Pirova pobjeda

  Nakon glasovanja Generalne skupštine Ujedinjenih Naroda Rusija je izbačena iz Vijeća za ljudska prava. To glasovanje je u najboljem slučaju bilo pirova pobjeda zapadnih saveznika.

  Važno nam je sada pogledati kako su države glasovale u Generalnoj skupština, a prije toga pogledati još jednu sitnicu. Ta sitnica bi bila tko sjedi u ovom Vijeću Ujedinjenih Naroda.

  Tamo zajedno o kršenju ljudskih prava u svijetu raspravljaju Njemačka, SAD, Japan, Crna Gora i par „zanimljivih država”. Među te države za početak spadaju Somalija i Libija koje postoje samo na papiru. Nakon toga dolazi do cijelog tuceta apsolutističkih diktatura prema kojima Rusija ispadne kamilica. Da mislimo na Eritreju, Ujedinjene Arapske Emirate, Kinu…

  Ukratko nije nam jasno zašto se države uopće guraju u ovo Vijeće, ali to je kao što smo rekli nevažno. Važno je bilo ranije glasovanje o osudi Ruske agresije Ukrajine u Generalnoj skupštini UN-a. To glasovanje je održano prije mjesec dana pa uspoređujući ga s sadašnjim možemo vidjeti što svijet misli o ovoj agresiji.

  Na glasovanju u Ujedinjenim narodima održanim početkom ožujka 2022 rusku invaziju nisu osudile 52 države. Ujedno riječ je o državama u kojima živi pola svjetskog stanovništva.

  Mjesec dana kasnije ili preciznije 7 travnja 2022 održano je glasovanje kojim je Rusija izbačena/suspendirana u Vijeću za ljudska prava. Kao i u prethodnom slučaju 193 države su imale pravo glasa,a ovaj put Rusiju nije osudilo čak njih 100 !?

  Gledajući konkretne brojeve Rusiju su osudile 93 države, njih 24 je glasovalo protiv rezolucije, dok ih je 58 bilo suzdržano. Još nam je ovdje red navesti da je 18 država pobjeglo s glasovanja. Jednostavno one su zaključile da je bolje za njihove ekonomije da ne budu u Generalnoj skupštini UN. Rusija je bez obzira na tako maleni broj glasova protiv nje izbačena iz Vijeća pošto se računaju samo glasovi Za i Protiv.

  Nakon ovog glasovanja zapadni i ruski mediji su proglasili pobjedu. Zapadni slavi da je Rusija izbačena iz Vijeća,a ruski slave da većina svjetskih država nije osudila Rusiju. Mogli bi reći da u propagandnom stilu imamo Win-Win situaciju !?

  Političke elite Ukrajine i Zapada su na rezultat ovog glasovanja realno gledajući panično reagirale. Zapadni blok je po ovom pitanju u samo mjesec dana izgubio podršku 48 svjetskih država što je razlog za političku paniku.

  Drugi razlog za to se nalazi u tome koje države nisu osudile Rusiju. Deset najvećih svjetskih država po broju stanovnika su: Kina, Indija, SAD, Indonezija, Pakistan, Brazil, Nigerija, Bangladeš, Rusija i Meksiko.

Pokušajte pogoditi koliko država iz Top 10 je osudilo Rusiju ? Sigurno mislite da je točan odgovor najmanje 3 ? Ako to mislite pogrešili ste. Točan odgovor je samo jedna država, samo SAD !?

  S druge strane dvije države iz Top 10 su glasovale da je Rusija nevina. Po očekivanju govorimo o Kini i Rusiji. U trećoj grupi na ovom popisu se nalaze Indija, Indonezija, Pakistan, Brazil, Nigerija, Bangladeš i Meksiko koji su neutralni.

  Ukratko gledajući 93 države su osudile Rusiju, a 100 država među kojima se nalazi 9 od 10 najvećih na svijetu  to nisu učinile. Ako ovo glasovanje promatramo kao političku pobjedu onda je nužno naglasiti kako govorimo o pirovoj pobjedi !?

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Pirova pobjeda […]

trackback

[…]   Odgovornost za to se nalazi u Washingtonu, Bruselu, Berlinu, Londonu koji su nas previše puta lagali po ovom pitanju !? To mišljenje s nama dijeli većina svjetskih država u kojima živi 3/4 stanovnika svijeta. Dokaz za to je glasovanje u Generalnoj skupštini UN-a. […]

trackback

[…] nezadovoljna reakcijom Ujedinjenih naroda na rat u Ukrajinu. Taj podatak nas ne iznenađuje pošto su samo 93 Ujedinjenih naroda osudile Rusije,a njih 100 je to odbilo učiniti […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina