Hrvatska 2030

  Mi svi znamo kako danas Hrvatska izgleda i kako se oni koji žive u njoj ubrzano mijenjaju. Kako je HUP izašao s svojim planom za budućnost red je pogledati kako će Hrvatska 2030 godine izgledati.

  Po podacima popisa stanovništva u Hrvatskoj nas je 2021 godine živjelo 3.888.529 stanovnika. To znači da smo u 20 godina izgubili 14 % stanovnika što nas stavlja u rang neuspješni država koje izumiru. Do 2030 godine po našim procjenama ova tendencija pada će završiti i doći će protivno volji većine Hrvata do naglog porasta stanovnika.

  Do toga porasta će doći zbog naših novih sugrađana, zbog migranata. Kako su oni kulturološki iznimno udaljeni od nas negativne nuspojave po socijalnu koheziju nije teško zamisliti. S tim se slažu čak i moderni prototipi umjetne inteligencije.

  To ne sprečava Hrvatsku Udrugu Poslodavaca da traži sve više i više „radnih dozvola” jer se profit nalazi iznad svega. Kada to govorimo želimo reći da se on nalazi iznad države i naše tisućljetne državnosti. Sve ono što se događa u Švedskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji… ćemo u skladu s planom HUP imati i kod nas.

  To je dio koji se oni ne usude navoditi, nego na mjestu njega koriste druge pojmove. Oni nam tako govore da je u prvih 10 mjeseci 2023 izdana 147 301 radna dozvola. Nakon toga nam govore da će 2024 u Hrvatskoj raditi 200 tisuća stranaca, a 2030 njih između 400 i 500 tisuća.

  Sve u svemu po njihovim podacima svaki četvrti radnik u Hrvatskoj će 2030 godine biti stranac. Prevedeno u demografski riječnik oko 10 % svih stanovnika Hrvatske će po njihovim riječima 2030 godine biti strani radnici.

  To je dio koji oni govore, a potom dolaze oni koji se ne usude spomenuti. Prvi od njih je da imamo praktički najniže plaće u Europskoj uniji pa malo tko iz Europe želi kod nas raditi. Drugim riječima većina od tih 400-500 tisuća stranih radnika će biti iz iznimno siromašnih azijskih i/ili afričkih država.

  Drugi dio koji se HUP ne usudi spomenuti biva da strani radnici imaju pravo dovesti obitelj u Hrvatsku. Ne baš odmah, ali nakon par godina neprekidnog rada oni ih imaju pravo dovesti. Sada kada tom broju od 400-500 tisuća stranih radnika dodamo i obitelji dolazimo do stvarno zanimljivih brojeva.

  Sada više ne govorimo o tom broju stranih radnika nego o gotovo milijun stranaca ako svi oni dovedu samo svoje žene. Djecu u toj priči nećemo niti spominjati jer po brojkama koje HUP navodi Hrvati mogu postati manjina u Hrvatskoj već 2040.

  Neki će reći da ovdje paničarimo, histeriziramo i slično pa je stoga red da ove brojeve radnih dozvola za strance stavimo u kontekst. Velika Britanija s 67 milijuna stanovnika vodi stvarno politiku otvorenih granica. Bez obzira na to ona je po službenim podacima 2022 godine izdala 267 700 radnih dozvola,a Hrvatska s 4 milijuna stanovnika ih izdaje 200 000 za 2024 godinu !?

  Kao drugi primjer sada navodimo Italiju s gotovo 59 milijuna stanovnika. Ona je odlučila 2023 godine izdati 136 000 radnih dozvola, znači manje od Hrvatske, a 2024. njih 151 tisuća. Sve u svemu Italija koja nas je 15 puta veća izdaje manje radnih dozvola strancima od Hrvatske.

  Nakon tih brojeve nema smisla išta reći osim da se u skladu s željama HDZ-a i HUP-a povlači povjesna zavjesa nad Hrvatskom. Sigurni smo da će neki ovu našu tvrdnju osporiti potpuno ignorirajući da svi stranci koji legalno žive u Hrvatskoj vremenom stiču pravo na državljanstvo. Drugi će osporavajući ovu tvrdnju prihvatiti tu činjenicu, ali konstatirati da će migranti primanjem državljanstva postaju Hrvati pa stoga Hrvati neće nestati. 

  Za kraj ćemo samo ponovno dodati da brojevi koje navodimo nisu naši nego scenarij Hrvatske udruge poslodavaca. Mi smo ga samo nadopunili onime što HUP nije naveo.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Puravive Benefits
1 mjesec prije

Hi my loved one I wish to say that this post is amazing nice written and include approximately all vital infos Id like to peer more posts like this

Puravive
1 mjesec prije

Hi Neat post There is a problem along with your website in internet explorer would test this IE still is the market chief and a good section of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina