula cijelu kampanju po ovom pitanju. Središnji dio te kampanje je sudska tužba 6 osoba protiv Mađarske zbog protuzakonitog špijuniranja. Ova tužba je dignuta pola godina nakon otkrića skandala pa joj je cilj da se poklopi s izbornom kampanjom. Konkretno ova tužba je povezana s puzajućim državnim udarom u Mađarskoj koji pokušavaju zajedno izvesti Europska unija, SAD i Njemačka.

  Što na kraju reći o Pegasus softveru, oružju i Hrvatskoj. Svi upućeni u tematiku znaju da se Pegasus koristi u Hrvatskoj, ali tko ga koristi i protiv koga se koristi ne znamo. Ti podaci bi nam trebali sami po sebi baš sve reći ako uzmemo u obzir da imamo vladu koju podržavaju Europska unija i SAD.

  Završiti ćemo ovu priču zahtjevom da Europska unija zabrani korištenje, prodaju i kupovinu Pegasus softvera. Ovaj smješni zahtjev su podnijele nevladine organizacije. Mi taj zahtjev smatramo smješnim pošto nikada niti jedna država nije dobrovoljno iz svog arsenala izbacilo oružje koje joj pomaže u vladanju.

4.3 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kao što smo ranije govorili priča o programu Pegasus započinje još 2011 godine kada ga stvara izraelska tvrtka NSO. Tijekom godina ova tvrtka će ga prodavati raznim državama,a […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina