Izbori u Siriji

  Izbori u Siriji su bili održani 26 svibnja 2021 godine. Na njima je po očekivanju pobjedio nasljedni predsjednik Bashar al-Assad,a zapad ih je po očekivanju osudio.

  O danas prigušenom ratu u Siriji koji traje već 10 godina znamo baš sve. 2011 godine su takozvani pobunjenici uz pomoć Turske, zaljevskih monarhija i zapada pokrenuli rat protiv Sirije. Ratni poklič tih snaga koje je i Hrvatska podržavala glasi „Alavite (Šiite) u grob, Kršćane u Bejrut”.

  Zapad je tu islamističku vojsku koja poziva na genocid proglasio borcima za slobodu. Realno gledajući pobjeda Sirije uz pomoć Irana i Rusije u ovom ratu nije smiriča doživljaje zapada koji nastavlja po svome. Tako je Njemačka propaganda nastavila s pričama o jadnim, hrabrim Islamistima. Nužno je naglasiti kako ih ona nikada ne zove Islamistima. Po njima riječ je o jadnim i herojskim stanovnicima Idliba koji su žrtve Assada. Idlib je inače sirijska pokrajina pod kontrolom Turske kojom vladaju poražena islamističke snage.

  Povodom ovogodišnjih održanih izbora zapada je ultimativno za njihovo priznavanje bio postavio bezbroj uvjeta. Tim njihovim uvjetima su bili dodani i oni od opozicije tako da je sve to bila jedna velika proceduralna kobasica.

  Jedan od bezbroj zahtjeva je bio da se Bashar al-Assad ne smije natjecati na novim izborima. Taj zahtjev „opozicije” je bio više nego razuman pošto su oni svjesni da ga na poštenim izborima ne mogu pobjediti. Nakon toga su došli zapadni zahtjevi. Prvi od njih je bio da svi Sirijci bez obzira gdje žive imaju pravo glasa. Drugi zahtjev je bio izbore trebaju organizirati Ujedinjeni Narodi,a u tome učestvovati i „nevladine organizacije”.

  Sirija je odbila sve te zahtjeve i održale izbore na kojima po očekivanju pobjeđuje al-Assad. Zbog toga su Francuska, Njemačka, Italija, Velika Britanija, SAD i Turska osudile ove izbore kao nelegitimne.

  Pobjeda al-Assada je istovremeno legitimna i nelegitimna. Ona je legitimna zbog onoga što on predstavlja za svoje stanovnike, za stabilnost. Činjenicu da bi na stvarno slobodnim izborima ostvario 50 % glasova nitko ne osporava. Za njega bi glasovali sirijski Šiiti, Kršćani i sekularni Suniti koji ga smatraju svojim zaštitnikom od Islamista. Istovremeno oni su nelegitimni pošto je Bashir al-Assad osvojio jednostavno nenormalno visoki postotak glasova.

  Financijski bankrot Libanona preko kojeg je Sirija poslovala tijekom rata stvara danas novi pritisak na Siriju. Devalvacija valute kao i porast cijena osnovnih dobara od 313 % nam govori da Siriju čekaju novi teški dani. Bez obzira na to oni koji se nadaju kolapsu režima griješe. Jednostavno život Šiita i Kršćana ovisi o tome da al-Assad ili netko njemu sličan bude na vlasti pa ga 100 % podržavaju.

  Budućnost razvoja događaja u Siriji će na kraju ovisiti o daljnjoj podršci Rusije i Kine. Kina se ovim povodom već javila svojom čestitkom u kojoj poziva na veću suradnju među državama. U toj poruci Kina govori kako će dati podršku Siriji u borbi protiv korona virusa, jačanju njene ekonomije i dizanju životnog standarda građana.

  Onim zapadnim političarima koji imaju pola mozga bi se trebale nakon ove poruke upaliti lampice za uzbunu. Tko zna možda će im ta poruka pomoći da odustanu od idiotskih pokušaja nametanja kopije nikaragvanskih izbora 1990 Siriji ? Na tim izborima građani su trebali izabrati između nastavka rata Kontraša i vlade i mira. Koliko god da su volili svoju vladu i njene mjere više su volili mir pa su glasovali za Kontraše koje su prezirali. Nitko u državi nije slavio pobjedu Kontraša jer su građani vrlo dobro znali koga su izabrali u ime mira.

  Koliko god da zapad fantazira slične izbore nije moguće održati u Siriji jer kod njih pobjeda opozicije predstavlja smrt i/ili entičko čišćenje stotina tisuća, milijuna stanovnika.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina