Moralni problem

  Ljudi s čistim srcem i praznom glavom traže da prestanemo kupovat rusku naftu i plin.To je u teoriji moguće, ali time nećemo izbjeći moralni problem.

  Svojom kupovinom nafte i plina od Rusije mi financiramo tamošnju gospodarsku i vojnu mašinu. To je dio koji nitko zdravog razuma neće osporiti i to je ujedno dio koji nam stvara moralne probleme.

  Mi u teoriji možemo pomoći Ukrajini i prestat kupovat rusku energiju, ali tada je trebamo kupovati od mesara Jemena. Govorimo naravno o Muhamedu bin Salmanu, stvarnom vladaru Saudijske Arabije.

  Još 2014 godine narod Jemena je ustao protiv svog diktatora kojeg je instalirala Saudijska Arabija. U rujnu 2014 godine pokret Huti zauzima glavni grad Jemena i prisiljava diktatora na abdikaciju. Nakon što bivši diktator biva pušten na slobodu on povlači svoju abdikaciju i odlazi živjeti u Aden kojeg proglašava novim glavnim gradom.

  Istovremeno s tim događajima u Saudijskoj Arabiji umire kralj i na prijestolje stupa njegov brat Salman. Zbog zdravstvenih i drugih problema kraljev sin, mladi Muhamed bin Salman (MBS) postaje stvarni vladar Saudijske Arabije u siječnju 2015.

  Praktički odmah po preuzimanju vlasti MBS vrši invaziju Jemena koja traje i dan danas. Kako nije uspio poraziti ekstremno siromašni Jemen pokrenuo je i njegovu pomorsku blokadu. Formalni cilj ove blokade je onemogućavanje dostave oružja u Jemen, a nuspojava je postala masovna glad.

  Na samom početku Saudijska Arabija je imala punu podršku zapada, ali to se potom promjenilo. Danas se smatra da je to bila jedna velika zapadna greška !?

O  K sigurno smo da će neki reći da su važnije ovogodišnje muke Ukrajinaca nego sedam godina muka Jemenaca. Mi to ne smatramo ispravnim, ali…

  U slučaju ako tako mislite red je onda podsjetiti se na ubojstvo Jamala Kashogija koje je počinila Saudijska Arabija. On je bio ubijen, masakriran u konzulatu Saudijske Arabije po naređenju Muhameda bin Salmana. Američki predsjednik Biden je bio obećao da će kazniti Saudijsku Arabiju, ali…

  Treći dio priče o našem novcu i Saudijskoj Arabiji govori o njihovom financiranju terorizma. Mi po ovom pitanju možemo citirati praktički svakoga i svi će nam govoriti o Saudijskom financiranju terorizma. To nam govore bivši CIA direktor James Wooley, bivši zamjenik kancelara Njemačke Sigmar Gabriel i bezbrojni drugi.

  Nema baš nikakve veze da li govorimo o muslimanskom terorizmu u Europi, Indoneziji, Filipinima… Iza najvećeg dijela tog terorizma stoje Saudijska Arabija i njen novac.

  Oni koji žele baciti pozitivni spin na ovu priču o Saudijskoj Arabiji ne govore da ona nije kriva. Ti propagandisti nas pokušavaju uvjeriti da Katar puno jače financira terorističke organizacije. Po njima Saudijska Arabija je tek na drugom mjestu u svijetu po pitanju financiranja terorista !?

   Ukratko oni čistog srca i prazne glave koji nas uvjeravaju da moramo prestat koristi ruski plin i naftu žele da financiramo Saudijsku Arabiju i Katar. Mi ovdje želimo vjerovati da oni ne znaju što govore jer ako znaju…

Normalno treća opcija je da prestanemo koristiti naftu i plin. To je opcija koju nam žele nametnuti domaći sadisti. Kada govorimo na domaći sadisti mislimo na eurokrate koji žele da sjedimo u hladnim stanovima, ne vozimo aute i ne koristimo avione. Riječ je o osobama koje nas žele vratiti u feudalno doba.

Ruska nafta i plin predstavljaju jedan stvarno veliki moralni problem. Mi na žalost nemamo ispravni odgovor na taj problem.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina