Kardinal_George_Pell

Odlazak vjernika

  Smrt kardinala Pella predstavlja odlazak vjernika, predstavlja odlazak jednog od posljednjih poznatih pravih vjernika na poziciji u Katoličkoj crkvi.

  Zbog te svoje vjere koju su nikada nije sramio promovirati kardinal Pell se nalazio pod konstantnim napadima. Njegova vjera se najbolje može opisati njegovim riječima koje su izašli u medijima.

  On je javno govorio da je Katolik osoba koja vjeruje da je Isus sin Božji. Po njemu Katolici nisu oni koji samo slušaju svoj savjest jer mi to svi trebamo raditi.

  Pozicija kardinala Pella o globalnom zagrijavanju je bila: „Kao što su pagani u staro vrijeme žrtvovali ljude i životinje Bogovima tako danas moderni pagani zahtjevaju smanjenje ispuštanja stakleničkih plinova”.

  O Islamu i vjerskim zločinima je govorio: „Sve religije i narodi su tijekom svoje povijesti počinili užasne stvari i Islam ne može sakriti svoje zločine. Muslimanska tolerancija prema Kršćanima i Židovima predstavlja mit bez ikakve veze s realnošću”.

  Zbog tih i sličnih pozicija kardinala Pella su mrzili multikulturalisti, zagovornici zagrijavanja planeta, članovi LGBT zajednice, zagovornici transformacije Katoličke crkve.

  Bez obzira na te reakcije kardinal Pell nije nikada stao javno govoriti što misli pa su ga odlučili zaustaviti. Prvi put je kardinal Pell završio na sudu početkom 21 stoljeća zbog silovanja, pedofilije iz 1973/74 godine. Sud je tu optužbu odbacio izrazivši bijes na javnog tužitelja koji ju je podigao jer se Pell nije nalazio niti blizu mjesta silovanja.

  Nakon ovog neuspješnog pokušaja 2017 godine dolazi do uspjeha. Kardinal Pell biva osuđen na zatvor zbog pedofilije. On će u zatvoru provesti 400 dana prije nego što Vrhovni sud Australije poništava presudu koja se temeljila na svjedočanstvu jedne osobe dok su svi ostali svjedoci govorili suprotno. Vrhovni sud je pored ostalog bio presudio da je tužitelj (i niži sud?) znao da svjedok laže, ali je kardinal ipak bio osuđen.

  O tom cijelom sudskom procesu i kasnijim događajim bivši australski premijer Tony Abbott izjavljuje: „Njegov boravak u zatvoru na osnovi optužbi koje Vrhovni sud bez puno razmišljanja odbacuje predstavlja moderan način pribijanja na križ; Po pitanju reputacije to je bila živa smrt”.

  Tim lažima, tom namještenom sudskom presudom oni su uništili reputaciju kardinala Pella. Danas o njegovoj smrti mediji pišu u stilu „umro je kardinal-pedofil”. Index tako piše „Umro je kardinal iz najvećeg crkvenog skandala”, a Novi list „Pokopan kardinal koji je bio u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja djece”. To su samo dva primjera, a moguće ih je naći još milijun sličnih.

  Bez obzira na nepravedni boravak u zatvoru i na vlastite godine kardinal Pell se nije smirio u svom vjerskom žaru. Njegovo posljednje dijelo o kojemu danas svi pričaju biva njegov memorandum iz 2022 godineU tom memorandumu koji je podijelio svim kardinalima i crkvenim dužnosnicima on govori:

  1) Svi osim oca Spadara se slažemo da pontifikat pape Franju predstavlja nesreću, a mnogi smatraju da je riječ o katastrofi

  2) Njemački sinod govori o homoseksualcima, ženama svećenicima, a Papa šuti.

  3) Predsjednik Europske biskupske konferencije, kardinal Hollerich odbija kršćansko učenje o seksualnosti,a Papa šuti

  4) Ta tišina se nalazi u kontrastu s aktivnim proganjanjem tradicionalista.

  5) Isus Krist je pomaknut s središnjeg mjesta u Katoličkoj crkvi. Ponekad izgleda da se Rim nalazi u konfuziji po pitanju važnosti monoteizma bacajući indicije u smjeru šireg koncepta Božanstva sličnom onom u Hinduizmu.

  6) Sljedeći papa mora razumjeti da tajna Kršćanske i Katoličke vitalnosti dolazi od vjernosti učenju Isusa i Katoličkim praksama. Do nje ne dolazi adaptacijom prema svijetu ili novcu. 

  7) Prvi posao novog pape mora biti povratak normalnosti, povratak doktrinalnoj jasnoći u vjeri i moralu.

 

  Ovo što smo preveli predstavlja samo maleni dio memoranduma kardinala Pella. Oni koji žele pročitati cijeli na talijanskom, engleskom, španjolskom ili francuskom jeziku to mogu učiniti na ovom linku.

  Kardinal Pell koji se uvijek borio za vjeru i time razbjesnio mnoge je umro od srčanog udara tijekom operacije kuka 10 siječnja 2023 godine. Ovim tekstom se opraštamo od katolićkog dužnosnika koji je stvarno vjerovao i živio vjeru riječima iz poslanice Galaćanima 1:10:

  “Doista nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga ? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga” 

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] vrh Katoličke crkve heretički nastrojen. On je tako nastrojen jer se praktički svi u Vatikanu protive politici pape Franje […]

trackback

[…]   Sigurni smo da taj dio ne znaju niti naši liberali niti papa Katoličke crkve. […]

trackback

[…] Priču o današnjem stanju u Katoličkoj crkvi ćemo započeti pismom kardinala Pella. On je bio autor pisma koji kruži po Vatikanu i u kojemu se pored ostalog govori da se svi rimski […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina