Naivci

  Prateći naše medije čovjek se nekada upita da li oni namjerno puštaju savršenu sliku drugih sistema ili su samo naivci. Mi ovdje moramo izabrati drugu opciju pošto sve drugo izgleda iznimno čudno.

  Europski časopis Politico je posljednjeg dana siječnja izašao s člankom kojim dava podršku hrvatskim novinarima. U njemu se navodi kako Plenkovićeva vlada novim medijskim zakonom krši novinarske slobode i slično…

  Domaći komentar na taj strani tekst glasi: „Ovo je loše za Plenkovićev renome u EU”. Bilo bi inače lijepo da je netko jasno objasnio zašto je to loše za njegov renome ? U stvarnosti to kao i ranija nacionalizacija Agrokora predstavljaju dokaze da je on savršen za najviše EU dužnosti.

  Pretpostavljam da neki od Vas u to ne vjeruju pa je red ponovno proći najviše dužnosnike Europske unije. Počinjemo naravno od predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.

  Ona je u Njemačkoj omražena osoba užasno loše reputacije koja se proslavila kao rektalni alpinist Angele Merkel. Zbog toga ju je ona prvo odlučila postaviti za predsjednicu Njemačke, ali pobuna unutar CDU-a to sprečava. Potom ju je pokušala postaviti za generalnog sekretara NATO saveza, ali…

  Na kraju ju Angela Merkel uspjeva postaviti za predsjednicu Europske komisije. Ona ju je uspjela postaviti na tu poziciju jer eurokrate ne smeta da je doktorska dizertacija Ursule von der Leyen plagijat. Isto tako eurokratima ne smeta niti da je ona protuzakonito zapošljavala konzultante niti da je potom uništila dokaze o svojim protuzakonitim radnjama. To njih ne smeta, nego joj čak u njihovim očima diže reputaciju !?

  Nakon nje najviši dužnosnik Europske komisije u razdoblju 2014. – 2023. je zeleni car Frans Timmermans. Riječ je o Nizozemcu koji prije nego što postaje političar vrši poslove mučitelja stranih zarobljenika. Nizozemski protivnici ga zovu Brutus zbog zabijanja noža u leđa,a europski Soroševac zbog čestih sastanaka s Sorošem i predstavnicima Otvorenog društva. Te sitnice nisu sprečile Timmermansa da 2019. ponovno bude instaliran na drugu najvišu dužnost u Europskoj komisiji.

  Sljedeći potpredsjednik Europske komisije kojeg navodimo je Valdis Dombrovskis. On je kao premijer Latvije proveo najdrastičnije mjere štednje u povijesti Europe što je dovelo do pada BDP-a od 25 %. Ujedno su te mjere dovele do bijega mladih iz Latvije i uvođenja eura pa je stoga Valdis nagrađen mjestom potpredsjednika Europske komisije (2014-24).

  Posljednja osoba koju navodimo je predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde. U određenom smislu mi ju pošto nije financijaš smatramo osvježenjem, ali ne smijemo zaboraviti njenu povijest. Ona je prije stupanja na dužnost bila osuđena za davanje 400 milijuna državnih eura francuskom tajkunu !?

  Zbog svega navedenog mi se smijemo onima koji navode da medijski zakon ili nacionalizacija Agrokora ruše rejting Plenkovića. Ta djela ili nedjela ne ruše nego dižu njegov rejting u očima eurokrata pošto dokazuju da on ispunjava sve uvjete za najviše EU funkcije.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
fitspresso reviews
7 dani prije

I’m a fresh fan of this primo website serving up choice content. The creative owner clearly has got the magic touch keeping visitors plugged in. I’m jazzed to be aboard and looking forward to more dynamite content!

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina