Kardinal_George_Pell

Kardinal Pell

Kardinal Pell je bio jedan od najviših katoličkih crkvenih dužnosnika u svijetu koji je pored ostalo rukovodio ministarstvom ekonomije Vatikana (talijanski:Segretaria per l’economia) između 2014 i 2019 godine. Te 2019 godine on je u Australiji osuđen za silovanje djece, za pedofiliju nakon čega je smjenjen s svih svojih dužnosti.

Od trenutka kada je Ivan Pavao II 2003 godine uzdignuo George-a Pell-a na poziciju kardinala on je postao javno lice katoličke crkve na engleskom govornom području gdje je zagovorao i neke u sekularnoj javnosti kontroverzne pozicije. Jedno od tih pozicija koje liberalna javnost smatra kontroverznom je da Katolička crkva nije okupljalište onih koji slušaju svoju savjest jer mi to svi trebamo raditi nego da je katolik samo osoba koja vjeruje da je Isus sin Božji.

Druga Pellova zanimljivija vjerska pozicija je da Katolička crkva ne može dopustiti stupanje u brak svećenika i da se crkva treba pridržavati svojih tradicionalnih vjerskih običaja po ovom pitanju. Odustajanje od ove katoličke tradicije bi po njemu bila greška od iznimnog značaja i ne bi pomoglo duhovnoj vitalnosti zapada.

Slično tome kardinal Pell se pridržavao katoličke tradicije u pravom smislu te riječi kada je osudio odluku o abdikaciji pape Benedikta 2013 godine. Povodom toga je bio izjavio kako su on i papa Benedikt svjesni kršenja tradicije Katoličke crkve ovom abdikacijom i da je papa bio bolji učitelj nego vjerski lider.

Ekstremizam modernog paganizma zapada je rezultiralo po Pellu ekstremističkim tvrdnjama o globalnom zagrijavanju. Kao što su pagani u staro vrijeme žrtvovali ljude i životinje Bogovima tako danas moderni pagani zahtjevaju smanjenje ispuštanja stakleničkih plinova. Još ćemo samo ovdje dodati kako je njegova pozicija da su sve religije i narodi tokom svog postojanja činili užasne stvari i da Islam ne može sakriti svoje zločine. Još je tome dodao da je povjesna muslimanska tolerancija prema kršćanima i židovima mitska bez ikakve veze s realnošću.

Realno gledajući kardinal George Pell je javno govorio istinu i samo za današnji sistem neugodnu istinu što ga je dovelo u situaciju da postane žrtveni jarac. Zbog javno izrečenih pozicija možemo to slobodno reći mrzili su ga zagovornici zagrijavanja planete, transformacije Katoličke crkve, multikulturalisti i na kraju pripadnici LGBT zajednice.

Zbog svih tih javno izrečenih pozicija Pell se nalazio pod različitim lažnim optužbama već 20 godina. Prvu od lažnih optužba sud je 2003 godine odbio s jasno izraženim nezadovoljstvom da je sudski postupak uopće bio pokrenut. Tada je bio lažno optužen da je bio upleten u silovanja u mjestu Ballarat 1973/74 godine kada se on nalazio u drugom mjestu.

Na kraju je kardinal Pell bio optužen za silovanje djece 2017 godine što je on bio nazvao neprekidnim pokušajima ubojstva njegove osobnosti. Prvo suđenje je bilo završilo bez presude nakon čega se ono ponovilo. Na ponovljenom suđenju George Pell je bio osuđen za silovanje i potom će završiti u zatvoru gdje je proveo više od 400 dana. Na kraju najviši sud Australije je poništio presude jer nije bilo nikakvog dokaza ili dodatnih svjedoka da je kardinal Pell počinio silovanje. U presudi vrhovni sud Australije je zaključio da je tužilac znao da postoje nepremostive razlike između svjedočanstva navodne žrtve i ostalih svjedoka pa je bio samo zaključio kako postoji mogućnost da se silovanje dogodilo.

Zbog protuzakonitog utjecaja medija na stvaranje klime linča u Australiji danas kardinal George Pell ima mogućnost dignuti tužbe protiv njih, ali pitanje je da li će se to dogoditi. Kako se protivnici ovog čovjeka vjere, jer neupitno je riječ o čovjeku koji vjeruje nisu pomirili s porazom oni su po njegovom oslobađanju pokrenuli novo istraživanje optužba protiv Pella za neke nove potpuno nevezane slučajeve. U određenom smislu možemo reći da je kardinal Pell zbog svojih javno zastupanih gledišta postao moderni mučenik Katoličke crkve.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] On je javno govorio da je Katolik osoba koja vjeruje da je Isus sin Božji. Po njemu Katolici nisu oni koji samo slušaju svoj… jer mi to svi trebamo […]

trackback

[…]   U priče o seksualnom nasilju koje se navodno dogodila prije 10, 20 ili više godina mi ovdje ne vjerujemo. Mi u to ne vjerujemo jer se ljudska razmišljanja tijekom vremena mijenjaju i jer je općenito gledajući nemoguće dokazati što je istina, a što ne u takvim optužbama. Primjer za to nam je slučaj kardinala Pella gdje su bile lažirane slične optužbe protiv njega. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina