Izumiranje crkve

  Izumiranje crkve u Europi je jedna od tematika koje se povremeno javljaju u medijima. Normalno mediji nam govore da je za to uvijek kriva tradicionalnost crkve, ali oni nam u realnosti lažu.

  Studija koju su zajedno financirali Njemačka Katolička biskupska konferencija i Evangelistička crkva govori o očekivanom smanjenju broja vjernika. Ta studija nam govori da će se broj kršćana u Njemačkoj smanjiti s 45 milijuna 2018, na 35 milijuna 2035 i 23 milijuna 2060 godine.

  Vrh crkve taj pad vjernika dobrim djelom muči iz financijskih razloga. Tijekom 2017 godine vjernici su platili 12 milijardi eura poreza koji je završio u rukama crkve. Pad vjernika ujedno označava i pad prihoda iz čega možemo zaključiti stvarni problem. Predsjednik biskupske konferencije je stoga izjavio da je ovaj studija poziv na počnu s misionerskim radom u Njemačkoj !?

  Gledajući takve izjave crkvenih dužnosnika nije čudno da ljudi masivno napuštaju crkve. U Njemačkoj je 2019 godine iz katoličke i protestantskih crkvi istupilo 542 000 vjernika. Tim istupanjem dio njihovih poreza više nije preusmjeren u crkve što ih je udarilo tamo gdje stvarno boli.

  Ako pitate liberale vjernici su razočarani crkvom zbog njenih skandala i pridržavanja tradiciji. S druge strane ako pitate vjernike oni će izraziti nezadovoljstvo podrškom crkve ilegalnim migrantima, napuštanjem postavka vjere i slično. U slučaju ako ne znate čija je pozicija važnija po ovom pitanju nužno je naglasiti da je to pozicija vjernika.

  Sve u svemu prije proljeća Kršćani će prestati biti većina u Njemačkoj. Oni će pasti ispod 50 % stanovnika, pa će stoga postati samo relativna većina. To je kazna crkvi za napuštanje vjerovanja.

  Dok se to događa u Europi u SAD Kršćanstvo cvijeta. U SAD čak i oni koji govore za sebe da su ateisti imaju više vjere nego oni koji u Europi za sebe govore da su Kršćani. Čak 64 % Kršćana u Americi ide barem jednom mjesečno u crkvu za razliku od 31 % njih u Europi. Isto tako 68 % njih govori da im je vjera važna u svakodnevnom životu dok samo 14 % njih tako misli u Europi.

  Službena analiza Europske unije nam o svjetskim religioznim trendovima priznaje da se Europa našla u slijepoj ulici. Ta analiza nam govori da u svijetu imamo porast religioznosti koji neće stati u bliskoj budućnosti. Nekada se mislilo da Europa predstavlja sekularnu, ateističku avangardu dok se danas priznaje da je jedna velika greška.

  Dok tako svijet ide svojim smjerom crkva u Europi nastavlja svojim. Kao primjer toga mogli bismo spomenuti bezbrojne izjava pape Franje, ali smo se ipak odlučili na jednu drugu ličnost.

  Ta druga ličnost je predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europe kardinal Jean-Claude Hollerich (slika). On je 2020 godine pozvao da se borimo protiv korona virusa, virusa nacionalizma i virusa egoizma.

  Njegov prethodnik nadimka crveni kardinal je ranije izjavljivao „“crkvena doktrina ne ovisi o duhu vremena, ali može evoluirati kroz vrijeme. Temelje Katoličke crkve predstavljaju Evanđelja, ali da li smo mi sve otkrili ? U to stvarno ne vjerujem”.

  Tim izjavama koje odbijaju vjernike, prave vjernike možemo dodati i one u stilu: „Mrtvi u Mediteranu su Isus” kao i „Vjernici su glupi jer podržavaju Salvinija”.

  Te sve izjave kao i trošenje 25 milijuna eura na kardinalsku rezidenciju bolje od svega ukazuje na aroganciju crkve. Riječ je o aroganciju i napuštanju crkvenih učenja što europske vjernike tjera od nje.

  Zbog toga će ove godine kršćanske vjernici postati manjina u Njemačkoj,a ne zbog ijednog drugog razloga !?

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] preko razbacivanja novca pa sve do soljenja pameta vjernicima. To je sve dovelo do toga da su Kršćani prestali biti većina u Njemačkoj,a uskoro i drugim […]

trackback

[…] demokracija kao i odnos prema istospolnim brakovima i ženama. Ona u tome po nama ignorira opći porast religioznosti u svijetu i tu ćemo još dodati porast tradicionalne religioznosti,a ne modernih interpretacija. Te moderne […]

trackback

[…] crkva odbija vjernike s puno čudnih izjava. Po pitanju najčudnijih tu nalazimo one u stilu: „Mrtvi u Mediteranu su Isus i Talijanski vjernici su glupi jer podržavaju one koji se protive migran…”. Kako je to odjeknulo među vjernicima nije teško […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina