Lori Lightfoot

  Na izborima za gradonačelnika Chicaga je 2019 godine bila izabrana Lori Lightfoot. Gotovo 4 godine kasnije u pokušaju reizbora ona je doživjela katastrofalni poraz.

  Chicago je grad u kojemu građani već desetljećima izabiru članove Demokratske stranke za gradonačelnike. Od 2011 godine gradonačelnik je bio Rahm Emmanuel kojeg je predsjednika Obama poslao iz Bijele kuće da preuzme ovu poziciju.

  Tijekom svojih 8 godina vladavine gradom Rahm je razbjesnio dio afroamerikanaca i progresivnih Demokrata. Na kraju biva dogovoreno da se ne kandidira na izborima, a u zamjenu za to mu bivaju dane i obećane buduće pozicije. Za početak mu je obećan posao u časopisu The Atlantic nakon odstupanja s dužnosti gradonačelnika. Bez obzira na obećanja to se nije dogodilo zbog pobune tamo zaposlenih afroamerikanaca, a na slični način je propala i njegova nominacija na poziciju ministra u Bidenovoj administraciji.

  Ipak stranka ga nije zaboravila pa je postao veleposlanik SAD-a u Japanu, ali to je već druga priča. Na njegovo mjesto Demokrati su odlučili postaviti lokalnu verziju anti-Trumpa,a to je bila Lori Lighfoot.

  Riječ je o Afroamerikanki LGBT orjentacije koja je stoga simbolizirala sve stranačke progresivne vrijednosti. Zbog tih svojih osobina kao i apsolutnog obožavanja Demokratske stranke u Chicagu ona je u travnju 2019 godine izabrana za gradonačelnicu.

  Sada 4 godine kasnije Lori Lightfoot je postala prva gradonačelnica Chicaga koja u 40 godina nije ušla u drugi krug izbora tijekom kampanje za reizbor. Namjesto nje u drugi krug su ušli predstavnik policijskog sindikata kao i predstavnik sindikata profesora. Ukratko oni koji su se 4 godine borili protiv njenih pogrešnih politika.

  Građani su bili glasovali protiv nje na ovim izborima prije svega zbog eksplozije kriminala u Chicagu. Tijekom njene vladavine broj ubojstava je porastao 39 % dok je ona smanjivala policijski proračun i istovremeno osnovala „pretorijansku gardu”. Riječ je o novoosnovanoj policijskoj jedinici koja se sastoji od 71 policajca + tjelohranitelji. Posao svih njih je zaštita gradonačelnice, njene supruge i kćerke.

  To je načelo gradonačelnicu, a potpuno ju je pokopao porast kriminala od 61 % početkom ove godine. Sigurni smo da su mnogi progresivni birači oprostili gradonačelnici odluku da neće davati intervjue bijelim novinarima, ali pitanje porast kriminala joj nisu mogli oprostiti.

  Znate onu nesreća nikada ne dolazi sama koja trenutačno vrijedi i za Demokratsku stranku. Nakon što je ova progresivna i sekularizirana gradonačelnica doživjela katastrofalni poraz na scenu stupa gradonačelnik New York-a.

  Da govorimo ovdje o Ericu Adamsu koji na užas Demokrata izjavljuje: „Nemojte mi govoriti o odvajanju crkve i države. Država je tijelo, a crkva je srce… Kada ja hodam ja hodam s Bogom…”

  To je blago govoreći izazvalo zanimljive reakcije pravilnih medija i organizacija. Tko zna možda je to bila njegova reakcija na slučaj Kate Holmes ? Sve u svemu koliko god da se Demokratima ne sviđa ono što je Adams izjavio oni to ne mogu promjeniti do sljedećih izbora. Tu lekciju je jako dobro naučili Demokratska stranka u Chicagu !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lori Lightfoot […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina