Kršćanski fundamentalizam

  Često mediji u Hrvatskoj, ali i ne samo kod nas spominju kršćanski fundamentalizam. Oni prije svega masakriraju političare i obične ljude koji stvarno vjeruju u Isusa bez obzira da li je to vjerovanje ispravno ili ne.

  Direktni okidač za pisanje ovog teksta su događaji u Škotskoj gdje je kandidatkinja za premijerku izmasakrirana zbog svoje vjere. Ona je u intervju izjavila da se protivi LGBT vjenčanjima, rodnoj samoidentifikaciji i vanbračnom seksu.

  Lideri Škotske nacionalne stranke su potom izjavili da je Kate Forbes nesposobna za biti predsjednica stranke i premijerka. Ta njena navodna nesposobnost je potpuno nepovezana s vjerskim uvjerenjima. Inače lideri stranke podržavaju Humzu Yousafa za predsjednika stranke i premijera čemu se najoštrije protivi Indijska zajednica.

  Riječ je o političaru koji se „proslavio” izjavom da Škotska ima previše bijelaca na državnim pozicijama. On je to bubnuo u parlamentu kada su po službenim podacima 96 % stanovnika Škotske činili bijelci !?

  Bez obzira na to on je eliti prihvatljiviji nego osoba koja javno govori svoja kršćanska uvjerenja. The Times, The Guardian, The New Statesman i drugi mediji su napali Kate Forbes zbog kršćanskog fundamentalizma. Njihova nada je da će ona odustati od izbora jer ih realno govoreći užasava potencijalna reakcija glasača. Taj njih užas je dodatno ojačalo ispitivanje javnog mijenja nakon njene izjave koja ukazuje da ona i dalje vodi !?

  Nakon događaja u Škotskoj red je vratiti se na one u Hrvatskoj gdje se desetljećima vodi kampanja protiv vjernika. Vjernici koji nastupaju u javnosti su medijski masakrirani, nazivani radikalima i katoličkim talibanima.

  Vjernike koji su se okupili u prosincu 2022 mediji su izjednačavali s članovima Iranske teokratske demokracije. Potom se okupljanje ponovilo u siječnju 2023 s sličnom reakcijom medija. U najavi događaja su mediji pisali o okupljanju ekstremnih katolika predvođenih Vicom Batarelom.

  Ti napadi, to kritiziranje vjerovanja inače nisu izmišljeni kod nas nego su uvezeni pod političkim i financijskim utjecajem iz SAD. Primjer toga nam daruje od strane američkih tajnih služba osnovani Radio slobodna Europe. On je u svom tekst iz 2017 napao katoličke ekstremiste što bi nam trebalo nešto reći.

  Za kraj domaćih medijskih prikaza ćemo uzeti onaj koji vjernike koji sudjeluju na ovim događajima naziva hereticima. Po tom prikazu oni su heretici jer odstupaju od učenja pape Franje. Možemo slobodno reći da tekst govori istinu, ali problem se javlja što je iz te perspektive cijeli vrh Katoličke crkve heretički nastrojen. On je tako nastrojen jer se praktički svi u Vatikanu protive politici pape Franje !?

  Nakon što smo sve to rekli red je dati i osobno mišljenje. Mi osobno navijamo za ove vjernike i sve slične osobe koje se javno okupljaju, demonstriraju protiv politika režima. Za to treba imati hrabrosti, za to treba imati vjere jer samo s tim možeš podnijeti ismijavanja i slično zbog onoga što radiš. Tom dijelu priče se divimo bez da uopće gledamo razlog okupljanja protiv želja režima.

  Druga stvar koju ovdje navodimo je puno ozbiljnija i ona se tiče društvene raznolikosti. Da li mi živimo u društvu koje dopušta raznolikost ako se politički likvidiraju osobe koje zagovaraju Kršćanstvo ? Odgovor na ovo pitanje mora uvijek biti Ne. Isto tako mi onda više niti ne živimo u demokraciji nego u „mekanoj diktaturi”. Ovo nisu naše riječi nego riječi britanskog Katoličkog Heralda koji je stao u obranu Kate Forbes iz Protestantske crkve !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kršćanski fundamentalizam […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina