Rijeka-karneval-morcic

Maškare

  S ponosom možemo samo konstatirati da je Europa došla i u naš sokak. To govorimo pošto su Maškare Čavla javno izmasakrirane zbog spaljivanja lutke Indijca što simbolizira njihov „rasizam”.

  U doba kada se održavao Riječki karneval 2020 godine Njemačka državna medijska kuća Deutsche Welle ga je napala. Riječ je bila o anonimnom tekstu koji izlazi samo na hrvatskom jeziku kako bi nas educirao o maškarama. U njemu se ne spominju niti Riječki karneval niti morčić, ali implikacija je bila jasna.

  Tekst kritizira bijelce koji se u vrijeme maškara maskiraju u crnce jer tako nešto po Ali Tehar Della predstavniku udruženja crnaca Njemačke nije svakome smješno. Po njemu rasizam nije samo kada ti želiš nekoga povrijediti svojim postupcima nego kada se to dogodi i bez želje za tako nešto.

  U Njemačkoj kao i kod nas postoji duga maškarana tradicija gdje se ljudi maskiraju u crnce, ali to danas više nije političko korektno. Na primjer u Kolnu su postojale maškarane grupe Crnci četvrti Mülheim i Crne glave četvrti Frechen, a slično je bilo i u drugim gradovima. Tokom 2017 godine maškarana povorka „Crnci s juga” gdje su osobe nosile maske crnih ljudoždera je bila hodala uz policijsku pratnju koja ih je štitila od napada i to je bilo to. Takve maškarane grupe su prestale nastupati pošto su zbog suradnje policije i ekstremne ljevice na kraju bile prisiljene na „transformaciju”.

  One su se danas pretvorile u nešto potpuno drugo i to po Deutsche Welle ne zbog režimskog pritiska i napada ekstremne ljevice nego jer su skužili da je neumjesno šaliti se s bojom kože. U tekstu namjenjenom ponovno moramo ovdje naglasiti Hrvatskoj savjetuju da se karnevalske povorke maskiraju u svemirce, Batman-a, Superman-a, vještice, vile, Miki Mausa jer oni se neće buniti zbog prisvajanja njihovog lika za razliku od crnaca.

  Mi smo 2020. očekivali da će maškare biti napadnute zbog morčića. To smo očekivali zbog napada na britansku kraljevsku obitelj zbog venecijanskog morčića kao i de facto zabrane Crnog Petra u Nizozemskoj.

  Na kraju to se nije dogodilo nego do napada 2024. dolazi zbog vješanja pusta Škuribando Fureštića. Pust inače simbolizira sve što se lošega dogodilo u prošloj godini pa su tamošnje maškare odlučile kritizirati domaću politiku masovnog primanja migranata.

  Taj potez maškara dovodi do masivnog medijskog napada na njih jer je riječ o „rasizmu”. Po medijima vješanje i spaljivanje lutaka koje simboliziraju manjine se ne može opravdati pozivanjem na tradicije. Za takvo što nema opravdanja jer predstavlja poruku mržnje. Po razmišljanju medija ako će „govor mržnje biti tradicija onda je bolje da tradiciju ukinemo”.

  Mislimo da je tim rječima sve rečeno pa tu završavamo našu današnju priču.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
puravive
12 dani prije

Hi, I truly appreciate what you posted. Could we discuss your topic in more detail on AOL? I think you might be the expert in this sector I need to help me with my issue. It will be a pleasure to talk to you.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina