Nova vlada Njemačke

  Nova vlada Njemačke je formirana ovog tjedna zajedno s programom koji će ona provoditi tijekom sljedećih godina.

  Ovu novu vlada su nakon CDU-ovog samoubojstva bez predomišljaja formirali SPD, Zeleni i FDP. Uvjereni smo da su se dogodili problemi tijekom pregovora o formiranju vlade zbog mržnje Zelenih i FDP-a, ali oni su očito prevaziđeni.

  Tijekom ove godine CDU i Angela Merkel su radili sve moguće i nemoguće kako bi izgubili parlamentarne izbore. Prvo su za šefa stranke postavili u javnosti omraženog Armina Lascheta, a potom su izigrali koalicioni dogovor s CSU-om. Po tom dogovoru na ovim izborima kandidat za kancelara CDU/CSU je trebao biti puno popularniji Soder.

 Na kraju dogodilo se očekivani rezultat i CDU je bio zasluženo izborno ponižen. Jednostavno gdje Merkel prođe tu trava ne raste. Njen odlazak je ličio na odlazak ikone nakon čega se kula o karata urušila.

  Koalicioni dogovor nove vlada kojom će predsjedati kancelar Scholz je prilično detaljan i govori o mjerama koje će biti poduzimane. Te osnovne mjere nove vlade ćemo sada navesti:

  Prva točka sporazuma poziva na prestanak korištenja ugljena do 2030 godine. Ujedno u njoj se govori kako je cilj da se 2030 godine 80 posto energije dobiva iz obnovljivih izvora. Nužno nam je ovdje navesti obnovljivih, a ne ekoloških tako da u program spadaju i elektrane na biomasu što definitivno nije ekološki.

  Druga točka sporazuma govori o povećanju korištenja željeznice i električnim automobilima. Cilj ove točke je imati na njemačkim cestama 2030 godine minimalno 15 milijuna električnih automobila !?

  Treća točka sporazuma nam govori da svi migranti koji su stigli u Njemačku u velikoj migrantskoj krizi i ranije imaju pravo na dvojno državljanstvo. Svi oni će službeno postati novi Nijemci dok će istovremeno ostati državljani vlastitih država. Za stjecanje prava na državljanstvo Njemačke osoba će trebati u njoj živjeti samo 5 godina !?

  Minimalna plaća za sat rada će u Njemačkoj iznositi 12 eura. To predstavlja povećanje veće od 20 % od onoga što je bila zamislila vlada Angele Merkel !?

  Pravo glasa dobivaju osobe stare 16 godina ili više. Tim potezom nova vlada želi dobiti više glasova na sljedećim izborima. Kao što smo ranije pisali najmlađi najviše podržavaju Europsku uniji, multikulturalizam i globalizam. Kada počnu raditi, kada se suoče s životnom stvarnošću oni promjene svoje mišljenje.

  Za kraj ovih dogovorenih mjera ćemo još samo navesti gradnju 400 tisuća novih stanova godišnje i podršku formiranju Europske federacije

  Sve u svemu možemo reći da u koalicionom dogovoru ima za svakoga po nešto. Glasači koji podržavaju multikulturalizam i migrante dobivaju novi zakon o državljanstvu. Oni koji rade za minimalnu plaću dobivaju lijepu povišicu dok zagovornici Zelenih dobivaju sve što žele. Ovi posljednji ujedno žive u svojim fantazijama pa se stoga ono što su dobili koalicionim sporazumom niti ne može ispuniti.

  Sve u svemu lijepo napisan koalicioni dogovor o formiranju vlade i to se stvarno treba pohvaliti. Potpuno druga stvar je naše mišljenje o tom sporazumu. Mi na primjer oštro kritiziramo dio sporazuma o obnovljivim izvorima energije jer ga smatramo izdajom ekoloških ciljeva. Slično razmišljanje iz drugih razloga imamo o novom zakonu o državljanstvu. Ipak tu ćemo priznati da smo njega očekivali od Zelenih i SPD-a, za razliku od nerealnog dijela dogovora o obnovljivim izvorima energije !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina