OCCRP

  Sjećate se afera Pandora Papers, Pegasus project i drugih o kojima su pisali zapadni mediji. Iza otkrića tih afera stoji OCCRP ili punim imenom Organized Crime and Corruption Reporting !?

  Za one koji su zaboravili riječ je podsjetiti na te afere, a početi ćemo s Pegasus čime se OCCRP ponosi. Pegasus je špijunski program kojeg koriste praktički sve države svijeta. Time želimo reći da su nakon novinarskih otkrića, nakon OCCRP otkrića Mađarska, Njemačka, SAD, UAE i drugi priznali njegovo korištenje.

  Među te druge naravno spada i Poljska pa nam službene priče govore da jedino Poljska i Mađarska koriste ovaj program protiv opozicije. Za razliku od njih Njemačka, SAD i ostale zapadne demokracije ovaj program koriste protiv narodnih neprijatelja, izvinite htjeli smo reći terorista mafijaša i slično. Ukratko ostale demokratske države smiju koristiti ovaj program dok Mađarska i Poljska ne.

  Potom ćemo ovdje spomenuti aferu Pandora papers. Glavna žrtva ove afere postaje češka vlada kojom predsjeda Andrej Babiš. Riječ je češkom privatizacijskom tajkunu koji je ušao u politiku i postao premijer.

  Kako je njegova vlada vodila nacionalističku politiku ona je bila napadana svim sredstvima. Još 2019 godine su protiv nje bile organizirane masivne demonstracije koje ova vlada preživljava. Na kraju par dana prije parlamentarnih izbora u javnost izbija afera Pandora Papers koja pored ostalog otkriva Babišev dvorac u Francuskoj.

  Ta afera ili preciznije puč sličan drugima je dovela do izbornog poraza Babiševe vlade i njenog odlaska u opoziciju. Drugi optuženici ove afere su bili Vladimir Putin, Huawei, Azerbejdžan, Srbija, Bjelorusija… Čitajući o tim aferama da li ste se ikada upitali zašto se u njima praktički nikada ne spominju zapadne korporacije ? Da li vjerujete da su one poštene i moralne pa takve stvari ne rade ili ?

  Svatko razuman će izabrati drugu opciju i u tome će biti potpuno u pravu. U skladu s tim smo pogledali tko stoji iza tih istraga koje otkrivaju korupcijske i druge afere.

  Kada to govorimo ne mislimo konkretno na OCCRP pošto je ova organizacija kao i sve druge lutka onih koji ju financiraju. Ako počne pisati istinu ostati će bez financijske podrške pa stoga rade ono što im se kaže.

  U skladu s tim ćemo sada navesti tko sve financira organizaciju Organized Crime and Corruption Reporting. Direktni državni financijeri su Danska, Europska unija, SAD, Slovačka, Švedska i Velika Britanija,a potom dolaze razne fundacije. U javnosti najpoznatije od svih tih fundacija su ona Soroša (Open Society), Rockefeller, Ford,a potom dolaze druge koje nećemo navoditi.

  Gledajući ovaj popis financijera organizacije za borbu protiv korupcije postaje nam jasno zašto uvijek otkrivaju istu stvar. Oni uvijek otkrivaju kako nezapadne države ili zapadni populistički političari rade nelegalne i nemoralne stvari dok su drugi nevinašca.

  Sjetite se toga kada ponovno izbije neka nova neočekivana afera.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina