Armin Laschet

  Kao što smo najavljivali prije mjesec dana omraženi Armin Laschet je izabran za novog predsjednika CDU-a. Time on i formalno postaje nasljednik Angele Merkel u Njemačkoj i Europskoj uniji.

  Neki će se odmah na početku upitati kako je moguće da omražena osoba bude izabrana na poziciju predsjednika stranke ? Odgovor smo na to smo dali u prosincu kada smo objasnili sistem glasovanja u njemačkom CDU. Po tamošnjem sistemu predsjednik CDU-a savezne države nominira delegate za izbornu skupštinu. Broj delegata koje on šalje ovisi o broju stanovnika njegove savezne države.

  Kako je Armin Laschet predsjednik savezne države North Rhine-Westphalia on je imao pravo postaviti 30 % delegata na izbornoj skupštini za predsjednika CDU. Njegovim delegatima su se pridružili Merkel fanatici tako da je rezultat izbora bio jasan prije samog dana njegovog održavanja.

  Zanimljivo je primjetiti da mediji javljaju kako postoji konsenzus o omraženosti „demokratski izabranog” Lascheta. Oni ne spominju njegovu omraženost nego na primjer njemačka država kuća Deutsche Welle govori kako su među biračima CDU-a popularniji Markus Soder, predsjednik CSU-a i Olaf Scholz iz CDU. S druge strane britanska državna medijska kuća navodi kako će CDU kandidat za kancelara možda biti Jens Spahn ili Soder iz CSU koji je najpopularniji. Za kraj ćemo ovdje samo spomenuti The Washington Post koji navodi kako birači/članovi/simpatizeri nisu previše oduševljeni s Laschetom pa stoga možemo reći kako postoji opći konsenzus da je nepopularni Armin Laschet izabran za predsjednika CDU-a.

  Razlog za ovu nepopularnost Armina Lascheta se nalazi u njegovim pozicijama koje izazivaju oduševljenje liberala i centrista u stranci nasuprot domoljubno nastrojenih osoba. Te domoljubno nastojene osobe predstavljaju većinu članova stranke, ali oni na pozicijama su vjerni liberalnim, sekularnim vrijednosti pa se dogodilo što se dogodilo.

  Govoreći posljednjih mjeseci o svojoj političkoj viziji Armin Laschet izjavljuje kako podržava nastavak fiskalne politike Angele Merkel, surađuje s strankom FDP koja traži manje poreze iz vlastitih uvjerenja i da je u odličnom odnosima s strankom Zelenih. Govoreći o Europskoj uniji i Njemačkoj zamijećeno biva da je u jednom trenutku bio optužio Merkel za neambicioznost u njenim planovima, pa stoga to se uvijek može interpretirati kao želja za jaču i bržu centralizaciju EU.

  Ako pogledamo njegove navodne kontroverze na prvom mjesto nam dolazi javna svađa s ministrom vanjskih poslova iz Obama administracije koju je bio optužio za vojni savez s Islamskom državom protiv Sirije. Dok je ova kontroverza nastala jer je zastupao ispravno gledišta onu drugu kada podržava Merkel u otvaranju granice migrantima 2015 godine nitko razuman ne može podržati. Za kraj ćemo ovdje samo još spomenuti njegovu podršku Izraelu u aneksiji okupiranih palestinskih područja, zalaganje za suradnju s Rusijom kao i njegov potpis podrške na otvoreno pismo Sorosa.

  Sve u svemu danas nam je moguće reči kako ćemo u Njemačkoj i Europskoj uniji nakon Angele Merkel imati njenog klona koji neće pretjerano mijenjati njene politike. Mi ćemo ovdje biti ugodno iznenađeni ako ispadne da je sve što je Laschet radio i govorio posljednjih 5 godina bila maska kako bi izabran za predsjednika CDU-a, ali u tako nešto je teško vjerovati.

4 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
4 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina prije

[…] Predsjednik CDU-a je u javnosti omraženi Armin Laschet dok je u javnosti i članstvu ove stranke omiljen predsjednik CSU-a Markus Soder. Trenutačno samo […]

trackback

[…] sve moguće i nemoguće kako bi izgubili parlamentarne izbore. Prvo su za šefa stranke postavili u javnosti omraženog Armina Lascheta, a potom su izigrali koalicioni dogovor s CSU-om. Po tom dogovoru na ovim izborima kandidat za […]

trackback

[…] Armin Laschet. Posebnu zanimljivost ovih izbora predstavlja činjenica da je on sam postavio 30 % delegata s pravom glasa […]

trackback

[…] izabran predsjednik CDU-a na prijelazu iz 2020 u 2021 godinu. Tada za predsjednik biva izabran u narodu i među biračima omraženi Armin Laschet. On je ipak bio izabran jer su se njegovi liberalni pogledi sviđali političkoj eliti […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina