Kulturna revolucija

  Kineska kulturna revolucija je bila masivni i nasilni sociopolitički pokret u Kini.

  Udarno oruđe tog pokreta su bili loše educirani učenici viših razreda srednjih škola i studenti koji su dobili ime Crvena garda. Oni su po diktatu Mao Ce-tunga vikali da ništa što se ranije radilo nije ispravno i da su baš oni popili svu pamet svijeta. U skladu s tim razmišljanjima Crvena garda je uništavala prastare spomenike kao na primjer grob Konfucija i prisiljavala ljude na samoubojstva svojim neprekidnim napadima na njih.

  Ako izmjenimo pojam samoubojstva s pojmom uništavanje karijere između današnje Američke kulturne revolucije i one Kineske nema nikakvih razlika. Osnovna sličnost između njih bi bila da oruđe i prve i druge kulturne revolucije čine u realnost loše educirane osobe do 25 godina starosti.

  Svatko onaj tko sumnja u ideološku sličnost tadašnjih i današnjih događaja treba samo pročitati kako je kineski pokret uništio grob Kineskog cara i pogledati kako je uništavao Konfucijev hram 1966 godine što nam samo predstavlja jedan maleni dokaz tamošnjeg ludila. Na vezu između tadašnjeg i današnjeg ludila nam najbolje ukazuju rušenja spomenika Kristoforu Kolumbu ili prvom američkom predsjedniku Georgu Washingtonu.

  To dopuštanje rušenja spomenika na kraju zapadnim vladama nije bilo dovoljno pa su dodatno potaknuli modernu Crvenu gardu promjenama imena ulica. Dok su u Kini 1966-70 imena mijenjana iz na primjer „Vrata stabilnosti” u „Ulica velikog skoka napred” i „Brdoviti park” u „Park Crvene garde” danas na zapadu to ipak nije bilo tako jednostavno. Bez obzira na to rješenje pa je Berlin u predrevolucionarnoj fazi, prije izbijanja BLM demonstracija promjenio imena dijela ulica iz njemačkih u afričke dok je Washington D.C. nakon izbijanja BLM demonstracija nazvao ulicu koja ide prema Bijeloj kući Black Lives Matter plaza.

  Današnji pripadnici ovog pokreta vjeruju kao i njihovi ideološki prethodnici vjeruju da su nevjerojatno bolji od svih drugih osoba u državi koji su slijepi na na navodne probleme našeg društva. Dok su pripadnike prve Crvene garde stvorili Komunistička partija i Mao Ce-tung današnje pripadnike ovog pokreta stvaraju zapadne škole i faktulteti koji su prestali učenike educirati korisnim znanjima. Namjesto toga oni su ih educirali svim navodnim ili stvarnim lošim stvarima koje su kroz povijest učinila naša društva.

  Ideja te navodne apsolutne pravde za koju se oni bore rezultira navodnom apsolutnom moralnom superiornošću današnje Crvene garde nad svim drugim članovima društva. Pripadnici ovog pokreta potpomognuti od strane medija, korporacija, politike i nevladinih udruga se pozivaju na emocija i gotovo religioznim ponavljanjem pojma „ukidanje privilegija” koji je isto tako definiran kao i raniji komunistički pojam „neprijatelj naroda”. Pozivajući se na emocije i na ukidanje privilegija oni niti ne razumiju ironiju pošto su oni sami najprivilegiranija generacija u ljudskoj povijesti. Na kraju to njihovo neupitno moralno uvjerenje da su oni u pravu nosi u svojim temeljima sjeme totalitarizma jače od bilo kojeg drugo u ljudskoj povijesti pošto ono zahtjeva potpuno iskorjenjivanja zla.

  Ta misija iskorjenjivanja zla i borbe za moralnu pravdu je kod pripadnike moderne Crvene garde dovela do Olimpijade radikalizma. Oni danas žive u totalitarnom strahu da će od drugih članova biti proglašeni nedovoljno radikalnim i stoga izbačeni iz pokreta, stoga proglašeni neprijateljem koji se treba iskorjeniti.

  Vremenom će ova kao i ona ranije Kineska kulturna revolucija završiti. Kada napokon završi od nje će ostati trajne rane u zapadnom društvu, u uništenim karijerama/životima isto tako kao što su oni bili ostali i u Kini. Kina je nakon svoje kulturne revolucije krenula na normalni put s ciljem povećanja životnog standarda svog stanovništva. Mi danas trebamo živjeti u strahu gledajući kakva će biti nova normalnost nakon završetka zapadne Kulturne revolucije.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] svojih roditelja kako bi nešto dokazali sebi i svijetu. U skladu s tim dok je de facto BLM postao državna ideologija oni su napravili nešto potpuno suprotno. Oni su održali virtualnu trgovinu robljem s tim da su […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina