Matematika

  U školama smo tradicionalno učili da je 2+2=4. Na žalost moderni stručnjaci nam govore da to pa baš i nije tako jednostavno jer je riječ o kompliciranom problem koji matematika jednostrano prikazuje.

  Za Vas koji još uvijek mislite da je u današnjem postmodernom, postčinjeničnom dobu 2+2=4 predlažemo da pogledaju youtube video. Općenito gledajući Zapad ili preciznije SAD smatra da je matematika rasistička znanost.

  Seattle, prijestolnica američke savezne države Washington je još 2019 godine predložio da se matematika proglasi rasističkom. Po tamošnjim školama edukacija u matematici je rasistička,a koristi se za izrabljivanje manjina i prirodnih resursa.

  Primjer toga rasizma nije po njima činjenica da je 2+2=4 nego je se djecu uči zapadno brojanje, zapadni brojevi, a ne na primjer oni Aboridžina. U skladu s tim u tamošnjim školama će se učiti da zapadna matematika limitira ekonomske mogućnosti obojenih manjina. Ukratko učiti će se da se matematička znanja ne predaju tim manjinama.

  Normalno ovdje je red napomenuti da se mudrost toga da li je 2+2=4 ipak dovodi u pitanje. Izjava profesora matematika da 2+2=4 predstavlja bjelačku rasistučku patrijarhije je dovela do rasprave na twiteru. Tu raspravu slobodno možemo ignorirati, ali činjenicu da se Wall Street Journal uključio u ovu polemiku ne. On se uključi u raspravu tekstom „U Kaliforniji 2+2=4 se može smatrati rasističkim”. Da riječ je o komentaru, ali…

  Tako smo polako došli do Floride koja čija je školska komisija zabranila 2022 godine cijeli tucet školskih udžbenika iz matematike. Tamošnji članovi komisije su prošle 6 tisuća stranica različitih školskih knjiga o matematici kako bi dali odobrenja za korištenje u školama ili ih zabranili.

  Sveukupno 41 % knjiga je zabranjeno za edukativnu upotrebu, a velika većina njih je bila namjenjena djeci u vrtićima i do 5 razreda. U prevodi cilj ove ideologije, knjiga temeljenih na njoj je indoktrinirati što mlađu djecu.

  Dok su našu generaciju kao i one prethodne učili matematiku na primjeru zbrajanja jabuka, krušaka i sličnog danas ih u SAD uče koristeći rasizam. Primjer pitanja u američkim udžbenicima za matematiku su: „izračunajte rasne predrasude prema godinama”, „rasizam se nalazi u temeljima američkog društva”, „što nam algebra može reći o rasnim predrasudama”…

  To su inače stvari koje danas u sklopu matematike uče djeca u SAD-u ili preciznije tamošnjim saveznim državama kojima vladaju Demokrati. Guverner Florida Ron deSantis se protivi tim i drugim sličnim mjerama možda zbog svog uvjerenja, a možda samo zbog Bijele kuće.

  Osim borbe po pitanju zaštite matematike Ron deSantis je pokrenuo i borbu protiv AP African-American studies. Ovi studiji su zabranjeni u Floridi zbog nedostatka edukativne vrijednosti. Protiv te odluke su protestirali pripadnici crne zajednice koji najavljuju održavanje demonstracija.

  Red je upitati se kolika je politička vrijednost tih demonstracija kada i tako i tako 90 % crnaca glasa za Demokrate !?

  Za kraj ćemo samo reći da kod nas još uvijek vrijedi 2+2=4. Pitanje svih pitanja biva da li će se to promjeniti u slučaju povećanja broja migranata, da li će tada matematika postati rasistička znanost ?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina