Zajedno

  Svakim danom naša država sve više nestaje. Najvažniji instrument za to je euro, ali nije jedini. Drugi istrumenti koji se koriste za ukidanje ostataka ostataka Hrvatske neovisnosti je europska politika zajedno.

  Riječ je o europskoj politici kojom se ukida samostalnost nabave i kontrole vlastitih državnih resursa. Prethodna Europska komisija je pažljivo vukla prve korake u ovom smjeru, ali to je bilo ništa prema danas. Komisija kojom predsjeda Ursula von der Leyen je odlučila iskoristiti pandemiju i rat za provođenje radikalne reforme.

  Naša priča započinje odlukom Europske unije da njene članice neće samostalno kupovati korona cjepivo nego da će ih ona kupiti za sve. Svi znamo da je Ursula von der Leyen uništila dokaze o pregovorima s Pfizerom što je poslalo jasnu poruku o borbi protiv korupcije. U tim tajnim pregorima ona je s Pfizerom potpisala kupovinu 1.8 milijardi doza cjepiva.

  Zagovornici Europske unije priznaju da je ova odluka bila neopravdano kritizirana. Po njima ta Europska nabava cjepiva za sve države je zaštitila unutrašnje tržište. Ona ga je zaštitila pošto je spriječila tržišno natjecanje između država za nabavu cjepiva koje bi izazvao tržišni poremećaj. Ta definicija baš sve govori o njihovim argumentima.

  Nakon ovog europskog „uspjeha” dolazimo u 2022 godini kada u roku samo 2 mjeseca Europska unija donosi 3 prijedloga. Prvi od tih „prijedloga” je donesen u ožujku 2022 godine. U skladu s tim dogovorom Europska unija će nabavljati LNG plin za sve države članice. Vijest inače nije tako iznesena u javnost zbog „zanimljivih” implikacija nego se pisalo da će europske države zajedno nabavljati LNG plin.

  Riječ je o najobičnijem PR-u, najobičnijoj igri riječi da ljudima prodaju ono što oni ne žele „kupiti”. Nakon uspjeha s ovim projektom Europska unija 20 svibnja 2022 donosi ukaz o žitaricama, uljaricama i riži. Tim ukazom se određuje da će članice Europske unije svakog mjesec morati izvještavati Brisel. U tom izvještaju će se navoditi koliko koja država ima pšenice, kukuruza, suncokreta, riže…

  Stvarno neovisna država takav izvještaj nikada ne bi ispunila i slala drugoj državi ili organizaciji. Riječ je o strateškim prehrambenim kulturama,a prva dužnost vlade je da osiguraju hranu za svoje stanovnike. Nije teško zamisliti jedan lijepi dan kada će koristeći ove podatke Europska unija zatražiti da Hrvatska pošalje svoj suncokret bratskom njemačkom narodu.

  Nakon ovog ukaza o žitaricama, uljaricama i riži došao je onaj o majmunskim boginjama. Majmunske boginje su afrička endemska bolest koja je došla u Europu. Javno proglašeni cilj Europske unije je izvršiti zajedničku nabavu cjepiva protiv ove bolesti. To cjepivo će kao i ono ranije protiv korona virusa biti kupljeno u Njemačkoj. Zašto nas to ne čudi ?

  Sve u svemu tijekom posljednje 2 godine Europska unija je preuzela na sebe nabavu cjepiva i plina, a ujedno je zatražila kontrolu zaliha hrane. Riječ je stvarima koje su 2019 godine bile u potpunoj ovlasti država, koje sada više o tome neće smjeti niti pisnuti.

  Politikom Zajedno Europska unija ubrzanim korakom ukida naše države. Danas joj više nije dovoljno da 50 ili 80 % nacionalnih zakona predstavlja kopiranje europskih. Danas ona svojom politikom Zajedno ubrzano traži baš sve.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Zajedno […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina