Da ministre

  Da ministre je bila iznimno popularna britanska serija 80tih godina dvadesetog stoljeća. Ona je na humoristički način prikazivala kako tada funkcionira britanska politika.

  Danas se sjećamo ove serije prije svega zbog europskog ispitivanja javnog mijenja o ratu u Ukrajinu. To javno mijenje je pokazalo da velika većina Europljana podržava mjere svojih vlada u što iskreno govoreći sumnjamo.

  Ukratko u jednoj od epizoda serijala je bilo pokazano kako se manipuliraju ispitivanja javnog mijenja. Konkretno na pitanju obveznog vojnog roka je bilo dokazano kako običan građanin može biti istovremeno za i protiv uvođenja vojnog roka. Odgovor običnog građanina je zavisio od manjih pitanja koja su vodila glavnom pitanju. Sada nam je vrijeme da se vratimo na tematiku.

  U većini članica Europske unije građani su zadovoljni reakcijom vlade na rusku invaziju Ukrajine. Među ostalim u tu većinu država, građana spadaju Hrvatska (51%), Mađarska, Poljska, Italija, Francuska, NjemačkaTim politikama se prije svega protive građani pravoslavnih država, Slovenija i Slovačka.

  Kada govorimo o konkretno politici Europske unije prema ovom ratu situacija je puno izjednačenija. Većina stanovnika više od 12 članica Europske unije se protive njenoj politici prema Rusiji i Ukrajini !? Među te države nezadovoljne dosadašnjom europskom politikom spadaju Hrvatska, Španjolska, Austrija, Luksemburg i drugi.

  Među pitanjima je bilo i ono o Ujedinjenim narodima. Dovoljno nam je tu reći da je velika većina Europljana nezadovoljna reakcijom Ujedinjenih naroda na rat u Ukrajinu. Taj podatak nas ne iznenađuje pošto su samo 93 Ujedinjenih naroda osudile Rusije,a njih 100 je to odbilo učiniti !?

  Slično mišljenje su izrazili Europljani i o ulozi SAD u ovom ratu. U većini članica Europske unije građani su izrazili nezadovoljstvo politikom SAD-a. U Hrvatskoj samo 34 % građana podržava američku politiku o Ukrajinu,a to nije niti približno najniži postotak. Slovenci imaju još niže mišljenje o ulozi SAD-a (27 %),a da Grke (24 %) ili Ciprane (18 %) niti ne spominjemo. Pored njih i većina Španjolaca, Francuza i Talijana se ne slažu s američkom politikom u Ukrajini.

  Nakon ovih „jednostavnih” pitanja došla su ona puno teža. Prvo od njih je podržavate li gospodarske sankcije protiv Rusije ? 80 % Europljana je reklo da, a u samo Bugarskoj i na Cipru većina je rekla ne. Većina stanovnika u 5 država se protivi slanju oružja Ukrajini što nam predstavlja iznenađenje. Riječ je o Bugarskoj, Cipru, Grčkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

  Nakon ovih pitanja došlo je ono o Europskoj cenzurski ruskih medija. Velika većina građana podržava ovu cenzure dok je ovaj portal konkretno protiv nje. Za nas je cenzura jednostavno neprihvatljiva.

  Posljednja pitanja se bave energijom i prije bi rekli bezbraznim manipulacijama. Tako se tamo navodi da velika većina svih građana Europske unije i njenih članica smatra da im povećane cijene energije ruši životni standard. Potom se pita građane da li podržavaju Europsku nabavu plina za sve države zajedno i još se navodi da li podržava pojačana ulaganja u obnovljive izvore energije.

  Riječ je o bezobraznim manipulacijama pošto se ne navodi da su cijene energije porasle zbog europskih sankcija i potom se sve usmjerava u strateške ciljeve eurokrata. Tu govorimo o zajedničkoj nabavi plina, forsiranju obnovljive energije koja će osiromašiti Europljane i slično. To su sve strateški planovi Europske unije potpuno nevezani s ovim ratom.

  Dobrim dijelom ovo cijelo ispitivanje javnog mijenja je bila jedna velika manipulacija. Namjesto svih ovih pitanja kojima se ispitanike vodi na put da bi se dobio ciljani rezultat trebalo je postaviti jedno osnovno pitanje:

Da li ste spremni platiti podršku Ukrajini s 0, 25, 50, 75, 100 ili 200 % većim cijenama energije ?” Odgovorom na ovo pitanje dobili bi odgovor koliko građani stvarno podržavaju Ukrajinu !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
binance register
6 mjeseci prije

Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/en/register-person?ref=P9L9FQKY

trackback

[…] dvije serije pitanja na koja je on potpuno drugačije odgovorio. Prije više od godine dana smo stavili link na tu epizodu, a danas ovdje citiramo pitanja i […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina