Laži i statistika

  Mark Twain je prije 150 godina izjavio da postoje 3 vrste laži. To su laži, proklete laži i statistika. Popis stanovništva Hrvatske jasno potvrđuje njegove riječi.

  Prije nego što se počnemo baviti slonom u staklarni red je spomenuti službene statističke podatke i njihove interpretacije. Svi su se potrčali pohvaliti kako je drastično pao broj stanovnika i vjernika u Hrvatskoj.

  U cilju dokazivanja demografske katastrofe neki mediji uspoređuju naše podatke iz 1990 i 2021 godine. Najgore po te koji svojim manipulacijama šire depresiju je da čak i ako usporedimo te podatke mi nismo najgori u Europskoj uniji !?

  Znači čak i kada uračunamo demografske posljedice Domovinskog rata mi smo bolji od neoliberalnih rajeva Latvije, Litve i balkanske Bugarske. To nam govori da je stanje loše, ali nije niti približno užasno kako ga neki promoviraju.

  Postoji inače pošten i nepošten način promatranja demografskih podataka. Pošten način bi bio usporedba službenih demografskih podataka za razdoblje 2000-2021.

  Kada uspoređujemo ove podatke otkrivamo koje su države uspješne, koje preživljavaju i koje su… Uspješne države, države u kojima se povećao broj stanovništva su Češka, Slovačka, Slovenija. Nakon njih dolaze one koje drže glavu nad vodom, koje su izgubile manje od 5 % stanovnika. U ovu grupu spadaju Mađarska, Poljska, a tu negdje je i Estonija.

  Nakon njih dolazi skupina članica Europske unije koje su izgubile 10 % ili više stanovništva. U ovu skupinu spadaju Hrvatska s smanjenjem broja stanovnika od 14 %, Rumunjska i Bugarska s sličnim padom,a potom Litva i Latvija koji su ih izgubili 20 %.

  Na taj pad broja stanovnika u Hrvatskoj koji navodi državni zavod za statistiku se navodi onaj o padu broja vjernika. Kako bi se to objasnilo naši mediji su citirali teologinju koja kritizira izjave naše crkve da ona nije demokracija kao i odnos prema istospolnim brakovima i ženama. Ona u tome po nama ignorira opći porast religioznosti u svijetu i tu ćemo još dodati porast tradicionalne religioznosti,a ne modernih interpretacija. Te moderne interpretacije ubijaju crkvu u Hrvatskoj i Europi.

  Nakon što smo to naveli red je da se vratimo na našeg slona u staklarni. Državni zavod za statistiku je izašao s podatkom da u Hrvatskoj živi 28 784 stranaca i tu na scenu stupa Mark Twain. Mi u svakodnevnom životu vidimo da u Hrvatskoj živi puno veći broj stranaca od broja kojeg navodi Državni zavod za statistiku. Te naše nove sugrađane koje popis ne vidi mi srećemo ne samo u velikim gradskim centrima nego i u Slavoniji.

  Čak i službeni državni podaci govore u puno većem broju stranaca. Ti službeni podaci nam govore da je u Hrvatsku 2019 godine došlo živjeti 50 455 migranata,a potom 2020 još njih 35 138. Znači govorimo da je kod nas prije nego što se vodio popis stanovnika u samo dvije godine došlo živjeti 85 593 migranata. Normalno ako gledamo prošle godine doći ćemo do više od 100 tisuća migranata, ali Državni zavod za statistiku izlazi s podatkom o samo 28 784 stranaca. Gdje su svi ostali nestali ?

  Neupitna istina glasi da je dio njih pobjegao u bogatije članice Europske unije, ali veliki dio ih je ostao. Oni su postali naši novi sugrađani slažemo se mi s tim ili ne, pa je red upitati pitati zašto se ne vode u popisu stanovništva ?

  Odgovor na ovo pitanje nema smisla tražiti u vladi ili Državnom zavodu za statistiku. To nema smisla tražiti jer smo uvjereni da je sve učinjeno po pravilima koja su napisana tako da sve izgleda kao na našoj slici. Zbog toga je Mark Twain izjavio da postoje laži, proklete laži i statistika !?

Sve ćemo završiti izjavom da u Hrvatskoj danas ne živi 3 888 529 stanovnika nego preko 4 milijuna kada uračunamo i nove sugrađane.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina